Nogomet

Dragovoljac i Croatia bez golova

Borna Rupnik • četvrtak, 11.06.2009.
Dragovoljac i Croatia bez golova
Foto: FaH

Prvi od dva susreta za popunu 1. Hrvatske nogometne lige odigrali su danas Hrvatski dragovoljac i Croatia Sesvete. Utakmica je završila bez pogodaka, tako da će nedjeljni susret odlučivati tko će u ostati, ili pak ući, u najviši hrvatski rang nogometnog natjecanja.

Hrvatski dragovoljac - Croatia Sesvete 0:0

Stadion Maksimir, gledatelja: 2000
Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

Hrvatski dragovoljac: Schreng, Bunoza, Ercegović, Špehar, Janjetović, Batinović (od 79' Brdik), Zelenika, Zlatar, Sergio (od 69' Brgles), Grgić, Tokić (od 82' Vagner)

Croatia Sesvete: Radoš, Guja, Šušak, Tabi, Vojnović, Agić, Juroš, Mus, Čutura, Pilipović, Jukić (od 64' Palić)

Žuti kartoni: Špehar (12'), Guja (12'), Pilipović (15'), Grgić (35'), Ercegović (58'), King (85')
Crveni karton: Ercegović (84')

Oko dvije tisuće prisutnih gledatelja na maksimirskom stadionu nije se nagledalo vrhunskog nogometa u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za popunu posljednjeg mjesta u 1. HNL. Hrvatski dragovoljac i Croatia iz Sesveta odigrali su samo 0:0 te će konačna odluka pasti za tri dana na stadionu u Kranjčevićevoj.

Susret su bolje otvorili nominalni domaćini, nogometaši Hrvatskog dragovoljca. Već je u prvom napadu zaprijetio Brazilac Sergio, ali sesvetski vratar Ivan Radoš ipak hvata loptu. Premda su igrači Croatije zaigrali oštro i agresivno, ponovno je najbolju priliku imao Sergio. U 9. minuti nakon duplog pasa istrčao je sam pred Radoša, ali nije bio precizan.

Potom je dvama dalekometnim pokušajima Nikolu Schrenga zagrijao Goran Juroš, a nakon njegova drugog udarca malo je zaiskrilo na terenu jer se lopte iz vratarevih ruku pokušao domoći Marko Guja. Tada je Hrvatski Dragovoljac počeo preuzimati terensku inicijativu, ali bez konkretnog učinka. Tek je Gordan Bunoza glavom naciljao pored gola, a Croatia je pokušavala iznenaditi u protunapadu. U jednom takvom u šesnaestercu je pao Marko Guja, no osječki sudac Domagoj Ljubičić ostaje nijem.

U nizu neuspjelih dugih lopti i pogrešnih dodavanja istaknula se prilika Aljoše Vojnovića nakon kornera iz 31. minute, kada je neometan glavom promašio okvir vrata. Ponovno je Vojnović bio u središtu zbivanja tri minute prije odlaska na odmor, kada je sa sedam metara loše zahvatio loptu i poslao je visoko preko Schrengovog gola.

U samoj završnici prvog dijela, čim je Maksimir oprala kiša, uslijedio je kratak pritisak Dragovoljaca. Prvo je Marko Janjetović povratnu loptu pokušao smjestiti u donji lijevi kut, ali Radoš izbija u korner. Međutim, nogometaši Alberta Pobora udarce iz kuta nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Drugo je poluvrijeme započelo isto kao i prvo - propuštenom prilikom Sergija, koji je previše oklijevao u kaznenom prostoru Croatije, a nekoliko minuta poslije Dragovoljci su u istom napadu dva puta bili sami pred sesvetskim golom - jednom je Zlataru fantastično obranio Radoš, a zatim je Zelenika opalio preko prečke. Vidjeli su tada Sesvećani da je vrag odnio šalu pa su i sami pokušali zaigrati nešto otvorenije, no u skladu s ostatkom utakmice, to nije im pošlo za rukom.

Sredinom nastavka uglavnom se - prilično negledljivo - igralo između dva šesnaesterca, više s tendencijom prema natrag nego prema naprijed, a u takvom je odnosu snaga malo aktivniji ipak bio Hrvatski dragovoljac. Zlatar je u 65. minuti bio za milimetar prekratak nakon ubacivanja Davora Špehara. A koliko Antun Palić znači Croatiji vidjelo se u 72. minuti, kada je mladi reprezentativac, spreman tek za posljednjih pola sata, prošao kroz sredinu i proigrao Vojnovića, ali sesvetski napadač opet nije pronašao put do mreže.

Svjesne da ih u nedjelju čeka jednako mukotrpnih 90 minuta, obje su momčadi do samog kraja dodatno usporile ritam, a nakon drugog žutog kartona Nevena Ercegovića višak prostora četiri minute prije kraja pokušao je iskoristiti Jasmin Agić, čiji udarac Schreng brani, a odbijenu loptu Vojnović šalje prema golu, ali obrana Sigećana uspijeva raščistiti. U sudačkoj je nadoknadi Palić pokušao skinuti paučinu u rašljama, ali Schreng je ipak sačuvao praznu mrežu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!