arhiva

Poker elita ponovno u Vegasu

Goran Markuš • petak, 05.03.2010.
Poker elita ponovno u Vegasu

Stiglo je i to doba godine. Naime, upravo danas završen je ždrijeb za šesto izdanje "NBC National Heads-Up Poker Championshipa", uz WSOP medijski najpraćenijeg poker natjecanja. Uz to u novom izdanju Aces High pronaći ćete i najzanimljivije informacije i anegdote s netom održanog LAPC-a, ali i kratku najavu Unibetovog prvog turnira koji će po dobrom starom običaju još jednom ugostiti nekolicinu sjajnih Hrvata/ica...

NBC National Heads-Up Poker Championship

Vjerovali ili ne za organizaciju "National Heads-Up Poker Championshipa" koje je uz WSOP trenutno medijski najpraćenije poker natjecanje "kriv" je niti manje niti više već hokej, točnije NHL liga. Naime, zbog svađe sindikata NHL je u sezoni 2004./2005. otišao u tzv. "lockout" što je otvorili pregršt air timea koje je na ovaj ili onaj način moralo biti ispunjeno stoga se mudro vodstvo NBC-a odlučilo iskoristiti poker boom organiziravši turnir koji do danas znamo pod imenom "NBC National Heads-Up Poker Championship".

Tako se se upravo 2005. godine okupila prva 64-orica koja su uz pozivnicu i buy-in od 20 tisuća dolara sudjelovala u jednom od najvećih trenutaka u povijesti pokera. Naime, prvi puta u povijesti poker se našao na programu jedne od najvećih svjetskih TV kuća. Sve to dodatno je začinio i ishod prvog izdanja natjecanje koje je osvojio niti manje niti više već jedna od najkontroverznijih i najprepoznatljivijih ličnosti iz poker svijeta - Phil "The Poker Brat" Hellmuth.

Phil Hellmuth slavi...

Nakon Hellmutha na turniru su slavili redom Ted Forrest, Paul Wasicka, Chris Ferguson i Huck Seed koji je tako ujedno i jedini igrač koji je unovčio na apsolutno svakom izdanju ovog natjecanja. Svakako vrijedi spomenuti i kako njegovog ovosezonskog protivnika u prvom krugu, Erika Seidela, krasi jedan potpuno drugačiji "uspjeh". Naime, iako je također nastupio na svih pet dosadašnjih izdanja "NBC National Heads-Up Poker Championshipa" Erik niti jednom nije unovčio.

Što misli Negreanu?

Sve što vas dijeli od predviđanja Daniela Negreanua jedan je kratki klik OVDJE koji će vas odvesti direktno do posljednjeg unosa na njegovom službenom blogu.

Što se samog formata natjecanja tiče sve je prilično jednostavno - igrač koji uspije slomiti šest protivnika uzastopce bit će proglašen ukupnim pobjednikom. Međutim, prije svega 64 početnih igrača dijelimo un četiri skupine nazvane po bojama karata, a nakon što dobijemo pobjednike pojedinih skupina najbolji "tref" sukobit će se s najefikasnijim "pikom", a najsnalažljiviji "herc" s najboljom "karom". Sretniji u tim ogledima susrest će se u samom finalu koje će nam donijeti pobjednika šestog izdanja ovog natjecanja.

Kao što je to i običaj i ove godine u Ceasars Palace organizatori su pozvali od "svega pomalo". Naime, uz pet dosadašnjih pobjednika i prošla dva viceprvaka te sedam online kvalifikanata organizatori su po vrlo "maštovitim" kriterijima podijelili preostalih 50 pozivnica. Tako ćemo uz udarne snage moderne poker scene poput Phila Iveyja, Toma Dwana ili pak aktualnog pobjednika WSOP-ovog glavnog turnira, Josepha Cada za stolom vidjeti nekoliko "starijih" aduta poput Johnnyja Chana ili pak Scottyja Nguyena, ali i pravih medijskih zvijezda poput Gabea Kaplana, Dona Cheadlea ili pak prekrasne Jennifer Tilly.

