arhiva

Sa zvukom sirene

Dario Dodić • nedjelja, 24.01.2010.

Nakon kraćeg odmora vraćam se na bojno polje fanatika. Sigurno ste zaradili i pokoju kunu dok me nije bilo. A ja? Ja sam sa zvukom sirene...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Zvuk sirene. Nekima dobar, nekima manje dobar. Označava uzbunu, imaju ga policijska i vozila hitne pomoći, čak i vatrogasci, najčešće ne donosi ništa dobroga, osim ako označava izmjenu pa umjesto Hrvoja Perinčića uđe netko tko slabije gađa trice. Takve sreće nisam bio. U dva dana smo Aco i ja sa zvukom sirene ostali bez fine love. Prvo je Hyeres Toulon protiv Choleta tricom odnio pobjedu, a jučer smo ostali zapanjeni kada smo promašili Barcu na gostovanju kod Valencije.

Ne znam jeste li pratili na Sportklubu tu utakmicu, iskreno se nadam da to niste igrali jer takav rasplet ne bih poželio niti najgorem neprijatelju. To naravno nije istina jer ću im odsad nadalje upravo takve kletve upućivati. Uglavnom, Barca vodi tri razlike, igra čudesno loše, a prema Acinim riječima (Aco je inače košarkaški sudac) suci su ih bezočno krali. Vratimo se na tri razlike - zadnji napad ima Valencia, šest sekundi je do kraja utakmice. Nakon tri sekunde Barca pametno radi prekršaj i limitira Valenciju na dva bacanja. Prvo pogađaju, znamo svi da će drugo promašiti. Govorim Aci da moraju samo iskontrolirati skok i lova je u džepu na što mi on odgovara da slabo skaču i da čitavu utakmicu kao da igra neka druga, slabija Barcelona.

Zloguki prorok Aco bio je u pravu, lopta se čudno odbila od obruča, u gužvi ju je prema procjeni sudaca zadnji dirao netko iz Barce i 0,7 sekundi prije kraja loptu je dobila Valencia koja je zaostajala dva poena za Barcelonom. Aut se izvodio ispod koša, govori Aco: "pa slažu im blok, kako to ne vide, neće biti dobro". I stvarno, blok, čovjek sam k'o duh na trici, lopta dolazi do njega i momak zabija tricu za pobjedu. Ljudi moji je li to moguće?

Naravno da je moguće, pa to je klađenje. You win some, you lose some, bitno je da je win some >= lose some. Ali dobro, uz puno discipline, koncentracije, proučavanja i pametne igre držimo se na životu unatoč svim ovim pehovima. Igramo najčešće jedan do dva para, maksimalno tri i nadamo se da nas zvuk sirene neće baciti u komu iz koje bi nas vadili momci u bijelom koji bi uz zvuke sirene došli po nas.

Nisam pogodio niti jednu utakmicu NFL-a otkad je počeo playoff. Pogodio sam Arizonu protiv Green Baya, ali u online kladionicama. S obzirom da sam ja igrao u Supersportu produžetak me nije razveselio baš. M.S. nam se zaljubio pa smo zaboravili kako izgleda, a sigurno njegovi parovi nedostaju nekima od vas. Vratit će se, osim ako se ne oženi.

Još uvijek se nećkam trebam li objavljivati parove koje igram jer imam jaki osjećaj da će me to baciti u duboki minus. Kažem ovo svjestan činjenice da je praznovjerje velika glupost. Osim ako nije. Pa eto, još nisam dočekao blog na kojem ću češće pisati parove, ali možemo početi danas, evo listića...

Njemačka - Francuska 2, 1,50, Supersport
Iako su imali puno problema u prvoj skupini, Francuzi su ipak rukometna velesila i imaju sjajnog Omeyera na golu. Nijemci igraju prilično slabo i 1.50 u Supersportu predstavlja vrijednost, barem za mene i Acu.

Cibona - Hemofarm 1, 1,40, Supersport
Perasović je rekao da prošlu i ovu utakmicu moraju dobiti kako bi osigurali plasman na Final four NLB-a. Iako nemaju love, Princ se naljutio, vjerujem da će ih Perasović dobro psihički pripremiti za ovu bitnu utakmicu. Cibona doma, to je uvijek prednost.

Real Madrid - Malaga 1, 1,20, Supersport
Ne znam zašto sam kod svakog para navodio ime kladionice kada je očito da se listić mora odigrati na istom mjestu da bi bio listić. Supersport jedini ima 1.,0 na Francuze pa je zato pobijedio u borbi kladionica. Uglavnom, posljednji par na listiću je mrski nam nogomet. Jednostavno vjerujemo da je Real prejak da ne bi kod kuće uzeo bodove protiv Malage. Nadajmo se da smo bili u pravu.

Imamo i jedan single koji smo odigrali, a to je da će Čeh Jicha zabiti više od 7,5 golova Slovencima. Naši susjedi igraju brze napade, linija golova je 61,5, a Jicha zabija svima. Čak je i Francuzima u utakmici u kojoj su postigli samo 20 golova on zabio šest. Španjolcima je zabio osam, a Mađarima čak 14. Odličan par, nadam se da ću to isto govoriti i poslije utakmice.

S obzirom da se danas igraju i konferencijska finala NFL-a, morao sam izabrati i jedan football par. Od dragih mi ekipa u igri su ostali samo New Orleans Saintsi. Domaćini su dosad bolje prolazili u playoffu pa ne vidim razloga zašto ne bi i Saintsi. Mišljenja sam da oni jednostavno mogu upisati više poena od bilo koje ekipe i da je to njihova prednost. Zato igram na New Orleans -3,5 s nekim manjim ulogom, da napokon pogodim jednu utakmicu doigravanja.

Moram smisliti neku pozdravnu rečenicu umjesto "sretno", recimo: Najbolje je kad te časti klada!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy25.01.2010. u 13:52
    evo pogodio si da saintsi prolaze, al opet tek nakon produžetaka
    danchy
  • Obrisan korisnik25.01.2010. u 13:21
    imam cibonu 1x protiv hemofarma i 2 sec.prije kraja jagodnik rješava utakmicu...poput perasovića sam šutnuo prvo što mi bilo na vidiku...a za rasplet barce sam sad tek pročitao..živjeli luzeri-ima nas još..!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2010. u 16:12
    moram pohvaliti odlicne pickove i nadam se da x nece nedostajati na tipu cibona-hemofarm :)
    Obrisan korisnik