Košarka

Branitelj naslova bez polufinala

Vedran Babić • četvrtak, 17.09.2009.
Branitelj naslova bez polufinala
Foto: EPA

Prvi polufinalist Eurobasketa u Poljskoj je reprezentacija Srbije, koja je u Katowicama sa 79:68 bila bolja od branitelja naslova Rusije. Ključni period utakmice bila je druga četvrtina, koja je našim susjedima pripala 20:4...

Vrlo rijetko se u suvremenoj košarci događa da jedna momčad u deset minuta igre postigne svega četiri koša. Upravo to dogodilo se večeras Rusiji, koja je na kraju izgubila od Srbije i tako izgubila priliku obraniti naslov iz Madrida.

Prvih deset minuta gledali smo efikasnu košarku s obje strane, a s posljednjim zvukom sirene Rusija je vodila 24:21. Međutim, onda kao da su izabranici Davida Blatta nestali s terena. Prvi koš u drugoj četvrtini postigli su tek u osmoj minuti, a Srbija je iskoristila njihov totalni pad i tako na odmor otišla s prednošću 41:28.

Vezane vijesti

Kad je Srbija u 25. minuti povela s rekordnih 52:32, to je značilo da su naši susjedi u prethodnih 15 minuta igre napravili seriju od čak 31:8! No, nekoliko izgubljenih lopti i promašenih šuteva donijeli su Rusiji tračak nade uoči posljednje četvrtine.

Naime, Srbija je u posljednje tri i pol minute treće četvrtine ostala bez koša, a Rusija je serijom 9:0 malo zakomplicirala utakmicu. Ipak, Srbi su se na vrijeme probudili i s pet uzastopnih koševa otišli na 59:43 i razriješili sve dileme oko pobjednika.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je šuter Uroš Tripković s 18 poena (četiri trice), a slijede ga Kosta Perović i Novica Veličković sa po 13 te Miloš Teodosić s 12.

Kod Rusa najraspoloženiji bio je Vitalij Fridzon s 15 koševa, dok su jedini preostali dvoznamenkasti bili Sergej Monya (12) i Timofej Mozgov (10).

U polufinalu Srbija će u subotu igrati protiv boljeg iz susreta Slovenija - Hrvatska, koji je na rasporedu sutra u 21 sat. Jedno je sigurno - Balkan će definitivno imati svog predstavnika u finalu...

Eurobasket, završnica

četvrtfinale

Rusija68:79Srbija
Francuska66:86Španjolska
Turska74:76 *Grčka
Hrvatska65:67Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!