arhiva

Sjajni dani za profesionalce

Goran Markuš • nedjelja, 20.06.2010.
Sjajni dani za profesionalce

U posebnom blog izdanju Aces High samo će za vas prenositi aktualne informacije i zanimljivosti iz Rio All-Suite Hotel & Casino, mjesta na kojem se ovih dana skupila sama poker elita, ali i brojni amateri s jednim zajedničkim ciljem - osvajanje barem jedne od ove godine "dostupnih" 57 narukvica na još jednom izdanju prestižnog "World Series of Pokera"...

25.6.2010.

Moramo priznati potpuno iznenađujuće nakon službeno trećeg dana još jednog "donkamenta" na samom vrhu završio je niti manje niti više već profesionalni pokeraš. Naime, riječ je o sponzoriranom Full Tiltovom Scottu Montgomeryju koji je za finalni stol sjeo kao drugi shortstack, no kombinacijom profesionalnog pristupa i vrlo agresivne igre uspio je skupiti još ponešto žetona koje je onda sjajno iskoristio osiguravši svoju prvu WSOP narukvicu uz sjajnih 481.760 dolara.

Iako smo uoči finalnih 14 pretpostavili kako bi se na samom vrhu turnira broj 39 vrlo lako mogla naći još jedna poker zvijezda poput J.C. Trana ili pak izuzetno popularne Annette Obrestad nakon devetog levela igre Steven Kelly izvukao je deblji kraj u heads-up okršaju s Jeffreyjem Kingom i tako se uz svoju prvu WSOP narukvicu domogao i prve nagrade vrijedne vrlo ugodnih 381.922 dolara.

Prošle godine vrlo smo brzo dobili dvostrukog osvajača narukvice, no ove godine morali smo čekati sve do samog završetka 40. turnira da bi pobjedom na 2.500 dolara vrijednom Seven Card Razzu Frank Kassela i službeno postao prvi osvajač čak dva WSOP nakita u 2010. godini. Uz još jednu narukvicu Kassela će ovog puta dobiti praktički upola manje novca nego nakon osvajanja turnira broj 15, no zbog osvojenih "tek" 214.085 dolara ovaj se Amerikanac sigurno neće žaliti.

Ovu je noć završen još tek jedan turnir. Riječ je o 1.500 dolara vrijednom Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Betteru kod kojeg je nakon punih 12 sati igre posljednjeg dana slavio čovjek koji je prošle godine također dogurao do finalnog stola na ovom istom turniru - Steve Jelinek. Nakon što je izgubio posljednji hand John Gottlieb nije mogao odvojiti oči s karata na stolu dok se presretan Jelinek počeo navikavati na svoju prvu WSOP narukvicu i 245.871 dolar koji će uskoro uletjeti na njegov račun. Svakako vrijedi spomenuti i kako je vrlo blizu svoje 12. narukvice stigao i Phil Hellmuth, no ovog puta bliže od sedmog mjesta jednostavno nije išlo: "Trebao bih biti ponosan, no osjećam se zaista katastrofalno."

Iza nas su i dva druga dana i uz 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em gdje će za finalni stol vrlo vjerojatno sjesti i PokerStarsov profesionalac, Humberto Brenes, sve oči uprte su u samu završnicu elitnog deset tisuća dolara vrijednog "H.O.R.S.E. Championshipa" gdje je konačno "probušen" bubble i u finalni dan krećemo s Brianom Townsendom na čelu odnosno Scottyjem Nguyenom na samom začelju ukupnog poretka igrača koji su već osigurali zaradu na ovom izuzetno cijenjenom turniru.

Paralelno s drugim danom 2.500 dolara vrijednog Mixed Hold'ema u koji će ući čak 69 igrača iza vodećeg vrlo dobro znanog cash game igrača, Elija Elezru, sutra će se igrati i dva nova turnira. Naime, uz još jedan 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em turnir već sutra kreće vrlo zanimljiv pet tisuća dolara vrijedan Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Better.

