arhiva

Savage na čelu WPT-a

Goran Markuš • subota, 12.06.2010.
Savage na čelu WPT-a

U posebnom blog izdanju Aces High samo će za vas prenositi aktualne informacije i zanimljivosti iz Rio All-Suite Hotel & Casino, mjesta na kojem se ovih dana skupila sama poker elita, ali i brojni amateri s jednim zajedničkim ciljem - osvajanje barem jedne od ove godine "dostupnih" 57 narukvica na još jednom izdanju prestižnog "World Series of Pokera"...

18.6.2010.

Završen je još jedan Pot-limit Omaha turnir i nakon 28 odigranih levela na samom se vrhu prvi puta u svojoj karijeri našao Miguel Proulx. Do pauze za ručak tek su trojica "izletjela" s turnira, no nakon što su se igrači propisno nahranili agresija je preuzela kontrolu i vrlo brzo za stolom smo imali tri podjednaka igrača od kojih je upravo Proulx usprkos manjku žetona uoči heads-up borbe s L.J. Kleinom uspio sve preokrenuti u svoju korist pritom zaradivši vrlo ugodnih 315.311 dolara i svoju prvu WSOP narukvicu.

Međutim, prava drama odvijala se tijekom same završnice deset tisuća dolara vrijednog "Limit Hold'em Championshipa" kod kojeg je finalni heads-up dvoboj između Matta Keikoana i Daniela Idema trajao punih pet sati nakon čega su se svi žetoni ipak našli ispred Keikoana koji je tako uz svoju drugu WSOP narukvicu stigao i do i više nego ugodnih 425.969 dolara vrijedne prve nagrade.

Odrađen je i drugi dan na dva turnira od kojih se svakako ističe 1.500 dolara vrijedan H.O.R.S.E. event kod kojeg uoči posljednjeg dana vodstvo drži Konstantin Puchkov, no vrlo blizu samom vrhu je i trenutno trećeplasirani Robert Mizrachi. Međutim, kako su u lovu na upravo ovu narukvicu bili i igrači poput Toma Dwana, Howarda Lederera ili pak Johna Juande nikako ne čudi činjenica kako je samu igru za stolom zasjenio mali milijun oklada na posljednju utakmicu NBA finala koju su svi vrlo pažljivo pratili. Završen je i drugi dan 1.500 dolara vrijednog No-limit Hold'ema, a na samom vrhu s čak 200 tisuća žetona više od drugoplasiranog Martina Jacobsona našao se Christopher Gonzales.

Iza nas je i prvi dan izuzetno popularnog pet tisuća dolara vrijednog No-limit Hold'em (six handed) turnira i nakon deset levela igre u igri ostaje tek 116 od 568 prijavljenih igrača. Ponajviše zahvaljujući flopanoj skali do asa Christian Harder drži vodstvo, a vrlo blizu samom vrhu nalaze se i još neka poznata imena poput onog iskusne Jennifer Harman ili pak sveprisutnog Phila Iveyja. Očekivano, kod još jednog Pot-limit Hold'em/Omaha turnira klađenje na okršaj Celticsa i Lakersa zasjenilo je samu igru što je najbolje iskoristio Justin Smith koji će tako u drugi dan ući kao jedini igrač s više od sto tisuća žetona ispred sebe.

Matt Savage, zasigurno najcjenjeniji turnirski direktor na svijetu prihvatio se vrlo izazovnog posla. Naime, Savage će postati turnirski direktor nekada izuzetno popularnog World Poker Toura, niza turnira koji danas barem svojom prepoznatljivošću nisu niti do koljena onom što su prije nekoliko godina predstavljali. "WPT je oduvijek bio jedan od najprepoznatljivijih brandova u poker svijetu i zaista mi je drago što ću postati dijelom ovako velikog i važnog projekta", poručio je Savage usput nagovijestivši kako će odmah pokrenuti neke promjene koje bi ponovno trebale privući brojne igrače na brojne WPT evente kako u ovoj tako i u nadolazećim sezonama.

