arhiva

Čak i kad nema, ima

Goran Markuš • subota, 02.01.2010.
Čak i kad nema, ima

U vrijeme kad se mnogi, zapravo gotovi svi mediji bave analizom tek minule 2009. godine, Aces High je odlučio krenuti drugim putem i kratkim pregledom proteklog tjedna, izuzetno "dosadnog" za svijet pokera, podsjetiti se zašto toliko volimo sve što je na bilo koji način povezano sa igrom koju nazivamo - poker...

Blagdansko je vrijeme, no usprkos svemu događanja, barem s one druge strane pokera, nije nedostajalo stoga je Aces High odlučio da je vrijeme da se ponovno motiviramo uoči još jedne, nesumnjivo uspješne godine. Vrijeme je da barem nakratko zaboravimo na razne strategije i analize svakog protivničkog poteza i podsjetimo se zašto u poker svijetu nikad nije dosadno.

Sretna Nova Godina!

Svim čitateljima i vašim obiteljima Aces High želi sretnu i uspješnu 2010. godinu.

U duhu završetka još jedne "radne" godine PokerStars se tako odlučio na novi pokušaj rušenja Guinnessovog rekorda (65 tisuća igrača) koji su ne tako davno upravo oni i postavili. Za simboličnu cijenu od tek jednog dolara (bez rake-a) pozvani su svi igrači ove kuće da prisustvuju u novom rušenju rekorda, a ne bi li ih dodatno potaknuli tvrtka je garantirala visoki nagradni fond od minimalnih 300 tisuća dolara.

Očekivano, odazvanih igrača nije nedostajalo i turnir je skupio nevjerojatnih 149.194 igrača od kojih je nešto više od 20 posto nakon šest sati igre i profitiralo, a najbolje je prošao stanoviti "oskar69" kojemu je pobjeda donijela nemalih pedeset tisuća dolara. Drugo mjesto i trideset tisuća dolara pripalo je "Bommel222" dok je na trećem mjestu završio "TLWPB" (20 tisuća dolara). Najmanja zarada iznosila je 2,22 dolara.

Snimke s "Guinness World Record" turnira

Međutim, nije PokerStars bio jedina online kuća koja je prošle nedjelje dobila pokoji redak kod brojnih poker medija. Naime, i njihov najveći konkurent, Full Tilt Poker, našao se na brojnim naslovnicama, no na njihovu žalost uzrok i nije za neku pohvalu.

Naime, neočekivana greška na serveru izbacila je velik broj igrača iz online sobe nakon čega upravitelji nisu imali drugog izbora nego zaustaviti sve turnire te igračima isplatiti svote koje su u tim trenucima imali pred sobom. Iako ovim potezom nitko nije previše zakinut činjenica je da ovakvi slučajevi ruše ugled tvrtke koja će se svakako morati potruditi ne bi li spriječila ponavljanje ovakvih grešaka i u budućnosti.

Iako ih je ova tehnička greška stajala nešto ugleda Full Tilt ipak još uvijek slovi kao soba gdje se igraju najveće partije u online svijetu s čime se daleko najviše osladio Patrik Antonius koji je samo u prošlog godini stigao do tek nešto manje od ogromnih devet milijuna dolara zarade. Ništa manje zadovoljan nije ostao niti odličan Phil Ivey koji je samo online u plusu od oko šest milijuna dolara, a spomenuti dvojac slijedi Isildurov krvnik, Brian Hastings sa zaradom od gotovo pet milijuna dolara.

Međutim, svaka priča ima i drugu stranu, a na čelu ove je Gus Hansen koji je samo u 2009. godini izgubio 5,5 milijuna dolara online nakon čega je, očekivano, i javno poručio kako uzima kratku pauzu ne bi li se vratio na stare, pobjedničke staze. Drugo mjesto pomalo šokantno pripalo je jednom od najcjenjenijih online igrača, Tom "durrrr" Dwanu koji je godinu završio sa nešto više od četiri milijuna dolara manjka dok je njegov najveći protivnik, "Isildur1", zauzeo peto mjesto s minusom od 2,2 milijuna dolara.

