Ostali sportovi

Mountain-bike vikend u Vodicama

Ivana Jurica • ponedjeljak, 04.05.2009.
Mountain-bike vikend u Vodicama
Foto: Martina Japundžić

U Vodicama je proteklog vikenda održana prva utrka za Kup Hrvatske u mountain–bikeu. Po 11. put brdsko-biciklistički klub Orlov krug iz Vodica organizirao je utrku na kojoj su nastupili vozači iz brojnih hrvatskih klubova. Vikend u Vodicama obilježila su i brojna popratna događanja...

U subotu poslijepodne održana je treća po redu ''Babes on bikes'' utrka, rekreativna utrka isključivo za dame na kojoj su se mogle natjecati sve zainteresirane dame starije od 15 godina s vlastitim biciklom i kacigom, a pobjedu je odnijela Nera Fržop. Večer je bila rezervirana za Alku na biciklima na kojoj su pravo sudjelovati imali svi stariji od 15 godina, a slavio je Stipe Bosotin.

Vrhunac je naravno bila nedjeljna utrka, po prvi put organizirana na novoj lokaciji, na području Vitrenica. Nastupilo je ukupno 151 natjecatelj u 12 različitih kategorija. Staza je sa prijašnjih 7 000 metara skraćena na 5 500 metara, a prema riječima samih natjecatelja još je teža i zahtjevnija nego ranijih godina.

U kategoriji elite kod muškaraca (vozi se sedam krugova) pobjedu je odnio Pavao Roset iz biciklističkog kluba Kalorija iz Zagreba koji je slavio ispred klupskog kolege Josipa Domjančića. Treće mjesto zauzeo je Aleš Hrvatin iz Buzeta, a za pobjednikom je zaostao 13 minuta i 30 sekundi.

Trostruku pobjedu ostvarile su biciklistice MTB Istre-Pazin u kategoriji elite za žene. Najbrža je bila Andrea Kiršić ispred Antonele Ferenčić i Ive Božac.

U konkurenciji biciklista do 23 godine slavio je Filip Turk iz BBK Šišmiš iz Samobora ispred Bojana Miklenića iz BK Ciklus (Zagreb) koji je zaostao 54 sekunde. Milo Pilski iz BK Tuškanca (Zagreb) i Luka Špehar iz BK Maraton (Novi Marof) zaostali su za jedan krug.

Kod juniora najbrži je bio Sanjin Sirotić iz BK Buzet s vremenom 1:36:52. Drugo mjesto, s nešto više od dvije minute zaostatka, osvojio je Filip Srdarev iz BBK Orlov krug iz Vodica, dok je treće mjesto osvojio Dino Slatki iz BK Maraton.

U master A kategoriji (veterani od 30-40 godina) najbolji je bio Dalibor Babić iz BK Buzet. Nikša Divić iz BK Greben (Baška Voda) osvojio je drugo mjesto s minutom i 20 sekundi zaostatka, dok je treći bio Vedran Berković iz BK Kalorija. U master B kategoriji (veterani od 40-50 godina) najbrži je bio Frane Divić iz BK Greben, drugi je bio Nenad Okmažić iz BK Makarska, dok je treće mjesto osvojio Saša Javorković iz BK Tuškanac. Vladimir Fumić iz BK Dinamo (Zagreb) pobjedio je u master C kategoriji. Slavio je ispred Richarda Podsednika (BGK Tuškanac) i Ćire Gomojića (BK Crikvenica).

Patrik Košćak iz BK Maraton pobjednik je u konkurenciji kadeta. Prvo mjesto osvojio je ispred Robija Šujevića iz BK MTB Istra-Pazin i Josipa Rumca iz BGK Tuškanac. U kategoriji sport 1 (četiri kruga) prvi je bio Marin Prodan iz Buzeta, drugi je bio Zadranin Luka Šopić, a treći Dean Kliba. Matija Pintarić bio je najbrži u kategoriji sport dva (dva kruga), ispred Alana Antulova iz BBK Orlov krug, te Jana Novosela iz Šišmiša.

Rekreativci su vozili dva kruga, a na zahtjevnoj stazi najboljim se pokazao Ivan Ražov iz BK Zadar. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Trohi iz Jastrebarskog, dok je treći bio Nenad Krstinić iz Buzeta.

U kategoriji početnici A najbrži je bio Dominik Petani iz BK Zadar. Odmah iza njega kroz cilj je prošao Matija Pievac iz BBK T-Rex (Karlovac), a zatim i Marko Bertetić iz BK MTB Istra-Pazin. Kod početnika B najbrži je bio David Ferenčić iz BK MTB Istra-Pazin, drugi je bio Marin Jakovčev iz Zadra, a treći Toni Šujević, također iz MTB Istra-Poreč.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!