Košarka

ASVEL doveo veliko pojačanje

Branimir Korać • četvrtak, 02.07.2009.
ASVEL doveo veliko pojačanje
Foto: Nikola Movrić

Francuski prvak ASVEL doveo je veliko pojačanje pod koševima u liku Amerikanca Curtisa Borchardta, igrača koji iza sebe ima četiri vrhunske sezone u ACB ligi...

Curtis Borchardt novo je pojačanje ASVEL-a. Nakon što su produžili ugovore s Alijem Traoreom, u ASVEL-u su sredinom ovog tjedna potpisali Borchardta koji će im puno značiti posebice u skok igri.

"Prijelazni rok zasad ide po planu. Prvo smo željeli zadržati igrače kojima je isticao ugovor, to smo i uspjeli, a zatim smo postavili prioritete u dovođenju igrača. Curtis Borchardt nam je bio visoko na listi prioriteta i sretni smo što nam se pridružio. U pregovorima smo mu predstavili momčad i ciljeve, a dobio je i povoljne povratne informacije od igrača koji su već nosili dres ASVEL-a", kazao je na predstavljanju novog pojačanja direktor ASVEL-a Pierre Grall.

Borchardtova blokada na drugom mjestu u 2009.

"S Curtisom sam dosta komunicirao proteklih dana i sretan sam što smo dobili tako kvalitetnog igrača. Kako mu statistika govori, agresivan je skakač, ali prije svega kompletan igrač koji će nam jako dobro doći", komentirao je trener ASVEL-a Vincent Collet.

Borchardt je prošle sezone bio prvi skakač ACB lige s prosječno 9,9 uhvaćenih lopti, a u dresu Granade ubacivao je i 12,3 poena po susretu. U Granadi je proveo četiri sezone od čega je dvije bio na double-double prosjeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!