Nogomet

Hajduk s tri pogotka Udineseu proslavio 103. rođendan

S Poljuda:Bernard Jurišić • utorak, 18.02.2014.
Hajduk s tri pogotka Udineseu proslavio 103. rođendan
Foto: Duje Bonačić

Hajduk je dočekao Udinese u slavljeničkoj utakmici i s tri pogotka stavio šlag na svoju 103. rođendansku tortu. Talijanski je prvoligaš u Split stigao s pričuvnom momčadi, ali i Tudor je svoje glavne adute ostavio na klupi...

Hajduk - Udinese 3:0 (0:0)

Split, Gradski stadion u Poljudu, 7.000 gledatelja.
Suci: Goran Gabrilo, Radić, Gabela (svi Hrvatska)
Strijelci: 1:0-Bradarić (53.-11m), 2:0-Andrijašević (59.-11m), 3:0-Tomičić (83.)
Žuti kartoni: Bradarić (32.), Maloku (80.) - Bubnjić (37.), Naldo (52.), Codromaz (58.)

HAJDUK: Stipica - Mikanović (od 65. Balić), Nižić, Maloča (od 46. Milović), Vasilj (od 78. Tomičić) - Bašić, Bradarić (od 65. Vlašić), Anđelković, Bukva - Andrijašević (od 78. Lučić), Maloku. Trener: Igor Tudor

UDINESE: Brkić (od 46. Kelava) - Codromaz, Bubnjić (od 44. Riccardi), Naldo (od 63. Tellan) - Jadson, Zielinski, Mlinar, Dematos, Douglas (d 78. Saitta) - Vutov (od 78. Moras), Lopez. Trener: Fabio Viviani

Iako su najave sugerirale drugačije, Udinese je u Split stigao s potpuno pričuvnom momčadi. Većina standardnih prvotimaca ostala je u Italiji, a na put nije krenuo čak ni prvi trener Francesco Guidolin, koji se opravdao bolešću.

I Hajdukov trener na teren je poslao "šarenu" momčad, većina onih kojih su igrali za vikend sjedila je na klupi, a prvi nastup za splitsku momčad upisao je Ivan Anton Vasilj.

Prvo poluvrijeme bitke pričuva bilo je prilično "tanko". Bez pravih prigoda, jednom je zaprijetio Zielinski na samom otvaranju utakmice, ostatak prvog dijela suparnici su uglavnom potrošili u beskonačnim dodavanjima i neuspješnim pokušajima.

Drugo poluvrijeme, srećom, ponudilo je ipak nešto više, a prva prava akcija na bilo kojoj strani završila je pogotkom. Bašić je pobjegao obrani Udinesea u 52. minuti i izašao sam pred Kelavu, pri šutu ga je zakačio i srušio Naldo, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Filip Bradarić, mreža se konačno zatresla.

Šest minuta kasnije - kopija identične akcije. Ovog puta je Andrijašević za korak pobjegao talijanskoj obrani, Codromaz ga je gurnuo kad je trebao pucati, a sudac po drugi put pokazao na bijelu točku. Ovog puta je izvođač bio Andrijašević, a ishod isti. Kelava je po drugi put morao po loptu u mrežu.

U 65. minuti svoj je seniorski debi ubilježio 17-godišnji Nikola Vlašić, ušavši zajedno s vršnjakom Andrijom Balićem, koji je debitirao prošle jeseni protiv Bešiktaša.

Krunu pobjede i bolje igre u drugom poluvremenu Hajduk je stavio u 82. minuti. Brzu akciju dobrom loptom u kazneni prostor završio je Bukva, a Ivan Tomičić s pet metara pogodio Kelavinu mrežu za uvjerljivih 3:0.

Hajduk je tako lijepom pobjedom stavio šlag na tortu svog 103. rođendana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 13:32
    A, što si se ti toliko uskokodakao poradi obrane golmana koji je popio tri komada od klinaca koji se još ne briju?!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG19.02.2014. u 13:09
    Lijepa gesta, bitno da se ne razjebavate s nepotrebnim troškovima.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 12:23
    Lijepo od tebe da brineš. Ali evo, da ti bude lakše, Udinese je došao o svom trošku. Pozdrav.
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG19.02.2014. u 00:56
    Kakve to veze ima s mojim postom? Najbolje je šutit kad nemaš ništa za reć...
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik19.02.2014. u 00:33
    ajde bogati vi imate 7k na tribinama u čitavoj sezoni. a kelava se više ne spominje kao kandidat za 'repku' jer je iša iz dinama. sad je ježina vjerovatno kandidat. šta ste se uopće uvatili hajduka? ajte razbijte diskoteke, razbijte kafić
    Obrisan korisnik