arhiva

Annie Duke otišla do kraja

Goran Markuš • srijeda, 10.03.2010.
Annie Duke otišla do kraja

Održano je i šesto izdanje "NBC National Heads-Up Championshipa" koje nam je donijelo prvu pobjednicu u povijesti natjecanja, sjajnu Annie Duke. Želite li saznati nešto više o akciji u Vegasu ili pak nesvakidašnjem događaju na EPT-u u Berlinu samo nastavite s okretanjem kotačića na svom mišu...

Slika 1 od 1.

Već nam je prvi krug ovogodišnjeg izdanja "NBC National Heads-Up Championshipa" donio nekoliko prilično iznenađujućih rezultata. Jedno od najvećih zasigurno je potpuno neočekivana pobjeda kvalifikanta Stephena Quinna nad Tedom Forrestom, no u isti rang bez pogovora spada i šokantno slavlje Ericka Seidela nad Huckom Seedom, igračem koji je jedini unovčio u svih pet dosadašnjih izdanja ovog natjecanja.

Ne smijemo zaboraviti niti na pomalo "sretnu" pobjedu Davida Williamsa i to protiv aktualnog pobjednika "WSOP Main Eventa", Joea Cade (par sedmica protiv A-J), a svakako vrijedi istaknuti i najbrže slavlje prvog kola, ono Sammyja Farhe nad Antoniom Esfandiarijem nakon svega 15 minuta igre.

Pitaj profesionalca

Od sljedećeg izdanja Aces High pretvara "Hand tjedna" u "Pitaj profesionalca". O čemu se tu radi? E, pa društvo s PokerPro.com.hr, momci od krvi i mesa koji za kruh zarađujući sjedeće za poker stolovima (najčešće onim virtualnim), spremno će očekivati po jedno pitanje svakog tjedna stoga želite li nešto stručniju analizu nekog vašeg handa ili imate neko generalno pitanje sve što trebate je proslijediti ga na [email protected], a Aces High će svaki tjedan izabrati jednog sretnika kojeg će momci s PokerPro.com.hr nagraditi svojim nesumnjivo vrlo poučnim odgovorima.

U dvoboju dvije Jennifer, gosp. Harman izašla je kao pobjednica, a za mnoge veliko iznenađenje priredio je i iskusni Phil Gordon izbacivši mladu mega-zvijezdu, Toma "durrrr" Dwana. Za kraj uz slavlje Phila Hellmutha nad još jednim iskusnim pokerašem, Howardom Ledererom, svakako vrijedi istaknuti i odličan nastup Doylea Brunsona koji je s asom i damom uspio svladati Parkerov par osmica probivši se u TOP 32.

Drugog dana na rasporedu su bile čak dvije runde od kojih su pobjednici prve ušli in the money. Od većih iznenađenja svakako se ističe poraz Phila Iveyja od kontroverznog Scottyja Nguyena, ali i još jedna odlična partija Dennisa Phillipsa koji je zaustavio Heads-up specijalista i pobjednika ovog natjecanja iz 2008. godine, Chrisa Fergusona.

Svega nekoliko sati kasnije odigrana je i osmina finala, a prvi četvrtfinalist u borbi bivših "WSOP Main Event" pobjednika postao je Peter Eastgate čija su dama i devetka u potpunosti srušila snove njegovog protivnika, Jamieja Golda. Uz slavlje Jerryja Yanga nad iskusnim Greensteinom posebno se ističe i pomalo iznenađujuće slavlje najstarijeg igrača, Brunsona nad najmlađom igračicom na natjecanju, Annette Obrestad i to svega sat vremena nakon što je na svom Twitteru uoči ogleda poručio koliko mrzi Heads-up dvoboje s pripadnicama suprotnog spola.

Na Doyleovu žalost već prvi ogled posljednjeg dana ujedno se pokazao i posljednjim. Naime, najmanji par i ulaz u skalu bili su dovoljni za Brunsonov All-in na flopu što je Dennis Phillips odmah pratio s TPTK (eng. top pair, top kicker) u ruci. Niti turn niti river nisu pomogli iskusnom Doyleu koji se tako oprostio od jurnjave prema još jednom prestižnom trofeju u svojoj karijeri - "kao da ih nema dovoljno", rekli bi zlobnici.

Isplate

1. Annie Duke - 500.000 dolara
2. Erik Seidel - 250.000 dolara
3. Scotty Nguyen - 125.000 dolara
3. Dennis Phillips - 125.000 dolara
5. Jerry Yang - 75.000 dolara
5. Doyle Brunson - 75.000 dolara
5. Jason Mercier - 75.000 dolara
5. Peter Eastgate - 75.000 dolara
9. Paul Wasicka - 25.000 dolara
9. Eli Elezra - 25.000 dolara
9. Annette Obrestad - 25.000 dolara
9. Barry Greenstein - 25.000 dolara
9. Gabe Kaplan - 25.000 dolara
9. Phil Laak - 25.000 dolara
9. Chris Moneymaker - 25.000 dolara
9. Jamie Gold - 25.000 dolara

Dok u preostala tri ogleda pobjede Erica Seidela i sjajne Annie Duke i nisu toliko iznenađujuće slavlje Scottyja Nguyena to sigurno jest. Naime, u trenucima kad se našao s veoma malo žetona na svojoj strani Jason Mercier odlučio se na All-in s trefovom sedmicom i peticom u ruci što je Scotty s parom dečkiju odmah popratio potpuno zasluženo plasiravši se u polufinale natjecanja.

