Košarka

Delaš MVP: "Sam sebe iznenadio"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.07.2009.
Delaš MVP: "Sam sebe iznenadio"

Sjajno Svjetsko prvenstvo do 19 godina okrunjeno je broncom, a kao šlag na kraju došlo je proglašenje hrvatskog centra Marija Delaša za MVP-a Prvenstva te Tonija Prostrana za najboljeg razigravača Prvenstva...

Pobjedom protiv Australije u susretu za treće mjesto Hrvatska je na najbolji mogući način zaokružila ovo Svjetsko prvenstvo do 19 godina na Novom Zelandu. Naša košarka dobila je sjajnu generaciju koja se ne smije zapostaviti i uništiti, a sjajne igre na Novom Zelandu uz medalju okrunjene su i izborom Splitovog centra Marija Delaša za najboljeg igrača Prvenstva te Tonija Prostrana za najboljeg playmakera Prvenstva.

Delaš je na SP-u igrao prosječno 30 minuta i ubacivao 20 poena (drugi strijelac Prvenstva), uz sedam skokova, 1,4 blokadu i 1,1 ukradenu loptu po susretu. Izborom za MVP-a SP-a, Delaš je nominiran i u najbolju petorku gdje mu mjesto pravi Zadranin Toni Prostran, Amerikanci Tyshawn Taylor i Gordon Hayward te Grk Nikolaos Pappas.

Vezane vijesti

Nakon pobjede protiv Australije Delaš nije krio zadovoljstvo. "Morali smo ih pobijediti nekoliko puta. Imali smo prednost, no onda smo odigrali loše u obran i i vratili su se. Nakon svega ipak smo slavili i sretan sam. Hrvatska je mala država, ovo je velika stvar za nas, nitko nije očekivao da ćemo uzeti medalju."

Drugo poluvrijeme protiv Australaca bilo je izvrsno. "U prvom poluvremenu sam zaradio tri prekršaja i glavom nisam bio na parketu. Na poluvremenu sam si rekao 'ovo je posljednjih 20 minuta turnira i ako ne odigraš kako možeš, bit će ti žao kasnije'. Pogodio sam prvih nekoliko šuteva i kasnije mi je baš sve ušlo, iznenadio sam sam sebe."

Za kraj se zahvalio i brojnim navijačima koji su vjerno pratili našu reprezentaciju od samog početka turnira. "Došli smo ovdje po medalju i tome smo se nadali, ali nikako nismo očekivali ovoliko navijača. Hvala im na svemu, oni nose velike zasluge za ovu medalju."

Australci su nakon susreta korektno čestitali boljem. "Ovo je težak poraz, ali smo sami sebe šokirali kako smo dobro igrali. Naš mentalitet je takav, nikad se ne predajemo, bez obzira gubimo li poen ili 50 poena razlike, tako je bilo i danas. Čestitke Hrvatskoj, to je sjajna skupina momaka i košarkaša", rekao je nakon susreta Cody Ellis.

Foto: Josip Matković Karmić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!