Košarka

Dvojici puna minutaža

Branimir Korać • nedjelja, 20.09.2009.
Dvojici puna minutaža
Foto: EPA

Revijalni dvoboj za peto mjesto Hrvata i Francuza bio je prilika za obojicu trenera da ukažu povjerenje i onima koji su manje igrali. Kod nas su to najbolje iskoristili Davor Kus i Sandro Nicević...

Davor Kus: U izostanku Ukića i Planinića koji su dobili zasluženi odmor, Davor Kus odigrao je svih 40 minuta. Za to vrijeme bio je jedan od naših najboljih pojedinaca, imao je odličnih šuterskih dionica protiv fizički dosta snažnijih Francuza. U utakmici bez nekog naboja snašao se dosta dobro.

Marko Popović: Više od 30 minuta odigrao je Popović i pokazao još jednom zavidnu dozu borbenosti i želje za pobjedom. Šut ga nije služio pa je stoga preuzeo ulogu razigravača i to uspješno radio podijelivši osam asistencija.

Vezane vijesti

Nikola Vujčić: Repeša ga je danas odmah stavio na parket, no nije Vujčić u ovakvoj utakmici bio raspoložen, već nakon četiri minute preselio je na klupu gdje je ostao do kraja susreta.

Nikša Prkačin: Vjerojatno posljednja utakmica kapetana Prkačina u reprezentativnom dresu. Oprostio se s pet minuta protiv Francuza, uhvatio je dva skoka i to je bilo sve.

Marin Rozić: Ponovno jedan od naših najborbenijih igrača. Odigrao je svih 40 minuta, a na kraju susreta na njemu se nije vidjelo kako je umoran i ostaje dojam kako je fizički sjajno pripremljen. Susret je odradio po običaju bez zamjerke.

Krešimir Lončar: Lončar je nešto pokušavao, ali ponovno su Francuzi bili previsoka prepreka za njega. Francuska skočnost i snaga predstavljaju mu problema stoga se nije uspio nametnuti na pravi način.

Marko Banić: Ovaj put Banić nije napustio parket zbog pet osobnih pogrešaka, ali nije niti briljirao u mlakoj utakmici. Jednako kao i Lončaru, Francuzi mu baš i ne leže previše.

Sandro Nicević: Uz Kusa Nicević je bio naš najbolji pojedinac. Odigrao je vrlo dobro i napadački i u obrani, skupljao i poene i skokove i može biti zadovoljan svojom prezentacijom.

Mario Kasun: Nije previše igrao, ono vremena što je proveo na parketu nije razočarao. Nekoliko dobrih poteza i u obrani i u napadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!