arhiva

Seed osvojio ovogodišnji TOC

Goran Markuš • subota, 26.06.2010.
Seed osvojio ovogodišnji TOC

U posebnom blog izdanju Aces High samo će za vas prenositi aktualne informacije i zanimljivosti iz Rio All-Suite Hotel & Casino, mjesta na kojem se ovih dana skupila sama poker elita, ali i brojni amateri s jednim zajedničkim ciljem - osvajanje barem jedne od ove godine "dostupnih" 57 narukvica na još jednom izdanju prestižnog "World Series of Pokera"...

5.7.2010.

Iako se u nekoliko navrata spustio do kritične zalihe žetona Huck Seed uspio je preživjeti dulje od svih "odabranih" u ovogodišnjem "Tournament of Championsu" i nakon mukotrpne shorthand borbe najprije izbacuje Johnnyja Chana na trećem, a potom i Howarda Lederera na drugom mjestu te sebi osigurava jednu od najprestižnijih titula i vrlo ugodnih pola milijuna dolara.

Uz TOC završen je i još jedan vrlo privlačan turnir. Naravno, riječ je o deset tisuća dolara vrijednom "Pot-limit Omaha Championshipu" gdje su nakon 33 levela igre svi žetoni završili ispred vrlo poznatog cash game igrača, Daniela Alaeija koji je tako uz zlatnu narukvicu pokupio i sjajnih 780.599 dolara.

Uz finalni dan još jednog "donkamenta" stigli smo i do završnog dana posljednjeg turnira uoči Main Eventa. Riječ je o 2.500 dolara vrijednom No-limit Hold'emu gdje vrlo zanimljiv finalni stol s nešto više od 4,5 milijuna žetona ispred sebe predvodi PokerStarsov sponzorirani profesionalac, Salvatore Bonavena.

Međutim, sva gore spomenuta događanja ipak su ostala u sjeni događaja koji očekujemo još od samog početka ovog WSOP-a. Vjerojatno već svi znate kako sutra i službeno kreće ovogodišnji Main Event stoga ćemo se bez nepotrebnog okolišanja oprostiti uz sjajan najavni video isječak iz godine u godinu najpraćenijeg pokeraškog turnira.

4.7.2010.

Nakon tek nešto više od tri levela posljednjeg, četvrtog dana dobili smo pobjednika jednog od najprestižnijih turnira na ovogodišnjem WSOP-u, 25 tisuća dolara vrijednom No-Limit Hold’emu (Six Handed). Riječ je o Danu "djk123" Kellyju koji je uoči posljednjeg dana držao uvjerljivi chiplead samo da bi se nastavkom svoje agresivne igre vrlo brzo dočepao WSOP narukvice i nevjerojatno visokih 1.315.518 dolara.

Do neke zarade stigla su mnoga poznata imena u poker svijetu, od Justina Bonoma, Carlosa Mortensena pa sve do Abea Mosserija i Daniela Negreanua samo da bi u završni heads-up okršaj s Kellyjem ušao Shawn Buchanan. U posljednjoj ruci s tek malo manje žetona ispred sebe Buchanon je s ručnim dečkima 5-betao all-in, a Kelly se prilično brzo s asom i kraljem odlučio na call. Flop je donio šesticu, četvorku i trojku, turn peticu i river odlučujućeg asa nakon čega je presretan Kelly skočio sa stolice i pojurio prema svojim navijačima.

Kao što smo već i spomenuli uoči finalnog stola pet tisuća dolara vrijednog Limit Hold’em Shootouta bez pogovora najveći favoriti bili su Jonathan Little i jedan od najboljih limit igrača, Terrence Chan stoga nitko nije očekivao kako se niti jedan od ove dvojice neće naći u završnoj heads-up borbi. Međutim, niti to nije kraj zanimljivosti u svezi turnira broj 53. Naime, u borbu za zlatnu narukvicu ušli su Brendan Taylor i Ben Yu, momci koji su zapravo cimeri u Las Vegasu i svega nekoliko ruku kasnije veliki chiplead Taylor je pretvorio u pobjedu i uz narukvicu zaradio i 184.950 dolara.

Uz dva turnira u kojima se dodjeljivala narukvica iza nas je i turnir koji uz Main Event svaki puta privuče najveći broj zvijezda kako iz poker tako i iz TV ili pak glazbenog svijeta. Naravno, riječ je o dobrotvornom pet tisuća dolara vrijednom "Ante Up For Africa Poker Tournamentu" kojeg je osvojio prilično poznat Phil Gordon. Svakako vrijedi spomenuti i kako je sto posto dobiti odnosno svih 130.641 dolara Gordon odlučio donirati u dobrotvorne svrhe.