Za kraj oprostit ćemo se uz kratak intervju s Andyjem Blochom koji će vjerno prikazati kako i "zeleni" mogu juriti iznad 200 km/h.

23.6.2010.

Zahvaljujući zaista impresivnom nastupu mladog Valdemara Kwayssera na finalnom stolu turnira broj 38 Mađari još jednom mogu slaviti. Naime, Kwaysser je uspio natjerati Matta Marafiotija na all-in s nadom u flush na riveru, no boja nije stigla i uz svoju prvu WSOP narukvicu Valdemar će se kući vratiti bogatiji za vrlo ugodnih 617.214 dolara. Svakako vrijedi spomenuti i kako je za vrijeme Kwaysserovog slavlja Marafioti podigao nesuđenu narukvicu, dobro ju pregledao, spustio na zelenu podlogu i tek onda napustio prostor oko finalnog stola.

Potpuno neočekivano manje od pet sati trebalo je da kod još jednog "donkamenta" stignemo do finalnog stola u koji će s mirnim vodstvom krenuti dvojac sa samog vrha, Sebastien Roy - Timothy Beeman. Uz spomenutu dvojicu još je samo ispred Daniela Fuhsa više od milijun žetona, a od preostalih igrača svakako vrijedi istaknuti trenutno osmoplasiranog Scotta Montgomeryja.

Završena su i dva druga dana, a jedan od njih je i 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em Shootout kod kojeg će već sutra na dva stola 14 igrača krenuti po još jedno slavlje koje bi ih odvelo do samog finala turnira. Između 14 imena dva se posebno ističu, a prvo od njih je ono djevojke od koje se na ovom WSOP-u najviše očekuje. Naravno, riječ je o sjajnoj Annette Obrestad kojoj će na putu prema prvoj "američkoj" WSOP tituli između ostalih stajati još jedan dobro znani pokeraš, J.C. Tran.

Kod 2.500 tisuće dolara vrijednog Seven Card Razza u igri je 25 preživjelih igrača, a u konkurenciji za WSOP narukvicu još je uvijek i dobro znana cash game pokerašica, Jennifer Harman. Uz drugi dan kod Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Better u koji će od 847 prijavljenih krenuti tek 171 preživjelih igrača s Michaelom Chappusom na čelu sutra su na rasporedu i dva nova turnira. Riječ je o 1.500 dolara vrijednom No-limit Hold'emu, ali i bez pogovora među samom elitom vrlo popularnom deset tisuća dolara vrijednom "H.O.R.S.E. World Championshipu".

Za kraj još ćemo se jednom vratiti Tomu Dwanu, mladoj online zvijezdi koja još uvijek ne odustaje od lova svoje prve WSOP narukvice, nakit koji bi mu uz turnirsku prvu nagradu donio i osmeroznamenkastu zaradu u side okladama.

22.6.2010.

478 igrača krenulo je u turnir, no kad je sve završilo za stolom je ostao samo jedan - Phil Ivey. Osvajač već sedam dodao je još jednu WSOP narukvicu svojoj zbirci nadigravši Billa Chena u heads-up okršaju tri tisuće dolara vrijednog H.O.R.S.E. turnira što mu je uz prvu nagradu od 329.840 dolara bez pogovora donijelo još minimalno sedam puta više novaca u side okladama.

Za razliku od onoga na što smo navikli, a to je da Ivey na putu do pobjede potpuno razbije društvo za stolom, ovog puta iskusni Phil držao se po strani sve do same završnice kad je u mano-a-mano borbi s još jednim iskusnim pokerašem, Chenom, pokazao svu umjetnost svoje igre i potpuno zasluženo dolazi do novog WSOP slavlja nakon čega je u svom stilu samo kratko prokomentirao: "Koliko uopće donosi prvo mjesto?"

Uz H.O.R.S.E. završen je i deset tisuća dolara vrijedan "Heads Up No-Limit Hold'em Championship" kod kojeg je nakon sinoćnjeg slavlja poslije čak šest sati borbe zahvaljujući runner runner skali nakon gotovo pet sati današnje igre 38-godišnji Ayaz Mahmood stigao do svoje prve WSOP narukvice i vrlo impresivnih 625.682 dolara.