Danas je na rasporedu također vrlo popularan "Seniors No-Limit Hold'em Championship" na kojem se mogu natjecati samo igrači stariji od 50 godina, ali i još privlačniji deset tisuća dolara vrijedan "Heads Up No-Limit Hold'em Championship" koji će nesumnjivo privući samu poker elitu. Za kraj oprostit ćemo se uz muzički video jedne od najvećih online poker zvijezda, Ilarija "Ziigmunda" Sahamiesa, video koji možda i najvjernije odražava njegov stil života.

17.6.2010.

Iako je za stol sjeo kao shortstack i nitko ga ne bi krivio da se pokušao popesti tek jedno ili dva mjesta više Jeff Tebben od samog početka posljednjeg dana bio je najagresivniji igrač za stolom što mu se isplatilo i nakon heads-up borbe s J.D. McNamarom stigao je do zlatne narukvice i 503.389 dolara.

Uz novi "donkament" sinoć je završen još jedan No-limit Hold'em turnir i to 2.500 dolara six handed event koji je privukao čak 1.245 igrača samo da bi 30 levela kasnije chipleader nakon prvog dana, William Haydon, pokupio sve žetone i stol napustio bogatiji za 630.031 dolara i prekrasnu WSOP narukvicu, prvu u svojoj poker karijeri.

Uz već spomenuta dva još je jedan turnir priveden kraju. Riječ je o 1.500 dolara vrijednom Seven Card Stud Hi-Low-8 or Better koji je privukao 643 igrača samo da bi se na samom vrhu na kraju našao igrač kojemu to nije strano. Naime, riječ je o Davidu Wargi, igraču koji je 2002. godine osvojio turnir za zaposlenike kasina. Ovo je bez pogovora njegovo najveće slavlje u otvorenom eventu za što će i propisno biti nagrađen s čak 208.682 dolara i još jednom WSOP narukvicom.

Stigli smo i do kraja drugog dana u 2.500 dolara vrijednom Pot-limit Omaha turniru kod kojeg uoči posljednjeg dana s gotovo dvostruko žetona ispred trećeplasiranog Lorena Kleina vodstvo drži dvojac Miguel Proulx - Patrick Hanoteau. Do finalnog stola nakon dva dana igre nismo došli niti u 10.000 dolara vrijednom "Limit Hold'em Championshipu", a od igrača koji su još uvijek u lovu na novu zlatnu narukvicu svakako treba izdvojiti Michaela Mizrachija, osvajača ovogodišnjeg "Poker Player's Championshipa".

Dok kod 1.500 dolara vrijednog No-limit Hold'em turnira nakon jednog dana igre pri samom vrhu poretka vrijedi izdvojiti trenutno četvrtoplasiranog Carlosa Mortensena kao i petoplasiranog Neila Channinga kod jednakovrijednog H.O.R.S.E. turnira vrlo blizu samom vrhu nalazi se Tom Dwan koji s 34.900 žetona ispred sebe trenutno drži odlično 11 mjesto. Spomenimo i kako su danas na rasporedu dva turnira, 2.500 dolara vrijedan Pot-limit Hold'em/Omaha, ali i među online igračima izuzetno popularan 5.000 dolara vrijedan six handed No-limit Hold'em turnir.

Za kraj svakako moramo istaknuti i kako je objavljen potpuni popis igrača koji će biti pozvani na ovogodišnji "Tournament of Champions",a prema glasovima obožavatelja s tek 28 glasova više od drugoplasiranog Daniela Negreanua na samom vrhu završio je trenutno vjerojatno najpoznatiji pokeraš na svijetu, Phil Ivey. Posljednje mjesto zahvaljujući glasovima svojih obožavatelja osvojio je Antonio Esfandiari, a popis svih pozvanih možete vidjeti u priloženom video isječku.

16.6.2010.

Za početak svakako se moramo osvrnuti na jedini završeni turnir u posljednja dva dana, deset tisuća dolara vrijedan "Omaha Hi-Low Split-8 or Better Championship" čiji je posljednji dan, po dobrom starom običaju, trajao "čitavu vječnost" samo da bi se nakon dva sata heads-up borbe s Jamesom Dempseyjem, osvajačem već jedne WSOP narukvice ove godine, iskusni i vrlo dobro znan Sammy Farha dočepao svojeg trećeg WSOP nakita.