Uz drugi dan novog "donkamenta" i 2.500 tisuće dolara vrijednog No-Limit Hold'ema ušli smo i u posljednji dan deset tisuća dolara vrijednog "Pot-Limit Omaha Championshipa", turnira koji je vjerojatno okončao sve nade Toma Dwana da na ovom WSOP-u dođe do zlatne narukvice. Međutim, nekoliko sjajnih igrača sutra će iza leđa vodećeg Ludovica Lacayja bespogovorno dati sve od sebe ne bi li stigli do zlatne narukvice i vrlo primamljivih 780.599 dolara.

Prije nego se oprostimo uz još jedan intervju s "durrrrom" i Elijem Elezrom svakako vrijedi spomenuti i kako do ovogodišnjeg Main Eventa više nećemo vidjeti start niti jednog novog turnira.

2.7.2010.

Jedina sinoć osvojena WSOP narukvica otišla je u ruke Ryana Welcha koji je finalni dan započeo s average chipstackom samo da bi pravim timingom izborio heads-up, a tada usprkos 1,5:1 chipstack deficitu uspio i nadigrati kasnije drugoplasiranog Jona Eatona što mu je uz komad zlatnog nakita donijelo i nešto više od pola milijuna dolara zarade.

Završen je i drugi dan prestižnog 25 tisuća dolara vrijednog No-Limit Hold’ema (Six Handed), dan nakon kojeg iza uvjerljivo vodećeg Bryna Kenneyja još je uvijek u igri 17 igrača. Međutim daleko smo od završetka jer se momci poput Daniela Negreanua, Isaaca Haxtona ili pak Carlosa Mortensena neće tako lako predati.

Iza nas je i drugi dan 1.500 dolara vrijednog Limit Hold’em Shootouta nakon kojeg smo dobili postavu za današnji finalni stol. Od osam imena posebno se ističu tek dva, ono Jonathana Littlea i Terrencea Chana koji će se uz još šestoricu svim silama pokušati dočepati vrlo ugodne prve nagrade, zlatne narukvice i 184.950 dolara.

Uz 1A dan posljednjeg ovogodišnjeg "donkamenta" završen je i prvi dan deset tisuća dolara vrijednog "Pot-Limit Omaha Championshipa" kod kojeg nakon sedam odigranih levela tijesno vodstvo drži Antonio Paino, no s igračima poput Jamesa Akenheada ili pak Toma Dwana još uvijek je dalek put do WSOP narukvice. Za kraj spomenimo i kako danas počinje predzadnji ovogodišnji turnir prije Main Eventa, 2.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em.

Ovog puta oprostit ćemo se uz dokaz da nisu svi pokeraši totalno outside ostalih događanja u svijetu te pogledati kako brazilski igrači prate svoje sunarodnjake u lovu na svjetsku titulu u JAR-u, lov koji su pomalo neočekivano Nizozemci danas prekinuli.

1.7.2010.

Završen je još jedan ovogodišnji "donkament" i to niti manje niti više već jednim od najzanimljivijih završnica na ovogodišnjem WSOP-u. Naime, nakon dva sata igre uvjerljivi chipleaderi uoči posljednjeg dana kao prvi su ispali samo da bi se u završnoj heads-up borbi našla dva igrača koja su u dan krenula sa samog dna, Shawn Busse i Owen Crowe.

Međutim, uzbuđenju niti tu nije bilo kraja. Naime, iako je Crowe uoči mano-a-mano okršaja imao 2-1 chiplead Busse se pravovremeno uspio poduplati praktički izjednačivši stanje za stolom, ubrzo preuzima vodstvo i nakon što većinu Croweovih žetona uzima s ručnim asevima tek jedan hand kasnije dolazi do zlatne narukvice i vrlo ugodnih 485.791 dolara.

Iza nas je i posljednji 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em, turnir za koji se prijavilo čak 2.543 igrača samo da bi nakon tri vrlo prevrtljiva i naporna dana za stolom ostao tek jedan. Riječ je o sjajnom Michaelu Linnu koji je uspio preživjeti sve probleme i tri dana kasnije uz WSOP narukvicu pokupio je vrlo ugodnih 609.493 dolara.

Međutim, niti to nije sve. Naime, kraju je priveden i pet tisuća dolara vrijedna Pot-limit Omaha, turnir gdje smo uoči same završnice predviđali narukvicu za nekolicinu dobro znanih igrača poput vrlo iskusnog Roberta Mizrachija samo da bi nas mladi momak, igrač koji je prije tek šest dana navršio 24 godine i kojemu je ovo tek drugi WSOP cash, Chance Kornuth iznenadio i uz svoju prvu zlatnu narukvicu kući se vraća 508.090 dolara bogatiji.

