Ostali sportovi

Zdenko Horjan viceprvak svijeta

Sportnet • utorak, 01.09.2009.
Zdenko Horjan viceprvak svijeta

U razdoblju od 14. do 23. kolovoza u Mađarskom mjestu Miskolcu održavalo se 26. Svjetsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju i 6. Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Hrvatska je nastupila na oba prvenstva.

Za Hrvatsku su u orijentacijskom trčanju u ženskoj konkurenciji nastupale Vinka Kvočić, Ivana Gobec i Antonija Orlić te u muškoj konkurenciji Vedran Bijelić, Matjaž Štanfel, Edi Ocvirk i Damir Gobec (voditelj reprezentacije).

U preciznoj orijentaciji boje Hrvatske branili su Jasminka Cindrić Perković, Dalibor Perković, Ivo Tišljar, Ivica Bertol i Zdenko Horjan.

U jučerašnjem finalnom dijelu natjecanja u preciznoj orijentaciji nakon dva dana natjecanja Zdenko Horjan, član zagrebačkog kluba OK Vihor, potvrdio je svoju kvalitetu obranivši srebro koje je osvojio i prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Češkoj. Time je Horjan izjednačio najbolji rezultat Hrvatske ikada postignut na nekom Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom sportu.

Svjetski prvak u kategoriji para postao je Šveđanin Walhgren Lennart, a brončani je Ola Jansson također iz Švedske. Ekipno je reprezentacija Hrvatske osvojila sedmo mjesto.

U kategoriji open svjetski prvak postao je Kirichenko Jiri iz Ukrajine ispred Finca Kontkaki Laurija i predstavnika Japana Kimure Hauroe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!