Jedan od najpoznatijih "kockara" u poker svijetu ovim naslovom samo je opravdao tek jedan od brojnih nadimaka - "Omaha king". Naime, Farha je sve tri svoje narukvice osvojio u Omaha turnirima stoga je prilično logično upitan i što on misli o tome: "Iskreno, uopće mi nije stalo do narukvica već me samo zanima koliko novaca one sa sobom donose. Moram priznati da samo zbog zarade i igram na WSOP-u. Što se pak Omahe tiče, da slažem se, mislim da sam jedan od najboljih igrača Omahe na svijetu."

U sjeni sjajnog Sammyjevog rezultata završena su i čak tri druga dana uključujući i onaj još jednog "donkamenta" koji je ovog puta privukao čak 3.289 igrača samo da bi posljednjeg dana na samom vrhu s vrlo tijesnih 80 tisuća žetona razlike završio dvojac J.D. McNamara - Kiet Tuan. S druge strane kod preostala dva turnira još uvijek nismo stigli do finalnog stola i u posljednji će dan s ipak ugodnijim chipleadom ući Steve Cowley u No-limit Hold'emu (six handed) odnosno Maxwell Troy u Seven Card Stud Hi-Low-8 or Better turniru.

Završena su i dva prva dana i nakon deset odigranih levela s 187.300 žetona ispred sebe u 2.500 dolara vrijednom Pot-limit Omaha turniru vodstvo drži Loren Klein. S druge strane kod elitnog deset tisuća dolara vrijednog "Limit Hold'em Championshipa" tijesno vodstvo ispred drugoplasiranog Michaela Reeda drži vjerojatno svima dobro znan Jeffrey Lisandro, a od preostalih poznatijih imena na samom vrhu poretka svakako se ističe i trenutno četvrtoplasirani Hoyt Corkins.

Danas su na rasporedu i dva nova 1.500 dolara vrijedna turnira (No-limit Hold'em i H.O.R.S.E.). Za kraj prije nego što se oprostimo uz kratak intervju s ovogodišnjom osvajačicom Ladies eventa, Vanessom Hellebuyck, svakako treba istaknuti i kako je vrlo dugo najavljivan "Big Game" svima vrlo dobro znanog PokerStarsa konačno stigao u javnost i prve dvije epizode možete pronaći OVDJE.

14.6.2010.

Iza nas je i jedini tisuću dolara vrijedan turnir organiziran isključivo za nježniji spol koji je ove godine privukao čak 1.054 igračica, no svakako vrijedi spomenuti i kako se u navedenoj brojci našla nekolicina muškaraca koji će prema riječima turnirskog direktora WSOP-a "skupo" platiti ovaj pomalo nepromišljen potez. Međutim, ovog puta vijest dana nisu muškarci u turniru za žene već Vanessa Hellebuyck, ovogodišnja osvajačica posebne zlatne narukvice s pinky dijamantima.

Iako je tijekom većeg dijela turnira na samom vrhu bila La Sengphet dalje od konačne sedme pozicije jednostavno nije išlo. S druge strane sjajna Francuskinja čitavo je vrijeme bila u sjeni da bi ju veliki call protiv Timmi Derose izbacio na samo čelo nakon čega se više nije osvrtala. Konačna heads-up borba protiv chipleaderice uoči posljednjeg dana, Sidsel Boesen, trajala je tek sedam handova jer je velika 5-1 nadmoć u žetonima odličnoj Hellebuyck omogućilo laki call s parom petica koje su izdržale protiv protivničke desetke i devetke što je bilo sasvim dovoljno za prestižno slavlje i vrlo ugodnih 192.132 dolara.

Nakon tri maratonska dana čovjek kojeg mnogi vole mrziti, Dutch Boyd, uspio je osvojiti svoju drugu WSOP narukvicu i gotovo 235 tisuća dolara vrijednu prvu nagradu. Sjajan Boyd u heads-up dvoboj ušao je s dvostruko manje žetona od svog protivnika, Briana Meindingsana, no boljim timingom i uz tek malo više sreće nakon nekih devet levela Dutch je pokupio sve žetone na stolu.