Uz drugi dan tri tisuće dolara vrijednog Triple Chance No-Limit Hold’ema i prvi dan 1.500 dolara vrijednog Limit Hold’em Shootouta sinoć je započeo i prema mnogima najteži ovosezonski turnir. Naravno, riječ je o 25 tisuća dolara vrijednom No-Limit Hold’emu / Six Handed. Bio je to zaista izuzetno zanimljiv dan prepun akcije koju šesteroručna igra donosi sa sobom samo da bi uoči sutrašnjeg drugog dana na samom vrhu vidjeli mnoga vrlo poznata imena poput Jasona Somervillea, Daniela Negreanua ili pak Johna Juande.

Za kraj oprostit ćemo se uz još jedan vrlo zanimljiv video posvećen sjajnom Philu Iveyju.

29.6.2010.

Sinoć je završio tek jedan turnir, a pobjedu, zlatnu narukvicu i sjajnih 260.497 dolara uzeo je bivši učitelj iz Norveške, Sigurd Eskeland, igrač koji iza sebe već ima nekoliko cashova na WSOP-u uključujući i onaj na Main Event-u prije dvije godine kod kojeg je u treći dan ušao s najviše žetona ispred sebe.Vrlo je zanimljivo kako je upravo Eskeland bio jedan od cjenjenijih igrača uoči finalnog stola samo da bi turnir priveo kraju niti manje niti više već zahvaljujući runner runner boji. Međutim, odmah nakon handa Sigurd je drugoplasiranom Stevu Sungu kratko dobacio: "Mrzim što smo upravo mi morali igrati heads-up. Zaista si odličan igrač."

Iza nas je i drugi dan "Tournament of Championsa", dan nakon kojeg smo trebali imati postavu za final table samo da bi iz igre ispalo niti manje niti više već tek pet igrača. Prvi je ispao iskusni Doyle Brunson, a nakon njega redom Joe Cada, Andrew Barton, Mike Sexton i kao posljednji dobro znani Dan Harrington. Ovakav neočekivani rasplet natjerao je organizatore da dodaju još jedan, treći dan koji bi se trebao igrati ove subote, no ukoliko će bilo koji od igrača u to vrijeme igrati na bilo kojem od dva turnira koja će biti u tijeku treći dan će se igrati prema rasporedu, no od za pokeraše vrlo ranih devet sati ujutro.

Završen je i drugi dan petog od šest ovogodišnjih "donkamenta", a preostala 33 igrača već se sutra vraćaju završiti započeto. S 889.000 žetona ispred sebe čvrsto vodstvo drži Manuel Davidian, no glavna priča ovog turnira je Scott Montgomery koji je trenutno 24. i s 151.000 žetona pokušat će još jednom ove godine otići do kraja.

Uz posljednji ovosezonski 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em sinoć je započela i 5.000 dolara vrijedna Pot-limit Omaha, a između 460 preživjelih igrača nakon prvog dana još su uvijek u igri neka velika imena poput onog 15-plasirane Annette Obrestad, ali i ipak iskusnijeg Johna Juande ili pak Phila Iveyja. Spomenimo i kako je danas na rasporedu tek jedan novi turnir, 3.000 dolara vrijedan Triple Chance No-Limit Hold’em.

Za kraj oprostit ćemo se uz još jedno izdanje showa "WSOP Live!", a pozornost gledatelja skrenuo bih na sam kraj video isječka koji još jednom dokazuje kako je multitabling moguć i kod igre uživo.

28.6.2010.

Završen je još jedan 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em, a WSOP narukvicu uz visokih 721.373 dolara pokupio je sjajni Jesse Rockowitz. Sve do ispadanja Thiaga Nishijima na trećem mjestu publika oko stola bila je izuzetno glasna, no već od samog početka heads-up okršaja svi su utihnuli. Sjajan Rockowitz najprije se poduplao, a zatim sa sedmicom i dvojkom u srcu na boardu sedam - osam - dva - šest s dvije kare igrači su završili all-in. Raymond Coburn je pokazao kralja i devetku u trefu, skala nije stigla i Jesse je pokupio svu slavu.

Iako se na trenutke činilo kako će se igrači morati vratiti i četvrtog dana da bi završili borbu pet tisuća dolara vrijedan Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Better ipak je završen. Međutim, finalni stol koji je udomaćio devet igrača s čak 13 WSOP narukvica zajedno ipak je "raspao", a pobjednikom se pokazao jedan od boljih prijatelja sinoćnjeg slavljenika, Gavina Smitha. Riječ je o Chrisu Bellu koji je nakon nekoliko zapaženih rezultat konačno otišao do kraja za što će uz zlatnu narukvicu biti nagrađen i sa sjajnih 327.040 dolara.

Kao što smo sinoć i najavili danas su odigrana i prva četiri levela "Tournament of Championsa" samo da bi društvo od 27 igrača ostalo bez tek petorice. John Juanda, Barry Shulman, Greg Raymer, Sam Farha i osmerostruki osvajač WSOP narukvice, Phil Ivey neće biti za stolom danas kad se preostala 22 igrača iza vodećeg Erika Seidela vraćaju kako bi odradila naredna četiri levela ovog prestižnog turnira.

