arhiva

"ElkY" osigurao nastup na TOC-u

Goran Markuš • nedjelja, 06.06.2010.
"ElkY" osigurao nastup na TOC-u

U posebnom blog izdanju Aces High samo će za vas prenositi aktualne informacije i zanimljivosti iz Rio All-Suite Hotel & Casino, mjesta na kojem se ovih dana skupila sama poker elita, ali i brojni amateri s jednim zajedničkim ciljem - osvajanje barem jedne od ove godine "dostupnih" 57 narukvica na još jednom izdanju prestižnog "World Series of Pokera"...

11.6.2010.

Završen je još jedan turnir, a novu WSOP narukvicu i iza "Poker Player's Championshipa" najveću nagradu u iznosu od vrlo ugodnih 818.959 dolara pripala je Jasonu DeWittu, mladom Amerikancu koji je sjajno iskoristio chiplead uoči finalnog stola i usprkos nekoliko izgubljenih all-ina protiv upornih shortstackera kad je bilo najvažnije imao je karte i pokazao znanje sasvim dovoljno za njegov najbolji dosadašnji poker uspjeh.

Nakon drugog dana na turniru broj 18 (Limit Hold'em), ali i na turniru broj 19 ("2-7 Draw Lowball Championship") preživjelo je tek deset igrača. kod Limit Hold'ema uz vodećeg Erica Buchmana u svakom slučaju moramo istaknuti trenutno osmoplasiranog Matthewa Matrosa, osvajača prvog limit turnira na WSOP-u ove godine. S druge strane u samoj završnici Lowball Championshipa u igri su ostale praktički samo zvijezde poput petoplasiranog Erika Seidela, osmoplasiranog Johna Juande ili pak devetoplasiranog Daniela Negreanua.

Kao što se i očekivalo tisuću i pol dolara vrijedan Pot-limit Omaha turnir okupio je nemali broj igrača, njih čak 885 da bi nakon cjelovečernje borbe u Pavillion Roomu svoj sutrašnji nastup osiguralo njih tek 95 predvođenih sjajnim Jonathanom Littleom. Također očekivano 1.500 dolara vrijedan Seven Card Stud turnir privukao je upalo manje igrača od kojih će se njih oko tek 120 iza vodećeg Scotta Seivera za stolove vratiti već sutra ne bi li napravili još jedan korak prema WSOP narukvici i vrlo ugodnih 140.467 dolara koliko donosi prvo mjesto na ovom turniru.

Kao što smo i najavili sinoć je održan i Sit&Go turnir osam izabranih igrača od kojih je samo pobjednik profitirao. Naime, sjajni Bertrand "ElkY" Grospellier još je jednom dokazao da pripada samom poker vrhu i slavljem protiv osmorice protivnika osigurao je svoje mjesto na ovogodišnjem "Tournament of Championsu". Svakako vrijedi spomenuti i kako se usprkos pozivu zbog svog angažmana i pokušaja osvajanja neke narukvice online zvijezda, Tom "durrrr" Dwan nije pojavio, a njegovo mjesto zauzeo je također izuzetno iskusan Gavin Smith.

Za kraj oprostit ćemo se uz kratki najavni video isječak barem muškom dijelu vjerojatno oku najugodnijeg ovogodišnjeg eventa, tisuću dolara vrijednog "Ladies No-Limit Hold’em Championshipa" koji se uz 2.500 dolara vrijedan Limit Hold'em (Six Handed) turnir igra sutra.

10.6.2010.

Nakon jednog od najmlađih finalnih stolova u povijesti WSOP-a vjerojatno je i jedino pošteno da Carter Phillips, igrač koji u 21. godini iza sebe već ima EPT naslov, osvoji prestižnu zlatnu narukvicu. Bez pogovora najimpresivniji potez bio je Phillipsov call s parom trojki nakon check raise all-ina Mikhaila Lakhitova. Lakhitov nije pogodio niti jedan od svojih 15 outova na riveru i mladi Phillips više se nije osvrtao.

Iako je tijekom početka posljednjeg dana zamalo dotaknuo samo dno Stephen Gee svaki se puta iznova vraćao u drugom ovogodišnjem "donkamentu" i potpuno zasluženo u heads-up dvoboj s Matthewom Vanceom ušao je kao chipleader samo da bi puna dva sata kasnije osvojio i svoju prvu WSOP narukvicu. Svakako vrijedi spomenuti i još jednu zanimljivu činjenicu - naime, i Vance i Gee prije dva dana ušli su u krug osvajača novaca u turniru broj 11 gdje je Matthew završio na 208., a Stephen na 201. mjestu.

