Rukomet

Sam vrh hrvatskog rukometa

Mateo Perković • nedjelja, 16.07.2000.


Badel - "vječiti" prvak

Na kraju protekle rukometne sezone Badel 1862 Zagreb je odnio još jedan važni trofej ostalim klubovima "ispred nosa" i pokazao da još ima snage, znanja i volje za rukomet. Svima nam je drago što je Badel Zagreb konačno dobio malo jaču konkurenciju jer se jedino tako unaprijeđuje hrvatski rukomet. Prije svega, mislimo na RK Metković Jambo, koji je proteklih sezona "čučio" u sjeni najboljih, a ove sezone planuo među najboljima.

Povratak za Metković ključnih igrača uvelike je pomogao u stvaranju nove, uigranije, iskusnije i jače momčadi. Kada su se vratili Goluža i Dominiković, ova mlada i razigrana momčad je dobila više motiva i snage da nastavi s borbom među šampionima. Kada je u sezoni 98/99 Metković izborio ulazak u kup EHF-a, nije se ni slutilo osvajanje prestižnog trofeja, ali je klub smogao snage i novaca te zajedno sa svojim rukovodstvom, igračima i vjernim navijačima osvojiti taj veliki trofej što mnogim hrvatskim klubovima nije nikada uspjelo. U velikoj bici s Flensburgom, vrućinom i ruskim sucima Metković je donio još jednu pobjedu za svoj grad, klub, navijače i cijeli hrvatski rukomet koji je bio, kako su svi tvrdili, u silaznoj putanji. Metković je pokazao da se može i da se zna raditi s mladim rukometašima od kojih se može napraviti kvalitetna momčad.

Pobjeda Metkovića nad Badelom u Prvenstvu Hrvatske je bila novi poticaj da cijela dolina Neretve kao i cijela Hrvatska baci osvrt na naizgled mali, ali moćni Metković Jambo. I dok su se Badelaši spremali za Ligu Prvaka u Metkoviću se mnogo radilo i taj se rad itekako isplatio. Na kraju je rat Metkovića i Badela dobro završio za Badel, kada je zagrebački klub eliminirao Metkovce u četvrtfinalu kupa Hrvatske. U toj se utakmici posebno istakao opet Metkovac, ali Badelov igrač Vladimir Jelčić Mana koji je bio višestruki strijelac za goste iz Zagreba.


Slavlje Metkovića

Tako je završila još jedna sezona u kojoj je ponovno Badel pobijedio te osvojio Kup i Prvenstvo. No što se može očekivati u sljedećoj sezoni teško je reći. Možemo samo slutiti i nekako procjenjivati, ali nećemo dobiti točnu računicu. Prema procjeni Metković ima veće šanse za osvajanje trofeja, ali ne možemo biti sigurni da Badel opet neće izvući nešto novo iz rukava, ovog puta možda i iz džepa...

Lani su se Metkovci, Riječani i Splićani tužili na suce, delegate, a Badel na zapisničare i mjeritelje vremena, no da li su se svi prevarili na možemo reći, iako je bilo mnogo spornih situacija o kojima se ne bi smjelo pričati, ali na kraju će sve opet izići na vidjelo. Ne može se naći krivca za sve što se protekle sezone događalo u rukometu. Tko je kriv? Suci? Igrači? Klubovi? Savez?

Čekajmo zajedno novu sezonu i vidimo što će se dogoditi i tko će biti "osuđen". U trci za prvaka u sljedećoj sezoni će se najvjerovatnije nadmetati Metković, Brodomerkur, Zamet, Badel, Moslavina... Ali, moramo li baš u svakome sportu imati nekakvo prosuđivanje, krađu, eliminiranje, potkupljivanje i osuđivanje krivih, ali i nedužnih ?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!