Ždrijeb ovogodišnjeg izdanja "NBC National Heads-Up Poker Championshipa"

Nakon sinoćnjeg ždrijeba prvi dan turnira igra se danas, a sve završava finalom koje je na rasporedu već za tri dana. Kako svatko od nas ima svoje mišljenje o mogućem raspletu ovog natjecanja ovim putem ujedno vas sve pozivam i na sudjelovanje u nagradnoj igri prestižnog "Card Player Magazinea" koji će četvoricu najpreciznijih ishoda nagraditi s vrlo vrijednim nagradama. Više informacija o nagradnoj igri pronaći ćete OVDJE, a samoj igri možete direktno pristupiti OVDJE. Sve što vam još mogu reći je - SRETNO!


Slika 1 od 1.

Los Angeles Poker Classic (LAPC)

Izbacivanjem velikog Johnnyja Chana na 12. i sjajnog Stevea Sunga na osmom mjestu Andras Koroknai uzeo je onaj zvjezdani "štih" s televiziranog finalnog stola, no domogao se chipleada koji ne ispušta do samog kraja turnira domogavši se i glavne nagrade nešto manje od vrtoglavih 1,8 milijuna dolara.

Doyle Brunson: "Ultra pametna plavuša pobijedila je na tri milijuna dolara vrijednoj lutriji - za svega dvjesto dolara tijekom narednih milijun godina svake će joj godine isplatiti tri dolara."

Međutim, najveći korak prema naslovu Koroknai je napravio kad su ostala samo trojica za stolom. Naime, jači kicker prvo mu je donio pregršt žetona od Raymonda Dolana da bi s asom i kraljem izbacio Tria Huynha i njegov ručni par dečkiju na trećem mjestu ušavši u Heads-up s gotovo deset puta većim brojem žetona . Odmah prvu ruku obojica ulaze All-in i Koroknaijeva dama i osmica izdržale su protiv protivnikove dame i četvorke usprkos četvorci na flopu (river je Koroknaiju donio flush).

Priču s glavnog turnira ovogodišnjeg LAPC-a ne možemo završiti, a da ne spomenemo vrlo zanimljivu okladu između Gavina Smitha, Joe Seboka i Jeffa Madsena. Naime, ovaj trojac dogovorio je kako igrač koji prvi ispadne s turnira na bilo koji dio svog tijela mora tetovirati lice ostale dvojice dok će drugoplasirani "proći" s tetovažom lica "tek" onog najuspješnijeg. Već prvog dana Sebok je prvi, a Madsen kao drugi napustio glavni event u Los Angelesu, a kako su momci obećali da će snimiti rasplet ove vrlo zanimljive oklade ne trebate niti sumnjati u vrlo brzu objavu cijele video snimke.

Prva oklada Seboka i Smitha, "nagrada" - tetovaža imena pobjednika


U sjeni glavnog turnira odigran je i "LAPC High Roller Event" koji je svega tjedan dana nakon osvajanja najviše bountiesa na "NAPT Venetian High Roller Championshipu" pripao očito vrlo talentiranom Scottu Seiveru. Pobjednom nad Danielom Alaeijem u Heads-up ogledu Scott je uz 425.334 dolara osvojio i vrlo vrijedan TAG Heuer sat kao i trofej "LA Poker Classic Championshipa".


Prije nego što se još jednom oprostimo svakako vrijedi spomenuti i kako je u tijeku prvi ovogodišnji turnir "Unibet Open Poker Toura 2010." u Budimpešti. Kao što je to i običaj Hrvatska će još jednom imati pregršt predstavnika, a ovim putem skrenuo bih pažnju na Hrvoja Mitrovića i Sonju Kovač koji su se pojavili već na 1A danu i nakon nekoliko sati igre ipak su preživjeli te se već sutra nakon 1B dana ponovno vraćaju za poker stol. 1B dan kao i ostatak turnira tijekom kojih ćemo na ekranu barem nakratko vrlo vjerojatno vidjeti još nekolicinu Hrvata/ica predvođenih Branimirom Brunovićem i Dinkom Kamenićem možete pratiti live jednostavnim klikom OVDJE.

Za razliku od uobičajenog vikend izdanja sljedeći Aces High s rezultatima kako s Unibetovog turnira u Budimpešti tako i aktualnog EPT-a u Berlinu, ali i "NBC National Heads-Up Poker Championshipa"bit će dostupan već početkom idućeg tjedna. Do tada sva pitanja/komentari/kritike i pohvale uvijek su dobrodošli na svima dobro znanu e-mail adresu [email protected].

Po dobrom starom običaju i ovaj puta opraštamo se uz još jednu video snimku - najava aktualnog Unibetovog turnira u Budimpešti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!