Iza nas je i drugi dan pet tisuća dolara vrijednog No-limit Hold'em turnira nakon kojeg prilično miran chiplead drži Jason DeWitt dok se blizu samog vrha s nešto manje od polovice stacka vodećeg na odličnom šestom mjestu nalazi i iskusni i puno poznatiji Antonio Esfandiari. Međutim, priča dana svakako je bila Annette Obrestad koja se s doslovce jednim žetonom ispred sebe izborila za 72. poziciju, prvu koja osigurava neku zaradu.

Krenuli smo i s dvije tisuće vrijednim Limit Hold'em turnirom, turnirom kod kojeg se uz trenutnog chipleadera, Joshua Honeggera, pri samom vrhu poretka ističe još jedno ime, ono Matthewa Matrosa. Naime, igrač koji je osvojio prvi ovogodišnji limit turnir s 53.700 žetona ispred sebe trenutno drži šesto mjesto. Iza nas je i prvi dan deset tisuća dolara vrijednog 2-7 Draw Lowball Championshipa koji je kao što se i očekivalo privukao zaista pravu poker elitu samo da bi već nakon prvog dana ostali bez nekolicine svima vrlo dobro poznatih igrača poput Phila Iveyja ili pak Howarda Lederera.

Za slučaj da ste mislili kako smo zaboravili na Petera Eastgatea, osvajača glavnog turnira iz 2008. godine gadno ste se prevarili. Naime, Peter ove godine neće igrati niti jedan turnir osim Main Eventa i sve to zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu, nogometa: "Kako nemam nikakvih oklada nemam potrebe igrati sve ove silne manje turnire stoga ću ove godine do glavnog turnira biti u Južnoafričkoj Republici. Obožavam nogomet i uistinu se radujem predstavi koja me tamo očekuje."

Danas su na rasporedu i dva nova turnira, a na prvom od njih, 1.500 dolara vrijednom Pot-limit Omaha turniru očekujemo još jedan veliki field dok će kod također 1.500 dolara vrijednog Seven Card Studa odaziv gotovo sigurno biti ipak prilično slabiji. Za kraj oprostit ćemo se uz još jedan, hmmmm, zanimljiv intervju Card Player Magazinea s uvijek vrlo pričljivim Philom Hellmuthom.

9.6.2010.

Iako smo na finalnom stolu elitnog "Seven Card Stud Hi-Low Split-8 or Better Championshipa" mogli primijetiti nekoliko poznatih imena, poput Johna Juande, Jennifer Harman ili pak iskusnog Stevea Zolotowa, nakon teške borbe WSOP narukvicu i 447.446 dolara odnio je tek nešto nepoznatiji Frank Kassela nakon što je mudro i strpljivo znao iskoristiti veliku prednost u žetonima prilikom ulaska u heads-up dvoboj s drugoplasiranim Allenom Kesslerom.

Što se pak ostalih turnira tiče svakako vrijedi spomenuti Davida Bakera koji drži chiplead uoči poprilično nepoznatog finalnog stola drugog ovogodišnjeg tisuću dolara vrijednog No-limit Hold'em turnira. I dok niti na 1.500 dolara vrijednom prvom ovogodišnjem six handed turniru uoči trećeg dana nećemo "nabasati" niti na jedno veće ime kod turnira broj 17 stvari su malo drugačije. Naime, sjajno treće mjesto trenutno drži prilično poznat Chino Rheem uz kojeg svakako vrijedi istaknuti i vjerojatno još poznatijeg Antonia Esfandiarija koji se s 128 tisuća žetona ispred sebe trenutno nalazi na 12. poziciji.

U sjeni današnjih zbivanja objavljen je i način dodjele posljednjeg mjesta na ovogodišnjem izdanju Tournament of Championsa, freerolla koji će pobjedniku donijeti visokih pola milijuna dolara zarade dok se drugo i treće mjesto nagrađuje s 250 odnosno sto tisuća dolara respektivno. Naime, iako su obožavatelji prilikom svog online odabira mogli odabrati samo dosadašnje osvajače WSOP narukvica organizatori turnira odlučili su pozvati devet vjerojatno svima nama dobro znanih igrača bez zlatne narukvice na sit & go turnir nakon kojeg će pobjednik dobiti priliku nastupiti na ovom prestižnom turniru. Odabrani sretnici su: Tom Dwan, Andy Bloch, Bertrand Grospellier, Gus Hansen, Sorel Mizzi, Michael Mizrachi, Liv Boeree, Paul Wasicka i Don Cheadle.

U skladu s prilično mirnim danom u Vegasu opraštamo se uz kratak video isječak s PokerNews.com, video koji govori o zaista "posebnom" stolu na tek sinoć započetom pet tisuća dolara vrijednom No-limit Texas Hold'em turniru.

8.6.2010.

