Zimski sportovi

Medvjedi zamrznuti u Klagenfurtu

Krešimir Ferlak • petak, 25.09.2009.
Medvjedi zamrznuti u Klagenfurtu
Foto: Nikola Movrić

Hokejaši Medveščaka doživjeli su težak poraz u šestom kolu EBEL lige. Kod aktualnih prvaka KAC-a u Klagenfurtu izgubili su s čak 7:0. Ključan je bio drugi period kada su Medvjedi primili čak pet pogodaka. Utakmica je obilovala grubostima i isključenjima, a igrači KAC-a su pokazali da se u takvim uvjetima snalaze kao riba u vodi.

U šestom kolu EBEL lige Medveščak je došao na gostovanje u Klagenfurt kod domaćeg KAC-a. Medvjedi su nakon uvodne tri pobjede doživjeli dva poraza (protiv Graza su uzeli bod), ali to ni najmanje ne umanjuje odličan dojam koji su ostavili u dosadašnjem dijelu lige. Gostovanje kod aktualnih prvaka bila je još jedna prilika za dokazivanje da se u Zagrebu stvara prava momčad.

Kod domaćina priča je dijametralno suprotna. Momčad koja brani naslov nikome ne ulijeva strah u kosti, a u dosadašnjih pet utakmica osvojili su samo tri boda i drže pretposljednje mjesto na ljestvici. Tek je početak sezone, ali već to ne izgleda dobro za hokejaše iz Klagenfurta i upravo su protiv Medveščaka željeli krenuti pobjedničkim putem.

Utakmica je krenula vrlo žustro pa smo već u prvih sedam minuta vidjeli tri isključenja. Dva puta je naš predstavnik imao igrača više, jednom Austrijanci, ali promjene rezultata nije bilo. Prvih desetak minuta je, ustvari, prošlo više u čvrstoj, pomalo i gruboj igri, kao da se na taj način željelo ostvariti inicijativu u utakmici. Prva trećina je, tako, završila bez golova uz ukupno čak 42 minute isključenja! Zbog tučnjave po deset minuta hlađenja su dobili Joel Prpich iz Medveščaka te Sean Brown kod KAC-a. Kasnije se vidjelo da je to bio samo početak.

Gledajući udarce na gol u prvom dijelu, KAC je tu dominirao (21-7), ali Robert Kristan je opet bio na visini zadataka. Međutim, ni Kristan nije svemoguć te je kapitulirao već u drugoj minuti druge trećine. Prvi pogodak na utakmici djelo je Gregora Hagera i KAC je stigao do prednosti. Medveščak je već u idućoj minuti dobio novu šansu s igračem više, ali nisu stigli do brzinskog izjednačenja. Umjesto toga, stiglo je povećanje domaćeg vodstva. Krivac za pogodak je Kirk Furey, a zabio je na dodavanje Davida Schullera. Zanimljivo je da su oba pogotka za domaćine postigli obrambeni igrači.

Austrijancima se, čini se, sve otvorilo u drugom dijelu jer su već dvije minute kasnije otišli na 3:0. Zabio je borbeni Sean Brown, i to u trenutku kad je KAC imao igrača više na ledu jer je isključenje zaradio Mike Ouellette. Medvjedi, nažalost, nisu uspjeli uzvratiti, a do kraja drugog perioda tek su dobili novih osam minuta isključenja. To su aktualni prvaci iskoristili i golovima Andrewa Schneidera i još jednom Hagera otišli na (pre)visokih 5:0. Domaćini su nakon dva perioda bili u velikoj prednosti, a Medveščak bi svakako morao igrati discipliniranije ako žele barem malo osvjetlati obraz.

Pomalo je nevjerojatno koliko je grubosti bilo u ovoj utakmici, a najdeblji kraj izvukao je branič Medveščaka Jeff Corey, koji je u 34. minuti zaradio isključenje do kraja susreta. Prije toga su po deset minuta kazne dobili još Schuller i Marko Lovrenčić, a na kraju perioda i Robby Sandrock. U toj, pomalo kaotičnoj atmosferi, domaćini su se puno bolje snašli i kontrolirali susret. Tako je bilo i do samoga kraja.

Šesti pogodak postigli su u 53. minuti kada je na dodavanje Schneidera zabio Christoph Brandner. Nažalost, teška i duga večer Medveščaka nastavila se samo minutu kasnije kada Jeffrey Tory povisuje na zastrašujućih i konačnih 7:0. Medvjedi nisu uspjeli zabiti niti počasni pogodak, a činilo se kao da jedva čekaju kraj susreta i da što prije zaborave Klagenfurt i ovu, za njih, groznu utakmicu na kojoj smo vidjeli čak 166 minuta isključenja!

Nakon ove, pomalo i čudne utakmice, raspoloženje kod domaćina će sigurno biti mnogo bolje, prvi puta ove sezone su pokazali zube i dokazali da nisu zaboravili igrati hokej. Medveščakovi igrači i stručni stožer, a i navijači, moraju što prije zaboraviti ovaj neugodan izlet u Klagenfurt i okrenuti se novim izazovima. Već u utorak imaju šansu za iskupljenje, kada na vrući led i pred Bad Blue Bearse i Sektor B u Dom sportova stižu Vienna Capitalsi.

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Vienna Capitals5:2Villacher SV
KAC7:0Medveščak
Graz 99ers6:3Telemach Olimpija
LIWEST BW Linz3:0Alba Volán
Red Bull Salzburg5:1Acroni Jesenice
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!