Uz nagradu igrača godine koju je ove godine pokupio odličan Eric Baldwin CardPlayer je dodijelio i nagradu za online igrača godine koja je na koncu 2009. pripala viceprvaku godinu dana ranije, Steve "gboro780" Grossu. Iako ga je do posljednjeg tjedna pratio sjajan David "Sir Sands" Sands koji je nedavno osvojio još jedan snažan rebuy turnir, Gross je uspio zadržati vodstvo i sa zaradom od vrtoglavih 1.216.413 dolara opravdao je mnoge koji upravo njega smatraju najboljim turnirskim igračem online.

Šesto mjesto "gboro780" na "PokerStars Sunday Milliona" 30. kolovoza 2009. godine

Za nas, vrlo zanimljiva vijest prošlog je tjedna stigla i iz PartyGaminga koji je odmah po preuzimanju WPT-a najavio širenje u Europi, a svoje navode potvrdili su najavom prvog turnira koji će se igrati u Rumunjskoj, rodnoj državi svjetski poznatog Daniela Negreanua. Naime, od 27. ožujka do drugog travnja "The Regent Casino" u glavnom će gradu Rumunjske, Bukureštu, biti domaćin još jednog WPT turnira koji će nedvojbeno privući i nekolicinu najboljih igrača današnjice. U svakom slučaju, širenje ovakvih turnira na prostorima Europe vrlo je pozitivna stvar i za Hrvate koji se s pravom mogu nadati kako bi već u skoroj budućnosti možda i Hrvatska mogla ugostiti neki od najvećih turnira u svijetu.


Ljubav i poker

U sklopu ovog novogodišnjeg izdanja Aces High-a donosimo vam i dvije potpuno suprotne ljubavne priče o kojima se u posljednje vrijeme prilično priča u cijeloj poker zajednici. Počet ćemo sa onom pozitivnom koja se veže s profesionalnim poker igračem iz Norveške, Andreasom Hoivoldom. Naime, na snimanju šeste sezone "High Stakes Pokera" Hoivold se na prvi pogled zaljubio u jednu od dealerica kojoj je na novčanici od pedeset dolara napisao svoje ime i broj telefona te joj zatim dotičnu dao kao skromnu napojnicu.

Na veliko Hoivoldovo veselje već drugi dan Vicki Ann Sims nazvala ga je da bi se nakon tek nekoliko spojeva spomenuti par odlučio na neočekivani brz brak. Svakako treba spomenuti kako je Hoivold do upoznavanja Ann Sims već duže vrijeme imao djevojku koja ga je u Norveškoj strpljivo čekala, no Andreas, barem se tako čini, njoj se više neće vratiti. U svakom slučaju, ovim je potezom Andreas samo opravdao epitet koji ga već neko vrijeme prati - "najluđi norveški igrač".

S druge strane za tužnu ljubavnu priču pobrinuo se jedan od najvećih poker ikona današnjice, Phil Ivey koji je zajedno sa svojom donedavnom ženom svega tri dana prije Božića zatražio razvod koji je 29. prosinca konačno i odobren. Luciaetta i Phil oženili su se još 2002. godine, no par do danas niti danas nema djece.

Iako je razvod sam po sebi tužna vijest uz ovaj mediji su odmah prilijepili dvije vrlo zanimljive informacije. Naime, već duže vrijeme jedan od najkorištenijih nadimaka sjajnog Iveyja je "Tiger Woods pokera", a uzmemo li u obzir kakve se priče zadnje vrijeme vežu uz Tigera Woodsa prilično je jasno zašto ovakav rasplet Iveyjevog braka izmamljuje osmijeh na brojnim licima čitatelja ovog Aces High-a. Također, ne tako davno za Full Tilt Poker Phil je snimio reklamu koja je i prije prvog emitiranja zabranjena kod gotovo svih TV kuća, no nakon razvoda cijela priča dobiva potpuno drugu dimenziju. Pitate se zašto - dovoljno je samo da pogledate spomenutu reklamu.


To bi bilo sve i od novogodišnjeg izdanja Aces High-a, a već od sljedećeg tjedna nastavljamo tamo gdje smo prošle subote stali. Do onda sve pohvale, kritike, prijedlozi, ali i primjeri handova za analizu dobrodošli su na [email protected], a mi se od vas opraštamo uz tek nekolicinu novogodišnjih odluka profesionalnih poker igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.01.2010. u 00:17
    genijalna reklama
    Obrisan korisnik