Automoto

BMW objavio odlazak iz F1

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.07.2009.
BMW objavio odlazak iz F1
Foto: EPA

BMW Sauber sljedeće sezone nećemo gledati u Formuli 1. Iz BMW-a je stiglo službeno priopćenje u kojem potvrđuju povlačenje iz Formule 1 na kraju tekuće sezone...

Na konferenciji za medije u Münchenu BMW je objavio povlačenje iz Formule 1. Povlačenje dolazi uslijed restrukturiranja u njihovim aktivnostima u motosportu, a nastup u Formuli 1 okarakterizirali su kao sjajnu promociju za njihovu tvrtku, ali zasigurno kriza i recesija koji su zahvatili cijeli svijet, ostavili su traga i na njihovom poslovanju.

"Bila je to za nas vrlo teška odluka, ali i odlučan korak strateškom restrukturiranju. Odlazak iz Formule 1 ne znači naš potpuni odlazak i motosporta, ostajemo na drugim područjima gdje ćemo se i dalje boriti za vrh", rekao je predsjednik uprave BMW-a Norbert Reithofer.

Vezane vijesti

U BMW-ovom razvojnom timu ostaje Mario Theissen kojem su se članovi uprave posebno zahvalili na brojnim uspjesima koje je BMW ostvario od 1999. godine otkad je u njihovom programu motosporta.

"Razumijem odluku uprave i mogu samo najaviti kako ćemo nastaviti s razvojem u motosportu u preostalim kategorijama u kojima sudjelujemo te pokušati ostvarivati još bolje rezultate", rekao je Theissen.

BMW je u Formuli 1 prisutan od 1982. godine kada je motorima opskrbljivao Brabham, a 1986. godine povukao se nakon suradnje s Benettonom. 2000. godine vratili su se u Formulu 1 opskrbivši motorima Williams, a 2006. godine otkupili su Sauber i samostalno sudjelovali u utrkama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!