Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 04.12.2013, 18:00 h, Zagreb, stadion u Maksimiru, gledatelja: 4.000
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Premužaj (Varaždin), Grgić (Osijek)
Dinamo
Dinamo
Josip Šimunić 17'
Duje Čop 47', 63'
Junior Fernándes 56'
Alen Halilović 81'
5:0(1:0) Hajduk
Hajduk

Video: Dinamo "petardom" potopio Hajduk i došao na prag polufinala Kupa!

S Maksimira:Ante Dubravac • srijeda, 04.12.2013.
Video: Dinamo "petardom" potopio Hajduk i došao na prag polufinala Kupa!
Foto: FaH

U prvom četvrtfinalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa nogometaši Dinama na Maksimiru su dočekali Hajduk. Aktualni prvaci su bili dominantni cijelu utakmicu te su zasluženo došli do visoke pobjede i velike prednosti uoči uzvrata.

Nakon što je nedavni prvenstveni dvoboj između Dinama i Hajduka završio bez pobjednika 2:2 ždrijeb Kupa odlučio je da se isti protivnici sastanu drugi put u samo nekoliko dana, opet u Zagrebu.

Nakon uvodnoga ispitivanja snaga prvu pravu priliku imali su domaćini u 12. minuti kada je Brozović povukao brzu kontru, pronašao Soudanija koji se lijepo oslobađa svoga čuvara, ali Kalinić zaustavlja njegov udarac. Samo minutu kasnije iz daljine je pokušao i Fernandes, bez veće opasnosti.

Bolji ulazak u susret Dinamu se isplatio u 17. minuti kada je Domagoj Antolić izveo korner s lijeve strane, u skoku je najviši Josip Šimunić koji zabija za 1:0. Već u idućem napadu priliku za izjednačenje imao je Haris Bukva, ali iz slobodnog udarca nije prebacio živi zid.

U 30. minuti u dobroj se prilici našao Duje Čop čiji udarac blokira Goran Milović, međutim lopta dolazi do usamljenog Fernandesa nije precizan. Sa svojim promašajima Fernandes je nastavio i osam minuta kasnije kada još jednom iz blizine šalje loptu pokraj gola. Bila je to ujedno i posljednja prilika u prvih 45 minuta koje su protekle u potpunoj dominaciji aktualnog prvaka.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Dinamo je udvostručio svoje vodstvo. Fernandes je ubacio loptu s lijeve strane, gostujući vratar Kalinić je loše reagirao, odbio je loptu ravno u noge Čopa koji je sprema u praznu mrežu za 2:0.

Problemi za Hajduk nastavili su se u 56. minuti kada su kombinirali Čop i Soudani čiji udarac Zaustavlja Kalinić, ali se lopta odbija do samoga Fernandesa koji iz blizine glavom zabija za veliku prednost Dinama.

Gotovo svaki napad u drugom dijelu bio je velika opasnost za lošu gostujuću obranu pa je tako u 64. minuti Čop uspješno završio lijepu akciju u kojoj su sudjelovali Brozović i Soudani te povisio na 4:0.

I u nastavku susreta Dinamo je potpuno kontrolirao igru, a blizu pogotka bio je Čop u 80. minuti kada je njegov udarac s ruba šesnaesterca zaustavila vratnica. Samo minutu kasnije u strijelce se upisao i Alen Halilović koji je iskoristio Soudanijevu asistenciju te iz blizine zabio za 5:0.

Do kraja susreta više nije bilo promjena rezultata, tek je u 86. minuti drugi žuti i isključujući crveni karton zaradio Filip Bradarić.

Uzvratni susret četvrtfinala Kupa na rasporedu je u srijedu, 18. prosinca na Poljudu.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir05.12.2013. u 11:34
    Ovo je već nekoliko sezona visilo u zraku, da se Hajduku zbog razlike u kvaliteti napuni mreža do vrha i sada se to konačno dogodilo, kada je ta razlika manja nego prijašnjih godina. Moglo je jučer još više. Čestitke igračima na odlićnoj predstavi.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 04:54
    "Ovoliko nonšalancije i beskrvnosti nisan nikad vidija od Hajduka u Maximiru" Pitanje je zašto je to bilo tako? "ali da mulci koji još ništa nisu osvojili u životu a po Splitu glume neke face i voze bijesne aute koje mi smrtnici nećemo zaradit za pet života ne mogo uklizat 5 puta na utakmici to je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 02:23
    malo pijan i euforičan, moram rečim daj je ovo šok i nevjerica št učinišmo jadnom hjduku, ali zasluženo pa neka se sad netko žali na suce i prodano kad ovako popušiš, živili1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 02:11
    ovo je samo za Premier League.. a gdje su ostala natjecanja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2013. u 01:02
    http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=2805 - Službena stranicaSvi golovi i sažeci, a nekad i cijele utakmice.
    Obrisan korisnik