Košarka

Žalgiris ostao bez ponajboljeg igrača

Mihaela Bradovski • subota, 15.08.2009.
Žalgiris ostao bez ponajboljeg igrača

Cibonin protivnik us kupini Eurolige Žalgiris iz Kaunasa ostao je bez jednog od svojih najboljih igrača nakon što je Paulius Jankunas potpisao za Himki...

Paulius Jankunas napustio je Žalgiris u kojem je proveo cijelu karijeru. Prošle sezone prometnuo se u jednog od najvažnijih igrača litavskog diva, ponuđen mu je na kraju sezone novi višegodišnji ugovor, međutim na kraju je prihvatio bogatu ponudu ruskog Himkija.

Odlazak Jankunasa iz Žalgirisa svakako će biti veliki hendikep za momčad koja ima velike ambicije prvenstveno u Baltičkoj ligi i prvenstvu Litve. U Europi će te ambicije biti nešto skromnije jer financijski problemi kroje i momčad, a Žalgirisu se, unatoč posljednjim ulaganjima, nije lako s time nositi.

Odlaskom u Himki i dalje će nastupati u Euroligi. Litavski reprezentativac prošle sezone u prosjeku je ubacivao 13,8 poena uz 8,0 skokova po susretu u Euroligi, a briljantne utakmice odigrao je protiv Panathinaikosa kojem je ubacio 21 poen uz 13 skokova te protiv Nancyja kojem je ubacio 15 poena uz 17 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!