Završen je i drugi dan još jednog "donkamenta" nakon kojeg su iza uvjerljivog chipleadera Jonathana Clancyja još samo 24 preživjela igrača, no među njima mogu se pronaći i neka poznata imena poput onog Svetlane Gromenkove ili pak Scotta Montgomeryja. Iza nas je i drugi dan 10.000 vrijednog "Pot-limit Hold'em Championshipa" gdje se iza vodećeg Petera Jettena nalaze brojna zvjezdana lica poput trećeplasiranog Samuela Steina ili pak četvrtoplasiranog Toma Marchesea.

Uz informaciju kako danas počinje tek jedan 1.500 dolara vrijedan Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Better turnir oprostit ćemo se uz najzanimljiviju epizodu prvog tjedna PokerStarsovog "The Big Gamea". Ukoliko želite pregledati i preostale četiri epizode prvog tjedna ili pak svaki dan popratiti objavu nove epizode aktualnog, drugog tjedna sve što morate učiniti je posjetiti službeno web odredište showa OVDJE.

21.6.2010.

Nakon dva dana igre 23 igrača vratila su se da bi već nakon nešto više od dva sata dobili postavu za finalni stol, postavu bez Toma Schneidera, jedinog prepoznatljivog do tad preživjelog igrača. Iako je u tim trenucima pa sve do posljednje trojice zahvaljujući nekoliko fantastičnih poteza uvjerljivo vodstvo držao John Woo s dvije dame u ruci izgubio je protiv all-ina Harolda Anglea koji je s dečkom i desetkom flopao dva para. Angle se više nije osvrtao i nakon što je u heads-up okršaj protiv Mikea Minettija krenuo s ogromnim 9-1 chipleadom više ga se nije moglo zaustaviti što mu je uz prvu WSOP narukvicu donijelo i vrlo impresivnih 487.994 dolara. "Igram poker od svoje 15. godine i ovo je bez pogovora ostvarenje mojih snova", poručio je presretan 78-godišnji Angle.

Danas smo trebali znati i osvajača deset tisuća dolara vrijednog "Heads Up No-Limit Hold'em Championshipa", no kako je prvi od maksimalno tri heads-up okršaja između finalista Ernsta Schmejkala i Ayaza Mahmooda trajao čak šest sati nakon kojih je prvo slavlje upisao Mahmood odlučeno je kako će se turnir nastaviti tek sutra. Svakako vrijedi spomenuti i kako su do polufinala stigla još dva prilično poznata imena, Jason Somerville i Alexander Kostritsyn dok smo uoči predzadnjeg okršaja ostali bez velikana poput Vanesse Rousso ili pak Faraza Jake.

Uz 1B dan novog "donkamenta" i prvi dan deset tisuća dolara vrijednog "Pot-Limit Hold'em Championshipa" nakon kojeg vodstvo kao jedini s više od 300 tisuća žetona ispred sebe drži Thomas Marchese odigran je i treći dan tri tisuće dolara vrijednog H.O.R.S.E. turnira, a između 25 preživjelih igrača mnoga su vrlo poznata imena i to od vodećeg Johna Juande pa sve do Jeffreyja Lisandra ili pak vjerojatno najprepoznatljivijeg lica trenutno sedmoplasiranog Phila Iveyja.

Uz informaciju kako danas kreću dva nova turnira, 1.500 dolara vrijedan No-Limit Hold'em Shootout kao i 2.500 dolara vrijedan Seven Card Razz event za kraj ovog nešto kraćeg pregleda dana oprostit ćemo se uz "WSOP Live!" koji se nakon kratke vikend pauze ponovno vraća na naše ekrane.

20.6.2010.