Završen je i drugi dan 2.500 dolara vrijednog Mixed turnira nakon kojeg prvo mjesto čvrsto drži Nikolai Yakovenko, no pored igrača poput Kirka Morrisona ili pak Scotta Seivera lov na narukvicu daleko je od završetka. Naravno, dovršen je i 1B dan novog "donkamenta" koji je ovog puta prikupio čak 3.128 igrača samo da bi u drugi dan kao vodeći ušao predvodnik nakon 1A dana, Chernykh Moscow.

Uz najavu novog 1.500 dolara vrijednog No-limit Hold'ema kao i 5.000 dolara vrijedne Pot-limit Omahe ovim putem pozivam sve ljubitelje fotografija da odvoje pokoju minutu svog vremena i potroše ih na pregled nekoliko prekrasnih slika ravno iz Ria u Las Vegasu, slika koje ćete pronaći OVDJE. Za kraj oprostit ćemo se uz kratku lekciju australskog naglaska.

27.6.2010.

Jedan od "članova" tzv. kluba "najboljih pokeraša bez WSOP narukvice" sinoć je i službeno otkazao svoje članstvo. Naime, pobjedom nakon dva sata heads-up borbe s Dannyjem Hannawom sjajni Gavin Smith domogao se svoje prve zlatne narukvice i sjajnih 268.238 dolara. Nakon turnira brojni Gavinovi prijatelji okupili su se oko slavljenika , počevši od Ericka Lindgrena pa sve do Joea Seboka, a na pitanje planira li organizaciju kakve zabave Smith je samo kratko odgovorio: "Nešto kratko i malo. Ipak, već nas sutra čekaju novi turniri."

Iza nas su i dva druga dana, a na onom prvom, 5.000 dolara vrijednom Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Better vodstvo ispred trenutno drugoplasiranog, ali ipak poprilično poznatijeg Davida Ulliotta drži sjajni Sergey Altbregin. S druge strane ususret trećeg dana još jednog 1.500 dolara vrijednog No-Limit Hold’ema na vrhu se našao Sam Trickett koji će bez pogovora svim silama pokušati postati šesti britanski osvajač zlatne narukvice na ovogodišnjem izdanju WSOP-a.

Nakon prvog dana sinoć započeta dva turnira svakako moramo najaviti i dugo iščekivani "WSOP Tournament of Champions" koji putem web streama ovu noć i vi možete pratiti OVDJE. Za kraj oprostit ćemo se uz kratki update ovogodišnjeg lova na prestižnu titulu najboljeg igrača ovosezonskog WSOP-a.

26.6.2010.

U samu završnicu prestižnog deset tisuća dolara vrijednog "H.O.R.S.E. Championshipa" probila su se 23 ponajbolja igrača miješanih igara, no čovjek koji se posljednji digao sa stola zasigurno nije slovio kao jedan od favorita. Riječ je o Ianu Gordonu, mladom momku koji je praktički bez ijednog većeg službenog rezultata potpuno impresivno stigao do svoje prve WSOP narukvice i vrlo ugodnih 611.666 dolara.

Nakon punih 15 sati igre završen je i još jedan 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em koji je ovog puta pripao čovjeku prvi puta zamijećenom nakon što je ispao kao "bubble boy" ususret November Ninea prije dvije godine. Naravno, riječ je o Deanu Hamricku koji je nadigrao Thomasa O'Neala u završnoj heads-up borbi za što će uz WSOP narukvicu biti nagrađen i sa sjajnih 604.222 dolara.

Drugog dana 2.500 dolara vrijednog Mixed Hold'ema spustili smo se sve do finalnog stola uoči kojeg na samom vrhu praktički izjednačeno vodstvo drže Jarred Soloman i ipak dosta poznatiji Gavin Smith. Spomenimo i kako je uz dva druga dana te 1A dan novog "donkamenta" danas na rasporedu i start 2.500 dolara vrijednog Mixed turnira.

Za kraj jednostavno moramo istaknuti i jednu izuzetno zanimljivu izjavu Phila Iveyja: "Mislim da mogu osvojiti 30 WSOP narukvica". Iako na prvi pogled, moramo priznati, ova izjava u najmanju ruku zvuči prilično optimistično kad malo dublje analiziramo cijelu situaciju i činjenicu da Ivey još uvijek baš niti jedno "odličje" nema u igri u kojoj ga se mnogi možda i najviše boje, No-limit Hold'emu, ne možemo se ne zapitati je li to zaista tako nemoguće. Mnogi će se složiti, za Iveyja baš ništa nije nemoguće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!