arhiva

Treniranje sreće

Dario Dodić • nedjelja, 07.02.2010.

Ljudi su genetski predodređeni imati odličnu memoriju za loše stvari i slabu za dobre. Ima li ova moja konstatacija smisla? Meni ima, barem kada je u pitanju klađenje, iako sam se susreo s tim fenomenom i u drugim životnim poljima...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Puno je lakše nabrojiti pet loših stvari koje su vam se dogodile u životu nego pet dobrih, je li tako? Imamo potrebu isticati koliko smo nesreće imali u nekim poljima, dok sretne trenutke baš i ne ističemo toliko, brže ih zaboravljamo. Ovo je posebno izraženo u klađenju i rekao bih ljubavnom životu. Pa evo, danas smo Aco i ja imali veliki peh, promašili smo Obradoiro - Caja Laboral preko 157,7 poena. Na poluvremenu su zabili 89, a utakmica je završila 76:80. Tako blizu, a tako daleko.

Istina, istu tu Caju Laboral Aco je potezom očajnika odigrao protiv Cibone i uz puno sreće pogodio (hvala Radoševiću). No, i tu možemo naći nesreću jer je zapravo htio igrati Andrića preko 10,5 poena i da Cibona neće izgubiti šest i više razlike. Drugim riječima, dva koeficijenta 1,85 zamijenio je jednim keoficijentom 1,60 koji je na tragikomičan način prošao. Danas nas je ta ista Caja Laboral kaznila lošom izvedbom u drugom poluvremenu, ali to je život, to je klađenje, sve je moguće.

No, lakše pamtim loše stvari - recimo promašio sam 6+ Venlo - Heerenveen, iako je u prvih pola sata utakmice već bilo 3:1. Chernomorets Burgas zabio je gol za 1:1 i 90. minuti i otkinuo mi lovu iz džepa. Jučer smo opreznom igrom umanjili dobitak poprilično, a Barca (košarkaška) se poigrala s Joventutom, a niti Real nije imao problema s Espanyolom.

Bilo bi bolje pamtiti sretne trenutke, ali to rade samo jako sretni ljudi. Takvi mene osobno pomalo i nerviraju. Znam, nisam normalan, ali za trening sreće (koji bi Aci svakako dobro došao) pokušat ću se sjetiti pet stvari u kojima sam imao sreće, možda se oraspoložim pa pošaljem vesele misli u London.

1. Jednom sam prilikom bez prepisivanja prošao najteži ispit na faksu iako sam učio par dana i bez da sam učio teoriju (ispit sam prošao zahvaljujući dobro riješenom teorijskom dijelu).
2. Dok sam bio puno gluplji (a sretniji) kada je u pitanju kladionica, pogodio sam Heerenveen protiv Sparte Rotterdam 6+ golova iako je do 73. minute bilo 1:0 (LINK)
3. Bio sam u žiriju izbora za miss Vukovarsko-srijemske županije LINK + LINK
4. Stanem na crveno na zelenom valu, prvi u lijevoj traci, u srednjoj traci policijski auto. Tražim parking već neko vrijeme i zagledan u daljinu zaključim da mogu krenuti iako se još nije upalilo zeleno. Krenem na crveno, policijski auto pod rotirkom za mnom - prihvatili su moju priču da nisam namjerno krenuo na crveno već da sam se zamislio tražeći parking (stvarno je i bilo tako, a i taman se trebalo zeleno upaliti) pa su me pustili.
5. Pogodio sam zajedno s Acom da će Chelsea danas pobijediti Arsenala (neviđeni optimizam).

S obzirom da danas i nemam neki posebno dobar osjećaj, a i već sam promašio Caju Laboral, a i sinoć sam dovoljno živaca izgubio kada je Pique bezveze dobio crveni, danas baš i ne vidim par vrijedan nekog jačeg uloga. Osim Chelseaja protiv Arsenala. No, radi se o Premiershipu, derbi je u pitanju pa i na ovaj par ne treba trošiti previše novca kako ne bismo potrošili previše živaca.

Danas je i Super Bowl XLIV pa se limenke Beck'sa (neplaćena reklama) već hlade u frižideru (hladnjaku), jake snage Sportneta (glavni urednik Tomo, urednik nogometa Bocka i HNL analitičar Mrva) sa mnom će uživati u utakmici, a jedini uvjet da mogu doći kod mene jest taj da moraju barem nešto uplatiti na tu utakmicu. Moj osobni izbor nakon tjedan dana razmišljanja je manje od 56,5 poena. Istina, radi se o dva ultra turbo super kul dobra napada, ali ovo je Super Bowl, svašta je moguće, 56,5 poena je jako puno. Drugim riječima trpajte preko i uživajte u dobitku.

Sretno vam bilo danas, pozdravlja vas čovjek koji je uspio promašiti Zadar protiv Cibone, a pogoditi jedini par koji zapravo duboko u srcu, ispod silnih kapitalističkih slojeva, nije želio pogoditi. Go Saints!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!