Ostali sportovi

NHL: Vancouver pobijedio u Pittsburghu nakon 12 godina

Boris Bilas • četvrtak, 22.11.2001.

Vancouver Canuksi se polako bude i počinju izgledati kao momčad koja je prošle godine izborila nastup u play-offu. U Pittsburgh su došli sa uspješnim nizom od tri pobjede, remijem i porazom u posljednjih pet utakmica, ali s činjenicom da u Mellon areni nisu pobijedili u posljednjih 12 godina. Penguinsi su dobili tri u nizu i mnogi su upisali pobjedu momčadi "Super" Maria Lemiuxa kojeg još uvijek nema u momčadi. Ipak Canucksi su pobijedili 4:1 i to zahvaljujući dvojici igrača koji su nekad igrali u Pensima. Markus Naslund zabio je dva gola (10. i 11. gol sezone), a golman Peter Skudra zaustavio je 27 udaraca i zabilježio prvu pobjedu u dresu Canucksa. Odlično je odigrao i povratnik u redove Vancouvera kapetan Trevor Linden koji je imao tri asistencije.

Colorado Avalanchei ne igraju kao branitelji naslova. Nakon što su dobili tri u nizu, prije svega zbog tri shutouta Patricka Roya sada su drugu noć zaredom u NY primili pet golova. Nakon Rangersa Avse su sa pet komada ispratili Islandersi. Za Islese, koji su propustili vodstvo od 4:1, golove je dalo pet različitih igrača dok je kod Avsa najbolji bio Joe Sakic sa dva gola i asistom. Sakic je izjednačio na 4:4 devet minuta prije kraja utakmice, ali je pobjedu NY svojim 13. golom sezone osigurao Alex Yashin pet minuta kasnije. Ovim porazom Colorado se našao na posljednjem mjestu sjeverozapadne divizije i ako uskoro ne počnu pobijeđivati obrana naslova bi mogla postati vrlo upitna. S druge strane Islesi su se nakon serije gostujućih utakmica, gdje su ostvarili samo jednu pobjedu u pet nastupa, vratili na domaći led, gdje imaju pet pobjeda u osam nastupa, i nastavljaju utrku sa sujedima Rangersima za prvo mjesto u atlantskoj diviziji.

Buffalo Sabersi prije utakmice s Toronto Maple Leafsima zabilježili su četiri poraza u nizu, a poraz u ovom susretu donio bi im prvi niz od pet izgubljenih susreta od 1993. Ipak, najvažniji igrači probudili su se kad je bilo najpotrebnije. Kapetan Stu Barnes imao je tri asistencije, a njedgovi partneri u prvom napadu Sabersa J.P. Dumont i Miroslav Satan zabili su po gol i imali još dvije asistencije za pobjedu Buffala 4:2.

U susretu Detroit Red Wingsa i Columbus Blue Jacketsa međusobni ogled imali su dva golmana. Manny Legace je na golu Red Wingsa zamijenio Dominika Haseka i zabilježio 38 obrana i produžio svoj vlastiti niz na 18 utakmica bez poraza. Legace ove sezone ima savršen učinak. Startao je u šest utakmica i u svih šest je zabilježio pobjede. S druge strane, na golu Blue Jacketsa, briljirao je Ron Tugnutt koji obranio 32 udarca Red Wingsa. Jedini gol zabio je Luc Robitaille 43 sekunde prije kraja produžetka. Bio je to 13. gol Robitaillea ove sezone, a zabio ga je dok je Detroit imao čovjeka više na ledu. Red Wingsi su tako izbjegli prvi remi u sezoni, a zabilježili su 19. pobjedu i uvjerljivo su najbolja momčad lige.

Jaromir Jagr polako isplaćuje dug Wshington Capitalsima. Protiv Tampa Bay Lightningsa odigrao je najbolju utakimicu sezone i u pobjedu Capsa 3:2 ugradio jedan gol i dvije asistencije. Pobijednički gol za Wshington postigao je Ulf Dahlen 3 minute i 58 sekundi prije kraja utakmice. Tampa je početkomzadnje trećine povela 2:1, ali je Jagr asistencijama za Gonchara i Dahlena preokrenuo rezultat i donio Capitalsima tek osmu ovosezonsku pobjedu.

Osim Manny Legacea još su dva golmana u jučerašnjim utakmicama zabiležila shutoute od kojih se jedan zove-Manny. Manny Fernadez je na golu Minnesotta Wilda obranio 22 udarca San Jose Sharksa i zabilježio prvi shutout sezone. Fernandez je ove sezone u jako lošoj formi i do utakmice sa Sharksima je primao više od četiri gola po utakmici i nije zabilježio pobjedu u zadnjih šest utakmica. Golove za Wild postigli su Darby Hendricksen i Jim Dowd, a Minnesota igra solidnu sezonu u kojoj su zabilježili po osam pobjeda i poraza.

Treći shutout sezone i deveti u karijeri zabilježio je golman Florida Panthersa Roberto Luongo. Luongo je pridonio uvjerljivoj pobijedi Panthersa nad Anaheim Mighty Ducksima sa 30 obrana, a njegovi suigrači su mrežu Ducksa zatresli šest puta. Ivan Novoseltsev zabio je dva gola, "rookie" Niklas Hagman zabio je svoj prvi gol u NHL-u. U odsutnosti Pavela Burea prve golove u sezoni zabili su i Ryan Johnson i Lance Pitlick. Panthersima je ovo bila tek šesta pobjeda, a Ducksima 13. poraz sezone.

Rezultati, srijeda, 22. studenog: Buffalo-Toronto 4:2, NY Islanders-Colorado 5:4, Pittsburgh-Vancouver 1:4, Washington-Tampa Bay 3:2, Florida-Anaheim 6:0, Columbus-Detroit 0:1 (pr.), Dallas-Carolina 4:4, Nashville-Chicago 4:3, San Jose-Minnesota 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!