Košarka

Kad Big Baby slavi, djeca stradaju

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 11.05.2009.
Kad Big Baby slavi, djeca stradaju
Foto: EPA

Nitko nije očekivao da će Glen Davis biti igrač odluke za Boston Celticse. On je svojim košem s istekom vremena, pobijedio utakmicu i izjednačio seriju protiv Orlando Magica. Žrtve "Big Baby" Davisa su se padale sa svih strana...

23-godišnje krilo Boston Celticsa, zaista je pokvarilo večer jednom mladom navijaču Orlando Magica. Osim što je šutom s istekom vremena oduzeo pobjedu Orlandu, Glen Davis je u slavlju uspio i gotovo srušiti mladog navijača Magica koji je u nevjerici promatrao razvoj situacije.

Tko bi rekao da će u centru pozornosti biti zamjensko krilo aktualnih prvaka? Igrač s nadimkom Big Baby. Košarkaš za kojeg nitko ne bi rekao da može biti čovjek odluke. Umjesto njegovih košarkaških vještina, u centru pozornosti je puno češće njegova tjelesna težina:

"Neki čovjek je prije utakmice vikao "ti ne težiš 131 kilogram. Izgledaš kao da ti imaš 176". Gdje god odem, ljudi zbijaju šale o tome", pojašnjavao je Davis.

Ali, on je bio taj koji se zadnji smijao. Osim što je zabio 21 poen, Davis je pokrenuo Celticse koji su bili u velikoj krizi krajem četvrte četvrtine. Prvo je zabio koš 32 sekunde prije kraja, nakon što su gosti bili bez koša iz igre više od sedam minuta (7:22). Ipak, koš Rasharda Lewisa se činio kao odlučujući i Magic je bio pred vodstvom 3-1 u seriji.

Trener Celtica, Doc Rivers, naredio je akciju u kojoj su Pierce i Allen bili prvi izbori. Ali, Davis se našao na mjestu na kojem se osjeća veoma komotno. Paul Pierce je bio udvojen i odluku je povjerio svom suigraču:

"Akcija je savršeno funkcionirala. Čim sam vidio Howarda kako istupa, uopće nisam dvojio da dodam Big Babyju. Vjerovao sam svom suigraču, bio je otvoren za šut, a upravo je bio pogodio jedan takav", pojasnio je zadnji napad Pierce.

Kako ovo nije tek lucky punch Davisa dokazuje i utakmica protiv Orlanda u siječnju, kada je Davis pogodio važan koš s veoma slične pozicije.

"Uvijek zamišljam kako zabijam koš za pobjedu. To uvijek moraš vizualizirati, a onda i vjeruješ. Stalno pucam milijune takvih šuteva. Ako vjeruješ da možeš pogoditi, onda pogodiš", rekao je junak utakmice naglasivši kako je ovo rezultat teškog rada.

Navijačima Celticsa definitivno nedostaje Kevin Garnett, ali sinoć sigurno nitko nije bio previše nostalgičan za ozlijeđenom zvijezdom, s obzirom da je Davis zaista dao Celticsima sve ono što im je bilo potrebno za pobjedu.

Naravno, Davis nije zaboravio pripomenuti kako sudar s mladim navijačem Magica, nipošto nije bio namjeran:

"Ja sam veoma emocionalna osoba i obožavam košarku. Strog sam prema samome sebi. Samo sam uživao u trenutku."

Zaista veliki iskorak mladog košarkaša kojeg je jednom prilikom njegov stariji kolega, Kevin Garnett, rasplakao - vičući na njega.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!