Iza nas je i 1B dan još jednog "donkamenta", dan u koji je čak 1.358 novih igrača krenulo s nadom da mogu otići do kraja, no dan koji je preživjelo njih tek 222 uključujući i neka poznatija lica poput Toma Dwana, Liv Boeree ili pak Chada Batiste. Između igrača koji su pak napustili turnir svakako se ističe ono Phila Iveyja, igrača koji je ušao all-in doslovce u prvoj ruci turnira i to s ručnim parom kraljeva samo da bi naletio na niti manje niti više već ručni par aseva.

Završen je i drugi dan deset tisuća dolara vrijednog "Omaha Hi-Low Split-8 or Better Championshipa" u kojem smo konačno "probušili" bubble, no do finalnog stola ipak nismo došli. Od igrača koji su još uvijek "živi" svakako vrijedi istaknuti sedmoplasiranog Jean-Roberta Bellandea, 12-plasiranog Jamesa Dempseyja, ali i shortstacka s niti četiri big blinda ispred sebe, Erica Baldwina.

Dok ćemo se još jednom oprostiti uz kratki isječak vrlo popularnog Pokerlistingsa svakako vrijedi spomenuti i kako su danas na rasporedu dva nova turnira, 2.500 dolara vrijedan No-limiti Hold'em (six handed) i 1.500 dolara vrijedan Seven Card Stud Hi-Low-8 or Better turnir.

13.6.2010.

Iako je uoči posljednjeg dana u tim trenucima uvjerljivo vodeći Nenad Medic slovio kao apsolutno favorit drugoplasirani John Barch od samog početka nije se bojao napasti, vrlo je brzo preuzeo vodstvo i više se nije osvrtao. Izuzetno je zanimljiva činjenica kako je iskusni Barch u svega tri finalne ruke eliminirao Medica na četvrtom, Traia Danga na trećem i Klinghammera Thibauta na drugom mjestu i tako si nakon tri finalna stola na WSOP-u osigurao i prvu zlatnu narukvicu.

1.500 dolara vrijedan Seven Card Stud turnir donio nam je i trećeg Britanca sa zlatnom narukvicom na ovogodišnjem WSOP-u. Riječ je o Richardu Ashbyju, vrlo poznatom High-Stakes cash igraču koji je ovim slavljem povećao svoju turnirsku dobit na vrlo ugodnih 800 tisuća dolara što bi ga vrlo brzo moglo dodatno motivirati da malo više pažnje posveti i turnirskoj igri.

U izvještavanju s turnira broj 17, pet tisuća dolara vrijednog No-limit Hold'ema zbog pomalo iznenađujućeg vođenja našeg Dragana Galića kao Nijemca, iako je i sam Galić više puta istaknuo kako će u slučaju osvajanja zlatne narukvice svirati hrvatska, a ne njemačka himna, previdjeli smo fantastičan rezultat prošlogodišnjeg najuspješnijeg domaćeg igrača koji je u konkurenciji od čak 792 prijavljena igrača završio na odličnom 16. mjestu što je bilo dovoljno za vrlo ugodnih 31.305 dolara.

Iza nas je i drugi dan najljepšeg ovogodišnjeg WSOP turnira, "Ladies No-limit Hold’em Championshipa" nakon kojeg smo ostali bez velike većine najpoznatijih imena. Sinoćnja chipleaderica, La Sengphet, danas nije prošla tako dobro, no ipak će kao osma po broju žetona sjesti za finalni stol na kojem uoči završnog dana vodstvo drži upravo njezina najveća protivnica drugog dana, sjajna Sidsel Boesen. Spomenimo i kako za finalnim stolom usprkos nekoliko prijavljenih nećemo vidjeti niti jedno muško lice.

Završen je drugi dan i na 2.500 dolara vrijednom Limit Hold'em (six handed) turniru, dan koji nam nije osigurao finalni stol, no dan nakon kojeg u turniru i dalje imamo nekoliko poznatih poker lica od kojih se bez pogovora ističe ono izuzetno poznate J. J. Liu. Uz 1A dan trećeg ovogodišnjeg "donkamenta" odrađen je i prvi dan vrlo popularnog deset tisuća dolara vrijednog "Omaha Hi-Low Split-8 or Better Championshipa" nakon kojeg pri samom vrhu možemo vidjeti nekoliko dobro znanih imena poput onog trećeplasiranog Davida Benyamina ili pak trenutno 11. Phila Hellmutha.

