Hrvatski kup, Četvrtfinale, 25.11.2009, 13:30 h, Žuknica, gledatelja: 2.500
Suci: Draženko Kovačić (Križevci), Siniša Premužaj (Varaždin), Tomislav Kučina (Sveti Ivan Žabno)
Pomorac
Pomorac
0:2(0:0) Dinamo
Dimitrios Papadopoulos 84'
Milan Badelj 90'+3'
Dinamo

Pomorac pao tek u završnici

Goran Markuš • srijeda, 25.11.2009.
Pomorac pao tek u završnici
Foto: EPA

Iako je Pomorac tijekom gotovo cijelog susreta neočekivano kvalitetno parirao bespogovorno mnogo snažnijem Dinamu, pad koncentracije i trema učinili su svoje i s dva vrlo brza pogotka gosti su ipak stigli do očekivanog slavlja u prvom četvrtfinalnom ogledu Hrvatskog kupa...

Pomorac
Pomorac
Dinamo
 
Andrej Prskalo
 
Željko Pinjuh
 
Stipe Režić
 
Luka Marić
(do 70')
 
Josip Rudan
 
Neven Čuturilo
 
Naum Batkoski
 
Marin Prpić
 
Ivor Weitzer
 
Tomislav Ivičić
(do 88')
 
Martin Šaban
(do 77')
Pričuvni igrači
 
Andrej Nenadić
70'
 
Željko Tomić
77'
 
Edi Petrović
88'
Trener
Predrag Stilinović
24
(do 89')
21
Ivica Vrdoljak
 
(do 66')
Pričuvni igrači
99
Dimitrios Papadopoulos
66'
Trener
Krunoslav Jurčić

Kao i prošle godine u Unešiću, prvi četvrtfinalni ogled u Hrvatskom kupu nije se razvijao kao što su si to u Dinamu zamislili i sve do same završnice domaćin je čvrsto držao zlatnu nulu, no kratki pad koncentracije svježi Papadopoulos i Badelj znali su iskoristiti osiguravši sretno, no sigurno slavlje zagrebačkog kluba.

Ispred gotovo četiri tisuće gledatelja domaćini su sjajno otvorili susret i gostujući Dinamo nikako nije uspjevao značajnije zaprijetiti vratima drugoligaškog Pomorca. Dvije poluprilike dobio je tek Ibanez koji u 24. odnosno 26. minuti puca prema golu domaćina, no vratar Prskalo u pravo se vrijeme našao na pravom mjestu.

Vezane vijesti

Jedinu veliku šansu Dinamo je dobio u predzadnjoj minuti kada Sammir šalje sjajnu loptu na glavu Ivice Vrdoljaka, koji ipak prilično nesretno pogađa prečku baš u trenutku kada se domaći vratar, Prskalo, poskliznuo i svoja vrata ostavio praznima. S druge strane terena svega minutu kasnije svoju priliku dobiva i Ćuturilo koji s nekih 20 metara sjajno izvađa slobodni udarac, no Tomislav Butina nije se dao iznenaditi.

Početkom drugog poluvremena pomalo neočekivano inicijativu preuzima domaćin koji u svega deset minuta dolazi i do dvije prilično izvjesne prilike. Posebno zastrašujuće za goste bilo je u 54. minuti kada se Batkovski u najnezgodnijem trenutku poskliznuo i na veliku žalost brojnih domaćih navijača gužva ispred Dinamovog gola ponovno nije iskorištena.

Vidjevši da ovakvom igrom do uspjeha ne mogu doći, nakon svega 20 minuta drugog poluvremena Krunoslav Jurčić u igru šalje dvojac Badelj - Papadopoulos koji se kasnije pokazao punim pogotkom.

Naime, već u 82. minuti nakon novog centaršuta Ibaneza Pomorac se nije najbolje snašao što je svježi Grk znao iskoristiti i Dinamo dolazi do prvog vodstva u Kostreni. Točku na "i" u posljednjim sekundama susreta stavio je drugi Jurčićev adut s klupe, Badelj, koji nakon preciznog Sammirovog udarca iz kuta glavom šalje loptu iza Prskalovih leđa za konačnih, pomalo sretnih 2:0 Dinama.

Uzvratni susret na rasporedu je devetog prosinca s početkom u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5725.11.2009. u 16:20
    pa mora se prepisat gol papu, vidiš da i tu namještaju da kao opravdaju svoju kupovinu :) a to danas bio zicer dana f2 na dinamo 1,8 kof...idemo dalje, pozz ljudi
    domba57
  • Lukass25.11.2009. u 16:16
    Kao prvo, nije Pomorac drzao zlatnu nulu nego Dinamo..... Ispravnije bi bilo rec da je Dinamo bio ravnopravan takmac Pomorcu gospodine Markuš..... Cak bi se moglo komotno rec da je Pomorac bio i bolji tijekom cijelog susreta... Kao drugo... Nije bio gol Paopadopolusa vec auto gol Nenadica.... Kao... [više na forumu]
    Lukass