Mike Ellis igrač je koji je po četvrti puta ove godine razveselio Britance osiguravši im već četvrtu zlatnu narukvicu. Naime, upravo je Ellis kojemu je osvajanje GUKPT Grand Finala prije tri godine za što je zaradio oko 410 tisuća dolara dosad bio najveći uspjeh, sinoć je odradio još jedan odličan dan i nakon tijesne borbe s Christopherom Gonzalesom stigao je do svojeg prvog WSOP nakita i vrlo ugodnih 581.851 dolara.

Konstantin Puchkov pobrinuo se za još jedan dugi dan u Amazon Roomu. Naime, 24 igrača upravo su tu tražili svoj put do još jedne zlatne narukvice, no nakon gotovo deset sati igre svi žetoni našli su se ispred ovog Rusa koji je tako uz WSOP narukvicu za 1.500 dolara koliko je iznosio buy-in osvojio čak 256.820 dolara.

Vrlo zanimljiv rasplet gledali smo i u samoj završnici pet tisuća dolara vrijednog No-limit Hold'em (six handed) turnira. Naime, u konačnoj heads-up borbi našli su se Men Nguyen, dobro znano lice koje je već osiguralo jednu narukvicu ove godine i Jeffrey Papola, igrače koji je prije četiri dana za tek jedno mjesto ostao uskraćen te časti. Međutim, iako je Men uspio preživjeti nekoliko all-inova strpljivi student prava iz New Yorka konačno je došao na svoje i uz WSOP narukvicu domogao se sjajnih 667.443 dolara vrijedne prve nagrade.

Ipak, niti to nije sve. Naime, iza nas je i turnir broj 33, 2.500 dolara vrijedan Pot-limit Hold'em/Omaha event koji je privukao čak 482 igrača samo da bi tri dana kasnije svi žetoni završili ispred Jose-Luisa Veladora, igrača koji je u posljednji dan ušao kao chipleader samo da bi nakon nekoliko sati igre izbacio najveću prijetnju u obliku Phila Iveyja koji je pak za svoje 12. mjesto pokupio 16.075 dolara. Nakon toga Velador se nije osvrtao i svladavši Davida Chiu u završnom heads-up okršaju osigurao je svoju drugu WSOP narukvicu zajedno s 260.517 dolara.

Iza nas su i dva druga dana, a prvi od njih je tisuću dolara vrijedan "Seniors No-limit Hold'em Championship" gdje su u igri još uvijek 23 igrača s Michaelom Minettijem na čelu kao jedinom igraču s više od milijun žetona ispred sebe. Odrađen je i drugi dan vrlo popularnog deset tisuća vrijednog "Heads Up No-limit Hold'em Championshipa" i u igri je ostalo tek osam igrača, no ujedno i nekoliko vrlo poznatih imena poput Vanesse Rousso, Faraza Jake ili pak Alexandera Kostritsyna. Svakako vrijedi spomenuti i Iveyja koji je usporednim igranjem ovog i eventa broj 33 bio glavna atrakcija drugog dana samo da bi ispao tek jedan krug prije TOP 32 koji se nagrađivao s 17.987 dolara.

Uz još jedan 1A dan novog "donkamenta" krenuo je i tri tisuće dolara vrijedan H.O.R.S.E. turnir koji je privukao samu poker elitu da bi na kraju dana na samom vrhu s 66.900 tisuća žetona ispred sebe završio Jordan Siegal. Međutim, daleko smo od raspleta jer u igri su još uvijek brojne poker zvijezde poput Phila Iveyja, Daniela Negreanua ili pak vrlo prepoznatljivog Doylea Brunsona. Spomenimo i kako je danas na rasporedu još jedan izuzetno zanimljiv turnir, deset tisuća dolara vrijedan "Pot-limit Hold'em Championship".

Za kraj ovog izuzetno informativno osviještenog blog posta Aces High-a oprostit ćemo se uz prvi dio razgovora CardPlayerovih novinara s Jasonom Mercierom koji progovara o svojim počecima i onome čega se mnogi igrači na samom startu svoje karijere pribojavaju - upoznavanja roditelja s njihovom novom "zanimacijom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!