U prvom polufinalnom ogledu Dennis Phillips i Annie Duke djelovali su potpuno izjednačeno i kako je vrijeme odmicalo, a blindovi rasli u jednom trenutku oba igrača imala su jedva deset big blindova ispred sebe što je natjeralo Phillipsa na All-in s asom i osmicom u ruci. Annie je prilično brzo prihvatila izazov i nakon otkrivanja pet zajedničkih karata njezin ručni par sedmica bio je sasvim dovoljan za nastup u finalu.

U drugom polufinalnom okršaju s boardom 10-9-5-7-9 Seidel se prilično brzo odlučio na All-in, a kralj i devetka bili su sasvim dovoljni za Scottyjev instant call. Na njegovu žalost Erick je u ruci imao devetku i sedmicu za full-house čime je potpuno zasluženo izborio finale gdje ga je već spremno čekala inače vrlo bliska prijateljica, sjajna Annie Duke.

Kao što ste vjerojatno i znali da bi stigli do trofeja u finalu je potrebno skupiti dva slavlja stoga se iskusna Annie Duke nije štedjela i u prvi ogled kreće izuzetno agresivno što se isplatilo i neočekivano lako dolazi do uvodnog vodstva nad Seidelom. Na njezinu žalost sve dobro u prvom ogledu okrenulo se protiv nje u uzvratu i potpuno zasluženo Eric odvodi finale u odlučujući, treći okršaj.

Iako je pobjedu odnijela prativši Seidelovog asa i dvojku s parom devetki trofej najbolje Annie je osigurala nekoliko handova ranije kad je preflop ušla All-in s damom i devetkom u kari protiv Erickovog asa i kralja u istoj boji samo da bi joj flop donio prekrasnu damu nama osiguravši prvu pobjednicu u povijesti "NBC National Heads-Up Championshipa."

Annie Duke nakon finala


EPT za povijest

PokerStarsov kvalifikant, Kevin MacPhee na finalni stol EPT-a u Berlinu stigao je kao očit favorit s prilično više žetona od ostatka društva, no slijedom nekoliko nezgodnih handova njegovu ulogu vrlo je brzo preuzeo Finac Ilari Tahkokallio. Međutim, kad se društvo smanjilo MacPhee je ponovno preuzeo sve u svoje ruke i nakon gotovo puna četiri sata Heads-up borbe stigao je do prve pobjede na ovako velikom međunarodnom turniru.

Ah, te "lude" oklade

U posljednjoj prikazanoj epizodi šeste sezone "High Stake Pokera" svijetu je prikazana još jedna u nizu "ludih" oklada profesionalnih pokeraša. Naime, ovog puta svjetska superzvijezda, Phil Ivey okladio se s Tomom Dwanom kako za jedan milijun dolara punih 365 dana neće pojesti niti komadić mesa (uključujući i ribu). Mislite li da će uspjeti?

Međutim, ono po čemu ćemo pamtiti EPT Berlin nažalost nema baš nikakve veze s pokerom i turnirom općenito. Naime, usred glavnog turnira u prostorima Grand Hyatt hotela pojavila su se četvorica naoružanih lopova koji su na naizgled potpuno amaterski način ipak uspjeli u svojem naumu ukravši zasigurno nemalu svotu s registracijskog stola kasina.

Iako su prema prvim informacijama bili uključeni razni kalašnjikovi te su navodno ukradeni milijuni dolara vodstvo PokerStarsa vrlo se brzo i službeno osvrnulo na cijeli događaj: "Suprotno pričanjima raznih tabloida prema našim informacijama lopovi nisu posjedovali niti kalašnjikov niti ikakve ručne granate te tijekom cijele krađe nije ispaljen niti jedan jedini metak. Također, ukradena svota daleko je manja nego što su mnogi mediji dosad nagađali."

Nakon što je policija obavila svoj posao turnir je s nekoliko sati zakašnjenja nastavljen, a svi prisutni polako su se ipak smirili. Međutim, gledajući snimke krađe teško je zadržati osmijeh i ne zapitati se: "Ako ovakvo osiguranje ima kasino u kojem se u svakom trenutku nalazi više od milijun dolara što bi se dogodilo da je u pitanju neki manji event?"

Uostalom, prosudite sami...

Za kraj svakako vrijedi spomenuti i tek održan "Unibet Open" u Budimpešti gdje je Nizozemac Anthon-Pieter Wink u Heads-Up ogledu protiv Šveđanina Pedera Skaja prihvatio protivnikov All-in s ulazom u boju koja se popunila na riveru i tako sjajnom Nizozemcu osigurala velikih 172.500 eura.

Čak devet igrača na spomenutom je turniru branilo boje hrvatske zastave, a uz ulazak Branimira Brunovića i Sonje Kovač u drugi dan velik rezultat postigao je Hrvoje Mitrović koji se dokopao finalnog stola samo da bi s asom i kraljem već u drugoj ruci ispao na desetom mjestu bogatiji za ipak nemalih 8.970 eura.

Nesretni "ulet" u kraljeve i "oproštajni" govor Hrvoja Mitrovića


To bi bilo sve od još jednog Aces Higha koji se vraća idućeg vikenda s pričom o partiji s daleko najvećim limitima u povijesti žive igre, priču o "običnom" čovjeku koji se "usudio" izazvati samu svjetsku poker elitu. Do tada svi komentari, kritike, pohvale, ali i pitanja za "Pitaj profesionalca" dobrodošli su na [email protected], a za kraj možete baciti oko na video koji bi u potpunosti mogao promijeniti vaš pristup Sit & Go turnirima.

Napomena: Ne pokušavajte kod kuće...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!