Košarka

Rusi motiviraniji

Branimir Korać • nedjelja, 20.09.2009.
Rusi motiviraniji
Foto: EPA

Potpuno nevažni dvoboj za sedmo mjesto na Eurobasketu odigrali su Turska i Rusija, a Rusija je upisala prilično visoku pobjedu 89:66...

Nakon poraza od Grka u produžetku u četvrtfinalu, igra Turaka se posve raspala. Protiv Francuske su igrali jako dobro u većem dijelu prvog poluvremena i imali visoko vodstvo, a onda stali. Protiv Rusa su pak sjajno otvorili utakmicu i također stali.

Počelo je vodstvom Turaka 9:0 uz vrlo lošu igru Rusije u napadu. Međutim onda se Rusima otvorilo i vrlo brzo su posve preuzeli igru u svoje ruke.

Vezane vijesti

Što je najvažnije krenula ih je trica, pogađali su iz svih pozicija i u jednom trenutku u prvom poluvremenu imali su nevjerojatnu tricu 8/10.

Prednost koju su sagradili nisu ispuštali u nastavku susreta, dapače, povećali su ju na iznad 20 poena prednosti i na kraju slavili 89:66.

Kod Rusije najistaknutiji bili su Vitalij Fridzon s 25 poena i pet asistencija, Anton Ponkrašov sa 16 poena i devet asistencija te Aleksej Zozulin sa 16 poena i sedam skokova. Kod Turske Omer Asik ubacio je 24 poena uz 11 skokova.

Eurobasket, završnica

za 7. mjesto

Rusija89:66Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!