Iako smo među 250 prijavljenih igrača mogli vidjeti aktualnog prvaka, Phila Iveyja kao i peterostrukog osvajača upravo ovog 2-7 Draw Lowball turnira, Billyja Baxtera, nakon tri dana igre zlatnu narukvicu i 92.817 dolara pripalo je Yanu Chenu, igraču koji je pretrpio sve protivničke napade i izdržao izuzetno naporan heads-up dvoboj protiv kasnije drugoplasiranog, također izuzetno iskusnog Mikea Wattela.

Sinoć je odrađen i drugi dan još jednog elitnog turnira, deset tisuća dolara vrijednog "Seven Card Stud Hi-Low Split-8 or Better Championshipa", tijekom kojeg smo ostali bez mnogih velikih zvijezda poput već spomenutog Iveyja, Gusa Hansena ili pak Daniela Negreanua samo da bi u posljednji, treći dan produžilo tek 18 igrača uključujući i neka poznatija imena poput iskusnog Johna Juande i trenutno 13-plasirane Jennifer Harman. Iako su neki igrači još sinoć htjeli "probušiti" bubble tako ćemo tek završnog dana saznati kojih će to 16 igrača turnir završiti s minimalnom zaradom od 66 tisuća dolara.

Uz drugi dan drugog ovogodišnjeg "donkamenta" sinoć je odrađen i prvi dan prvog ovogodišnjeg six handed No-limit Hold'em turnira za koji se prijavilo ogromnih 1.663 igrača samo da bi nekoliko sati kasnije u igri ostalo tek 146 najsnalažljivijih čime je već 16 igrača turnir završilo s 1.328 dolara zarade. Za kraj svakako vrijedi spomenuti i kako danas počinje tek jedan novi event, pet tisuća dolara vrijedan No-limit Texas Hold'em turnir.

Međutim, sad ćemo se nakratko vratiti jučerašnjem danu i velikom slavlju Simona Watta koji je uoči dodijele zlatne narukvice upitan i je li mu koja od poker zvijezda prišla i zahvalila na uštedi znatne svote novca koje bi sjele na Dwanov račun da je Tom kojim slučajem slavio u završnom heads-up ogledu: "Mike Matusow bio je prvi koji je prišao, zahvalio mi i rekao da se ne bih trebao čuditi ukoliko se uskoro moja slika pojavi u popularnom Bobby's Roomu".

Ovaj Aces High nikako ne možemo završiti bez da se još makar jednom osvrnemo i na Phil Laakov šokantan podvig. Naime, nevjerojatan Laak nije se zaustavio na ciljanih 80 sati već je svoju poker sesiju održao živom punih 115 sati nakon čega je poručio: "Mogao bih još, no ne želim ozbiljnije naštetiti svome organizmu". Mora se priznati, momku je zaista stalo do fizičkog zdravlja.

Za kraj opraštamo se uz prilično zanimljiv intervju s mladim "durrrrom", intervjuom koji je obavljen jutro nakon što je Tom osvojio drugo mjesto na ogromnom turniru, odnosno jutro nakon što je Dwan zbog jednog mjesta doslovce ostao bez milijuna koji bi u suprotnom slučaju osvajanja WSOP narukvice sjeli na njegov račun.

7.6.2010.

Iza nas jedna je od najuzbudljivijih večeri u moderno doba pokera, noć tijekom koje je Tom Dwan unio strah u srca brojnih inače mrtvo-hladnih pokeraša. Naime, zaista popriličan broj igrača prihvatio je "durrrrovu" 3:1 ponudu kako ove godine ipak neće osvojiti svoju prvu WSOP narukvicu stoga kako se sjajna online zvijezda približavala samom kraju turnira i to s najviše žetona ispred sebe popriličan broj igrača više nije mogao pratiti svoje turnire već su se sve češće raspitivali što se događa za Dwanovim finalnim stolom.

Međutim, na Tomovu žalost navijanje njegovih prijatelja kao niti drhtave ruke mnogih koji su uložili znatne svote novca protiv "durrrra" nisu bili dovoljni i s ručnim parom devetki Simon Watt osigurao je svoju prvu WSOP narukvicu. "Mogu svoje stvari pokupiti sutra", priupitao je Tom direktora turnira prilikom izlaska iz ograđenog dijela finalnog stola, no iako je na prvi pogled bio potpuno razočaran iz ultra brzog tweeta iskusnog Daniela Negreanua uskoro smo dobili i drugi pogled na cijelu situaciju: "Taj klinac je nevjerojatan. Umjesto da ima poriv da skoči s mosta nasmijao se i rekao da je potpuno nabrijan za idući turnir na rasporedu."

U sjeni turnira broj 11 završen je i 1.500 dolara vrijedan Limit Hold'em turnir koji je nakon tri dana borbe pripao pokerašu "iz sjene", iskusnom Mattu Matrosu. Uz Matrosa koji je uz WSOP narukvicu pokupio i vrlo ugodnih 189.870 dolara svakako treba istaknuti i trećeplasiranog Terrencea Chana koji je ovim rezultatom još jednom opravdao svoj nadimak - "kralj limita".

