Košarka

Slovenska prinova u Barceloni

Borna Rupnik • srijeda, 19.08.2009.
Slovenska prinova u Barceloni
Foto: Davor Sajko

Barcelona je potvrdila da će odlazak Davida Andersena nadomjestiti dolaskom Erazema Lorbeka, koji će tako hladnu Rusiju zamijeniti toplom Španjolskom...

Slovenski centar Erazem Lorbek specijalizirao se za popunu rupa nastalih odlaskom Davida Andersena. Nakon što ga je moskovski CSKA prošlog ljeta angažirao kao zamjenu za Australca danskog podrijetla, isto je ovoga ljeta učinila i Barcelona. Andersen je otišao u Houston Rocketse.

25-godišnji je Slovenac s katalonskim košarkašima potpisao trogodišnji ugovor. Međutim, u ugovoru ima klauzulu da Barcelonu može napustiti nakon samo dvije sezone ukoliko na njegovu adresu stigne zadovoljavajuća ponuda iz NBA lige.

Lorbek, 209 centimetara visoki centar, tako će se pridružiti svojem sunarodnjaku Jaki Lakoviču, koji je navodno bio jedan od presudnih čimbenika za vrijeme pregovora. Lorbek i Lakovič trenutačno su na pripremama slovenske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj.

S još jednim novim suigračem Lorbek će se upoznati na pripremnoj utakmici Slovenije i Španjolske, koja je na rasporedu 20. kolovoza. Radi se o španjolskom braniču i jednim od najboljih igrača Barcelone, Juanom Carlosom Navarrom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!