Ostali sportovi

NHL: Umirovljen dres Raya Bourquea u Bostonu

Tomislav Pacak • petak, 05.10.2001.

Drugi dan nove sezone donio je, osim odličnih utakmica, još jedan veliki dan u karijeri Raya Bourquea, jednog od najboljih braniča svih vremena. Njegov dres s brojem 77 umirovljen je u Fleet Centru, dvorani Boston Bruinsa za koje je Kanađanin igrao 20 sezona. Ipak, Stanley Cup nije uspio osvojiti kao Bruin, no najveća nagrada vodećem strijelcu među braničima (1579 poena u karijeri) u povijesti došla je Rayu kao igraču Colorada, s kojim je ovog ljeta osvojio Stanleyev pokal.

Mnogi igrači biranim su riječima govorili o Bourqueu, a proslavu su svojom nazočnošću uveličali Bobby Orr i Phil Esposito, uz Raya, najveći igrači Bostona. "Predivno je bilo vidjeti što je tako počašćen. Sjajna noć za njega i naravno, zaslužena za tako fantastičnog igrača i čovjeka", izjavio je superstar Paul Kariya, čiji je Anaheim te noći igrao protiv Bostona. Da večer bude potpuna za navijače pobrinuli su se i igrači, pa je Boston pobjedio Moćne Patke sa 4:2. Sergei Samsonov u pobjedu je ugradio gol i asist, dok je Kariya dobro krenuo u sezonu golom, no čini se da će ovo biti još jedna loša sezona za Duckse.

Derbi večeri odigran je u San Joseu, gdje je gostujući Detroit u produžetku slavio protiv Sharksa. Iako su tri velika igrača pojačala Red Wingse ovog ljeta (Hull, Hašek i Robitallie), zvijezda Wingsa bio je Brendan Shanahan, strijelac prvog hat-tricka sezone (14 u karijeri). Shanahan je zabio i pobjednički pogodak u produžetku, s igračem manje, nakon pogreške vratara Sharksa Evgenia Nabokova.

Ottawa je nakon pobjede u Torontu ugostila Montreal, i neočekivano poražena sa 6:4. Brian Savage zabio je gol za Canadiense i tri puta asistirao, a Oleg Petrov dva puta je bio strijelac čemu je dodao i jedan asist. Radek Bonk bio je jedini raspoloženi Senator sa dva gola, no čini se da obrana Ottawe nije dobro startala u sezonu (10 golova u prve dvije utakmice). Kaberle i Donovan bili su strijelci Trashersa za pobjedu 2:1 u Buffalu, u lijepom svjetlu predstavili su se mladi dragulji Atlante Ilya Kovalchuk i Dany Heatley.

Philadelphia je uvjerljivo krenula u sezonu u kojoj je cilj Stanley Cup, sa 5:2 su ispratili goste s Floride. Jason Williams je zabio dva gola, dok su pridošlice Jeremey Roenick i Erich Weinrich odmah osvojili publiku sa golom i dva asista.

Rezultati: Boston - Anaheim 4:2; Buffalo - Atlanta 1:2; Ottawa - Montreal 4:6; Philadelphia - Florida 5:2; Columbus - St. Louis 3:3; Vancouver - Chicago 4:5; Los Angeles - Phoenix 2:2; San Jose - Detroit 3:4 (pr.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!