Uz završetak 1B dana drugog ovogodišnjeg "donkamenta" završen je i posložen finalni stol za sutrašnji završni dan 1.500 dolara vrijednog 2-7 Draw Lowballa, turnira u kojem s više od sto tisuća žetona "viška" vodstvo čvrsto drži Nicholas Binger. Za kraj ovog kratkog pregleda današnjeg stanja na WSOP-u jednostavno moramo spomenuti i kraj prvog dana deset tisuća dolara vrijednog "Seven Card Stud Hi-Low Split-8 or Better Championshipa" nakon kojeg pri samom vrhu ukupnog poretka stoji nekoliko svima nama prepoznatljivih ime, od Phila Iveyja pa sve do Jennifer Harman i Barryja Greensteina. Danas je na rasporedu i prvi ovogodišnji 6-handed No-limit Hold'em turnir.

Međutim, kakvo bi to izdanje Aces High-a bilo da pored samih turnirskih događanja ne iznesemo barem jednu zanimljivost, a današnji "prostor" zaslužio je vjerojatno svima vama dobro znani Patrik Antonios. Naime, već smo pisali o velikom uspjehu braće Mizrachi na "Poker Player's Championshipu" gdje je Michael uzeo prvo, a Robert sjajno peto mjesto što im je zajedno osiguralo gotovo dva milijuna dolara zarade. Međutim, malo tko je znao kako je braću stakeao mudar Antonios koji će tako niti kriv niti dužan navodno zaraditi polovicu novca kojeg su braća Mizrachi uzela stotini prijavljenih igrača. Za kraj još se jednom opraštamo uz novi zanimljiv pregled dana web odredišta PokerListings.com.

6.6.2010.

Tijekom kratke pauze završen je i drugi 1.500 dolara vrijedan Texas Hold'em turnir, turnir u kojem je iskusni Phil Hellmuth gotovo stigao do svoje 12. zlatne narukvice, no od društva se morao oprostiti kao 15-plasirani, a pobjednikom nekoliko sati kasnije pokazao se mladi Pascal LeFrancois kojemu je ovo ujedno i tek drugi WSOP cash - za drugi puta impresivnih 568.974 dolara sasvim je zadovoljavajuća svota, slažete se?

Međutim, veliku vijest sinoć nam je priredio prilično emotivan Men "The Master" Nguyen koji je nakon teške heads-up borbe s Brandonom Adamsom stigao do pobjede na deset tisuća dolara vrijednom "Seven Card Stud Championshipu" što mu je uz visokih 394.800 dolara osiguralo i sjajnu sedmu WSOP narukvicu. Svakako vrijedi spomenuti i kako se za istim finalnim stolom našao i Michael Mizrachi, ovogodišnji pobjednik prestižnog "Poker Player's Championshipa", koji je svoj put završio na sasvim solidnoj šestoj poziciji.

Završen je i turnir broj devet, 1.500 dolara vrijedan Pot-limit Texas Hold'em koji je nakon dvosatne heads-up borbe pripao Jamesu Dempseyju, drugom Britancu s WSOP narukvicom ove godine. Ne smijemo zaboraviti niti na profesionalnu pokerašicu, J.J. Liu koja je osvojivši treće mjesto i službeno postala prvom ženom za finalnim stolom na aktualnom WSOP-u.

Od aktualnih turnira svakako vrijedi spomenuti još jedan 1.500 dolara vrijedan No-limit Hold'em turnir kod kojeg nakon dva dana igre velika online cash game zvijezda, Tom "durrrr" Dwan , drži chiplead s ogromnih 1.068.000 žetona čime je ujedno i jedini igrač s više od milijun žetona ispred sebe. Za kraj spomenimo i kako će se uz četiri turnira koja se trenutno igraju danas otvoriti još jedan izuzetno zanimljiv turnir, deset tisuća dolara vrijedan "Seven Card Stud Hi-Low Split-8 or Better World Championship".

Nakon Vegasa nakratko ćemo preseliti u Bugarsku gdje će se nakon ulaska još čak dvoje Hrvata u drugi dan, Branimira Brunović i Željke Pencinger, nažalost svi "domaći" igrači kući vratiti bez ikakve turnirske zarade. Iako su u završni dan ušli s popriličnom količinom žetona visoki blindovi napravili su svoje, sreće je ponestalo i ovog puta, nažalost, bolje nije moglo.

Po dobrom starom običaju ponovno ćemo se oprostiti uz zanimljiv video isječak. Ovog puta riječ je o kratkom intervjuu s Philom Laakom, igračem koji je sad i službeno srušio rekord i uskoro će ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek koji je odradio najdužu poker sesiju bez da je ijednom sklopio oči.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!