arhiva

Novogodišnja

Dario Dodić • nedjelja, 27.12.2009.

Kraj godine natjerao me da sastavim nova, novogodišnja pravila klađenja. Ostaje pitanje zašto biste ih koristili s obzirom da se nisam istaknuo kao posebno dobar kladitelj u zadnje vrijeme. U biti, trebali bi pratiti ova pravila jer ih se ja ne pridržavam. Mudra su, ali ja sam nestrpljiv, ishitren i nemudar.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

1. Real Madrid u košarci nikada nije dobra ideja. Na njih, protiv njih, preskočite. Kao prilog svojem nepridržavanju pravila danas igram na Barcelonu.
2. Klađenje na sportove u kojima jedan poraz ili jedna pobjeda ne znače previše vrlo je glupa ideja, bez obzira tko kome falio. Da, prvenstveno pričam o NBA. Neki dan sam ostvario povijesni učinak, igrao sam na Chicago protiv Sacramenta, vjerujem da znate da je u trećoj četvrtini Chicago vodio 35 razlike i izgubio. Bravo ja. Danas igram San Antonio, bezveze.
3. Igranje na zbrojeve je lutrija u kojoj se ipak bolje snalaze bookmakeri nego mi, obični ljudi. Danas sam igrao 6+ Arsenal.
4. 1.20 u nogometu je nula u odnosu na 1.20 u košarci - u zadnje vrijeme se ovog pravila i pridržavam, stvarno sam zaključio da je blesavo inzistirati na klađenju na nogomet.
5. Sportove u kojima neriješeno ne može biti konačan ishod ne valja igrati bez osiguranja na X-u. Prvenstveno se ovo odnosi na košarku i recimo NFL, ali i hokej donekle. I od tog troje x igram samo na hokeju, na košarci me svako malo ošamari, na NFL-u srećom rjeđe. Iz ovoga proizlazi pravilo da je bolje kladiti se online zato što imate bolje tečajeve na moneyline oklade gdje je uključen i produžetak.
6. Hrvatske kladionice forsiraju overe u nogometu, laganom usporedbom s vanjskim kladionicama često možete naći pametne izbore za undere kod nas. Vratite se na 3. pravilo. 7. Bolje je igrati na ekipu koja je u formi nego na ekipu koja "mora" pobijediti. 8. Od svakoga možete ponešto naučiti, ego je gadna stvar u klađenju.

Moram priznati da sam pomalo umoran od mlaćenja prazne slame svake nedjelje, pa ću uzeti dvotjedni odmor, u nadi da će do tada biti napravljen novi blogerski koncept u kojem ću više pisati o parovima koje igram na dnevnoj bazi, a manje pisati gluposti koje nemaju veze s vezom.

NFL se bliži završnici regularnog dijela. Sve je više ekipa kojima ne trebaju pobjede, a događa se da one kojima treba igraju međusobno. Zbog toga danas nijedna moja sugestija neće biti za jaki ulog, ali imam dobar osjećaj u vezi nekih parova, nadam se da me osjećaj neće prevariti.

Atlanta - Buffalo: Od dvije ekipe koje nemaju motiva, domaćini ipak imaju više motiva. Atlanta je bolja ekipa, žele završiti sezonu u plusu, dok je u Buffalu potpuni kaos i jedva čekaju da sezona završi. 1.30 je sasvim solidan koeficijent na domaću ekipu.

Cincinnati - Kansas: Bengalsi bi to trebali dobiti, ali danas mi ništa nije jako.

Green Bay - Seattle: Seattle je jako loša i jako nepredvidljiva ekipa, ali Green Bay kod kuće ne bi smio imati nikakvih poteškoća protiv njih.

Miami - Houston: Jedna od utakmica koje ću izbjeći. Razmišljao sam o zbroju ispod ili preko i jednostavno ne znam što bih ovdje igrao.

New England - Jacksonville: Iako ne igraju briljantno Patriotsi pobjeđuju, mislim da će bez većih poteškoća svladati i Jacksonville.

New Orleans - Tampa Bay: A valjda će biti jedinica, iako ovakve parove baš i ne volim pa ih stoga neću ni igrati.

Pittsburgh - Baltimore: Jako me vuče na Pittsburgh ovdje iako nije lako prognozirati ovu utakmicu. Uz briljantan učinak Roethlisbergera prošlog tjedna Pittsburgh je jedva dobio u posljednjoj sekundi. Danas igraju protiv Baltimorea koji ih je u utakmici koju Big Ben nije igrao pobijedio u produžetku (sjećate se, trpao sam na Baltimore pa me razočarali). Mislim da je Pittsburghu trebala onakva pobjeda prošlog tjedna, napaljeni su na Baltimore i imaju dobar skor s njima. Vjerujem u pobjedu Pittsburgha iako se Baltimore digao posljednjih tjedana. Mogli bi probati i zbroj poena preko 42,5.

Cleveland - Oakland: ove luzerske ekipe u zadnje vrijeme igraju zbrojeve preko kao ludi. Zato mislim da se i ovdje isplati probati preko 38,5, za mali ulog naravno.

New York Giants - Carolina: Vjerujem da će ovo Giantsi dobiti, ali i dalje im ne vjerujem pa ne smatram ovaj par ozbiljnim kandidatom za jake listiće.

Arizona - St.Louis: Linija hendikepa je 14,5 i iako vani pada jedinica na taj hendikep jednostavno ne vjerujem da će Arizona pregaziti St.Louis. Kao prvo, ne treba im. Kao drugo, tko zna koliko će igrati Kurt Warner. Kao treće Cardinalsi su me unatoč pobjedi razočarali u prošlom kolu kada su gotovo protratili prednost 17:0 protiv slabašnog Detroita. Dva touchdowna prednosti je jako puno, a kontrahendikep u ovom slučaju prolazi i ako Arizona pobijedi s dva touchdowna razlike. Ovaj par mi se jako sviđa!

San Francisco - Detroit: San Francisco nije football velesila, nisu me impresionirali u utakmicama u kojima sam ih gledao i zato mislim da je hendikep 12,5 na njih previše. S obzirom da ni u Detroit ne vjerujem previše ovo bih savjetovao za minimalan ulog.

Philadelphia - Denver: Iako su mi Broncosi dragi, Philadelphia je u brutalno dobroj formi. Iako mi McNabb nije bio posebno drag moram priznati da odlično vodi Eaglese i smatram da su jedan od legitimnih kandidata za Superbowl. Zbog svega toga smatram da će uhvatiti pobjedu protiv Denvera.

Indianapolis - New York Jets: Ne mogu ja taj Indianapolis pogoditi nikako, ali zato mi je Tomo objasnio situaciju - oni su skloni odmaranju većine kvalitetnih igrača, ali bilo bi zanimljivo doći do 16-0 nakon kraja osnovnog dijela sezone. Tomin scenarij: započet će s Manningom, napravit će razliku 14:0 i Jetsi to neće moći dostići. 1,50 je odličan koeficijent.

Washington - Dallas: Dallas je nanio prvi poraz New Orleansu, a ovaj par nije moja već Tomina sugestija - Dallas je luzerska ekipa, Washington zadnjih tjedana i nije toliko loš i za sitniš očekujemo iznenađujući poraz Dallasa. Koeficijent je 3,20, vrijedi isprobati.

Želim vam da uspješno okončate ovu godinu i da u 2010. puno pametnije i puno uspješnije deremo kladionice. Sretno!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!