Zimski sportovi

Novak i Bradley novi Medvjedi

Sportnet • ponedjeljak, 15.06.2009.
Novak i Bradley novi Medvjedi
Foto: Nikola Movrić

Napadač Michael Novak i iskusni američki trener Douglas P. Bradley koji dolazi na mjesto Direktora hokejskih operacija najnovija su pojačanja KHL Medveščak ususret nadolazećoj EBEL sezoni.

Posljednjih nekoliko tjedana zagrebački KHL Medveščak u svoje je redove doveo brojna pojačanja. Posljednja dva su američki trener s bogatim iskustvom Douglas P. Bradley i mladi hrvatski reprezentativni napadač Michael Novak.

Medijska nagađanja o dolasku američkog trenera Douglasa P. Bradleya u Medveščak pokazala su se točnima. U posljednja dva mjeseca tijekom kojih je na snazi bio pomalo neizvjestan predugovor s Medveščakom, Bradley je savjetovao upravu Kluba u potrazi za novim igračima. Douglas P. Bradley s klupe slovenskih Acroni Jesenica u KHL Medveščak dolazi na mjesto Direktora hokejskih operacija. Bradley (53) je američki trener koji je karijeru započeo u švicarskoj Lausanni, a u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri trenirao je klubove u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji.

Mladi napadač Michael Novak iako hrvatski reprezentativac do sada još nije zaigrao u niti jednom klubu u domovini. Michael je krilni napadač rođen 1988. godine. Igrao je za hrvatsku reprezentaciju do osamnaest godina u kojoj je debitirao u sezoni 2005/06, dok je nastupom u Japanu 2007/08 debitirao za hrvatsku seniorsku reprezentaciju. Kroz mlađe kategorije igrao je u austrijskom Feldkirchu, te švicarskom Rapperswilu. Posljednju je sezonu pak proveo u klubovima NLB lige La Chaux-de-Fonds, Basel i Ajoie, u kojima je odigrao 38 utakmica i upisao 18 bodova.

KHL Medveščak novim pojačanjima dočekuje početak nove EBEL sezone u kojoj će hrvatska publika konačno imati prilike uživati u hokeju na zavidnoj svjetskoj razini. Amerikanac Aaron Fox, kanađanin John Hečimović, švicarski juniorski reprezentativac Toni Bezina, reprezentativni vratar Slovenije - Robert Kristan i Andy Sertich odnedavno su novi članovi KHL Medveščak ususret EBEL-u.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!