Nogomet

U Splitu EP hrvatskih reprezentacija iz inozemstva

HINA • nedjelja, 21.06.2009.
U Splitu EP hrvatskih reprezentacija iz inozemstva
Foto: Sandro Donda

U Splitu je započelo drugo Europsko nogometno prvenstvo hrvatskih reprezentacija sastavljenih od igrača amatera iz zemalja gdje su Hrvati nacionalna manjina...

Na ovom natjecanju sudjelje osam reprezentacija: Gradišćanski Hrvati, Vojvodina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Rumunjska, Mađarska i Slovačka koje su podjeljene u dvije skupine. Pobjednici će plasirati u finale u borbu za prvaka, a drugoplasirane reprezentacije će u međusobnom meču odlučiti o trećem mjestu.

Pobjednik ovog Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija hrvatskih nacionalnih manjina plasirat će se na Europsko nogometnog prvenstvo klubova koje su diljem Europe utemeljili Hrvati, a koje će se 2010. godine održati u Švicarskoj.

Tri prvoplasirane momčadi sa Europskog nogometnog prvenstva klubova koje su utemeljili diljem Europe Hrvati plasirat će se na Svjetsko nogometno prvenstvo klubova koje su diljem svijeta utemeljili Hrvati, objasnio je predsjednik Povjerenstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija hrvatskih nacionalnih manjina u Splitu Pero Šarić.

Pobjednik prvog Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija hrvatskih nacionalnih manjina koje je održano 2006. godine također u Splitu, bila je reprezentacija Gradišćanskih Hrvata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!