arhiva

Gdje je žito?

Dario Dodić • nedjelja, 14.02.2010.
Gdje je žito?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Od viška informacija glava ponekad boli...

Ovo informacijsko doba je prokleto. Svatko zna sve, svatko vidi sve, svatko se razumije u sve. I kako se čovjek u takvom okruženju može istaknuti? Sjećate li se uopće kako je to prije funkcioniralo? Sjećam se prvog listića koji sam uplatio, bio sam klinjo, poslovnica je bila negdje u Španskom i pred njom je uvijek bio ogroman red. Sve ljudi bez informacija. Oni koji su prvi imali pristup računalu imali su svijet pod nogama.

Danas i oni koji ne razumiju uopće koncept interneta ili samih računala dovoljno su sposobni upaliti to isto računalo i tražiti/nuditi informacije. Previše je to informacija, treba se vratiti na dobri stari osjećaj, jer postaje preteško izdvojiti žito od kukolja, pogotovo ako onda i žito nestane iz silosa pa unatoč izdvajanju dobrih od loših informacija ispadneš nasanjkan. Zašto uopće nasanjkati znači nešto loše? Kad sam bio klinac nikad se nisam loše osjećao nakon što sam se nasanjkao.

U skladu s tradicijom kladiteljskih gubitaša istaknut ću dva velika ovotjedna poraza. Jučer sam sastavio tako divan listić, čak ni s ulogom nisam pretjerao. Sve mi je prošlo više-manje lagano, osim Zadra. I još sam na svoju žalost gledao to mučenje, to forsiranje, to promašivanje otvorenih šuteva, a baš sam se nadao da sa Zadrom neće biti problema. No, stigli su košarkaši u završnicu i stoga NLB liga više neće biti na mojim listićima.

Druga je situacija baš prilično tragikomična. Igrao sam (i samo to promašio) zbroj poena na utakmici Galatasaray - Valencia. Linija od 159,5 činila mi se previsokom iako Turci stvarno igraju brze i neizrađene napade. Prva četvrtina 36 poena, poluvrijeme 71 - izgleda odlično. Treča četvrtina 35 poena, već razmišljam na koje egzotično otočje idem s ovim dobitkom. I u posljednjoj četvrtini postignu 54 koša!¨O da, taman preko linije. I to kako - zadnji napad Galatasaraya, 5 sekundi do kraja, gube sedam razlike. Čovjek iz nerealno teške situacije ide preko ruke bacati neku kvrgavu tricu, koja ne bi ušla sve da ju je i Jordan bacao (dobro, on bi zabio) i ovaj moj telac ga faulira. Tri bacanja! Mislim si daj Bože da promaši jedno, zbrejka mi se prijenos i ispadne da je bacao dva bacanja. Kraj utakmice, vesele se Španjolci, veselim se ja, očito nije bila trica, već šut za dva poena, krivo sam vidio. Napišem prijatelju poruku kako sam imao sreće, a on me nazove i kaže da je mislio da sam igrao ispod. Provjerim ja ponovno, pogledam na službenoj stranici i shvatim da su bila tri bacanja i da je mulac pogodio sva tri. Tugo i nesrećo, 'ajde malo drugog ganjajte.

Nakon što je Zadar pao razmišljao sam o popravnom listiću. Prva opcija - Sampdoria 1x i Lyon, druga opcija AZ, Lyon, Sampdoria i Villarreal. I odlučim da nema smisla bacati lovu na popravne listiće, probao sam, nije išlo, sutra je novi dan. E Dario, Dario, stvarno si baksuz. I često primjećujem da listić koji sastavim noć ranije samo nasumičnim klikanjem po osjećaju ispadne puno bolji od svih onih listića koje sastavim na temelju glupavih i često netočnih informacija. Naravno, slabost mog karaktera dopusti da se taj listić iduće jutro promijeni slušanjem drugih, ali danas neće biti tako. Sinoć sam sastavio glupavi listić koji vjerojatno neće proći, ali s obzirom da me neće biti cijeli dan možda nekim čudom izdrži do navečer pa da imam što pratiti. Ma neće, ali treba se nadati. U svakom slučaju popravnog neće biti! Kakva sigurnost, sigurno mi svi vjerujete, zar ne? Sretno danas, nadam se da ćete pronaći načine za praćenje rezultata bez da to vaše zaljubljene polovice primijete.

14.02., petica za zaljubljene:
Heracles - PSV 2
Bolton - Tottenham 2
Llanelli - Porthmadog 1
Getafe - Almeria 1
Atletico Madrid daje gol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis14.02.2010. u 17:24
    kocka ne vrijedi ničemu -- i to je to.
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 12:51
    hahahahahaha juce sve je izaslo kako treba.ja sam uzeo 3250 eura..a ti cekaj novi dan
    Obrisan korisnik