Nogomet

Punčec: "Kod nas nema tajni"

Ivana Strahija • subota, 17.07.2010.
Punčec: "Kod nas nema tajni"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

(Ekskluzivno za Sportnet.hr iz Francuske mladi hrvatski reprezentativac Roberto Punčec) Situacija u našoj U19 reprezentaciji je, kaže, odlična, i jedva se čeka sraz sa Španjolcima...

Biti hrvatski reprezentativac svakom je nogometašu velika čast, posebno kad se izbori odlazak na završnicu Europskog prvenstva, i onima koji su ostali u Hrvatskoj nakon posljednjeg "reza" izbornika Ivana Grnje sigurno nije bilo svejedno. No, u Francusku je pošao Varteksov prvotimac Roberto Punčec, koji će s čitateljima portala Sportnet.hr podijeliti svoje dojmove nakon svake odigrane utakmice.

"Naše najjače strane su čvrstina i karakter. Primamo jako malo golova i mislim da se nitko neće naigrati protiv nas."

U Francusku su mladi Hrvati sletjeli u petak, a čim su dotakli tlo naši reprezentativci napeto su stali iščekivati prvu utakmicu. "Stanje u momčadi je odlično, jedva čekamo prvu utakmicu u nedjelju. Nestrpljivi smo, željeli bismo da sve počne odmah", rekao nam je Punčec.

"Ja osobno osjećam se dijelom nečeg velikog, iznimna mi je čast biti s najboljim igračima ovog godišta u Hrvatskoj, sudjelovati na Europskom prvenstvu i dobiti priliku ogledati se s najboljim momčadima Europe. Uglavnom, fantastičan osjećaj i velika prilika za nas sve da se dokažemo kako momčadski tako i pojedinačno. Osim toga, imamo jedinstvenu prigodu usporediti se s najboljim igračima svog godišta u Europi, to je vrlo vrijedno iskustvo", nastavio je Punčec.

Kroz kvalifikacije su mladi Hrvati prošli bez i jednog poraza, no u njihovom uspjehu nema prevelikih tajni, otkriva Punčec: "Ovaj naš uspjeh dokaz je kvalitete ovog godišta i odlične atmosfere u ekipi. Radili smo dobro, imali dobro vodstvo, uspjeh nije mogao izostati."

Naši reprezentativci smješteni su u Skupinu B, u kojoj se nalaze i Španjolska, Italija te Portugal. "Mislim da je sasvim svejedno u kojoj smo grupi jer su sve reprezentacije koje sudjeluju na završnom turniru iznimno jake. Naši protivnici, Portugal, Italija i Španjolska, spadaju u prvi razred europskog i svjetskog nogometa. Nemamo baš previše informacija o Španjolskoj i Portugalu, dok smo s Talijanima pred godinu dana u finalu turnira u Slovačkoj remizirali, pa izgubili na penale. Mislim da smo objektivno mi bolja ekipa i upravo protiv Italije ja vidim našu najveću priliku."

"Osjećam se dijelom nečeg velikog, iznimna mi je čast biti s najboljim igračima ovog godišta u Hrvatskoj, sudjelovati na Europskom prvenstvu i dobiti priliku ogledati se s najboljim momčadima Europe."

O slabim i jakim stranama hrvatske U 19 reprezentacije Punčec kaže: "Jedina naša slaba strana je što nismo dovoljno uigrani, s obzirom da smo samo osam dana proveli u pripremama za EP. Naše najjače strane su čvrstina i karakter. Primamo jako malo golova i mislim da se nitko neće naigrati protiv nas."

Ciljevi i želje su veliki, a momčad je na krilima euforije nakon odličnih kvalifikacija i povijesnog ulaska u završnicu: "Svi smo uvjereni da možemo do polufinala, a kad do tamo stignemo, nemamo posebnih želja što se protivnika tiče. Primarni cilj nam je dakako biti minimalno treći u skupini jer nas ta pozicija vodi na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji, a to bi bio nezapamćen uspjeh. Već i sam plasman na EP je nevjerojatan uspjeh, uzimajući u obzir da se hrvatska juniorska reprezentacija već deset godina nije plasirala na završnu europsku smotru", zaključio je Punčec.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kao1017.07.2010. u 22:30
    Sretno dečki!
    Kao10