U sjeni samih događanja na WSOP-u mlada Annette Obrestad, igračica koja je poznata po "lakom" jeziku, ponovno je privukla pozornost jednom vrlo zanimljivom izjavom. "S dužnim poštovanjem prema Doyleu moram priznati da bih svaki dan radije igrala s igračima poput Brunsona nego protiv mnogih online igrača", poručila je Annette, a reakciju Doylea svega nekoliko sati kasnije mogli smo vidjeti na svima dobro znanom Twitteru: "Izgleda da su Annette oni dani u mjesecu. Između ostalog, ako zaista želi zaigrati ja sam praktički svaki dan u Bobby's Roomu."

Uz napomenu kako je danas na rasporedu tek 1B dan trećeg ovogodišnjeg "donkamenta" oprostit ćemo se uz jednominutni, no vrlo zanimljiv intervju s jednim od najboljih turnirskih igrača današnjice, Jasonom Mercierom.

12.6.2010.

Za razliku od mnogih osvajača WSOP narukvica pobjednici sinoćnja dva turnira već su etablirana imena u svijetu pokera. Kod 2.000 dolara vrijednog Limit Hold'em turnira slavio je dobro znan Eric Buchman koji je u posljednji dan ušao kao chipleader samo da se u niti jednom trenutku ne bi spustio ispod količine žetona s kojima je startao. "Iako je osvajanje ove narukvice zaista prekrasno četvrto mjesto na prošlogodišnjem glavnom turniru, kako zbog puno veće zarade tako i medijske pozornosti, ipak mi je nešto draže."

Osvajač prestižnog deset tisuća vrijednog "2-7 Draw Lowball Championshipa", David Baker, ove je godine već ubilježio jedan veliki uspjeh, šesto mjesto na "Poker Player's Championshipu" što ga bez pogovora izdvaja kao jednog od najvećih favorita za osvajanje titule najboljeg igrača ovogodišnjeg izdanja WSOP-a. "Bolje ti je da se smiješ. Ta slika za nekoliko će tjedana visjeti tamo u predvorju", nakon turnira Bakeru je poručio jedan od brojnih prijatelja koji su čekali svog kolegu da propisno i proslave ovaj veliki uspjeh.

Iza nas je i drugi dan 1.500 dolara vrijednog Pot-limit Omaha turnira i uoči igre za finalnim stolom vodeći Nenad Medic s čak tri puta više žetona od ostatka igrača bez pogovora je daleko najveći favorit za osvajanje vrlo ugodnih 256.919 dolara. Stigli smo i do finalnog stola na turniru broj 21, a igrač s najviše žetona uoči završnog dana vrlo je iskusni Sorel Mizzi koji će se usprkos ipak nešto manjem iskustvu u Studu od primjerice četvrtoplasiranog Dana Heimillera ili pak petoplasiranog Pata Pezzina pokušati dočepati WSOP narukvice i 140.467 dolara vrijedne prve nagrade.

Iako je sinoć započeo i 2.500 dolara vrijedan Limit Hold'em (six handed) turnir gdje nakon prvog dana tijesno vodstvo drži Alexander Queen sve oči bile su uprte u najljepši ovogodišnji turnir, tisuću dolara vrijedan "Ladies No-limit Hold'em Championship". Usprkos mnogim puno poznatijim imenima s gotovo dvostruko više žetona od prvakinje iz 2008. godine, Svetlane Gromenkove, na vrhu nakon prvog dana završila je sjajna La Sengphet.

Uz još jedan "donkament" danas je na rasporedu i deset tisuća dolara vrijedan "Omaha Hi-Low Split-8 or Better World Championship". Kako se, ponovno, na turnir za djevojke prijavila i nekolicina muškaraca oprostit ćemo se uz nekoliko ženskih riječi na tu temu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!