Nogomet

Srećko se vraća kući

Ante Jukić • nedjelja, 03.05.2009.
Srećko se vraća kući
Foto: Bruno Karadža

Pobijede li u nedjelju na svom stadionu Croatiju iz Sesveta, nogometaši Cibalije postali bi "krojači" čak dvije sudbine - svoje, koja bi u tom slučaju vrlo vjerojatno i nadalje bila prvoligaška, te one sesvetske, koju bi poraz na stadionu uz Bosut praktički potvrdio kao drugoligašku. No, ponosni kakvi već jesu, Sesvećani se nadaju da baš u Vinkovcima mogu započeti svoj povratak iz "mrtvih", a imaju i jedan poseban razlog koji ih puni optimizmom. Naime, ako netko igrače Cibalije poznaje u dušu, onda je to Srećko Lušić, pa iako ga je u predvečerje utakmice na klupi odmijenio Milan Đuričić, sigurno je da će bivši trener nebesko-plavih i kao sportski direktor imati dosta toga za otkriti svom nasljedniku...

Teniskim riječima gledano - nogometaši Cibalije u nedjelju imaju prvu meč-loptu za ostanak u prvoligaškom društvu. Iako u igri do kraja prvenstva ima još dosta bodova, pa samim time i kombinacija, jasno je da pobjeda protiv Sesvećana praktički znači pristajanje nebesko-plavog broda u mirnu luku.

"Osvajanjem boda u Zaprešiću napravili smo veliki posao, no on ništa neće značiti ako ga kompromitiramo lošim rezultatom u nedjelju. Iznimno poštujem momčad Sesveta, koja u svojim redovima ima dosta igrača s bogatim prvoligaškim iskustvom. Zapravo, mogu reći da oni po svojoj kvaliteti ne zaslužuju ovu poziciju koju trenutno zauzimaju. ali to su već njihove brige. Još jednom ponavljam - nas u ovoj utakmici zanima samo pobjeda i tako ćemo se postaviti od prve minute", rezolutan je uoči derbija začelja Stanko Mršić.

Iako će strateg nebesko-plavih i ovog puta istaknuti probleme s ozljedama (Radotić i Leutar), činjenica je kako izostanak ta dva igrača ne možemo smatrati prevelikim hendikepom, pogotovo ako znamo da su Vinkovčani ove sezone znali nastupati i u puno "šarenijim" sastavima. Razlog za zabrinutost na Bosutu mogao bi eventualno izazvati tek neoporavak pouzdanog čuvara mreže, Davora Burcse, čiji istegnuti mišić još uvijek šalje upozoravajuće signale. Ipak, spoznaja da je Buki u petak odradio trening s ostatkom momčadi, kao i njegova poslovična požrtvovnost i "fajterski" pristup, govore nam da Mršić u nedjelju neće morati posegnuti za mlađahnim Paradžikovićem, kojemu bi to bio premijerni nastup među HNL vratnicama.

Slučajno ili ne, Srećko Lušić je klupu Sesvećana napustio baš uoči gostovanja u "svojim" Vinkovcima. Umjesto bivšeg trenera Cibalije, koji se ponovno vratio na "prvi kat", u ured sportskog direktora, kormilo fenjeraša hrvatskog prvoligaškog društva preuzeo je Milan Đuričić, čovjek kojeg očekuje, rekli bi neki, nemoguća misija.

No, iako ih je veliki dio hrvatske sportske javnosti već etiketirao kao budućeg drugoligaša, u istočnom zagrebačkom predgrađu još uvijek nisu izvjesili "bijelu zastavu", a zašto, uostalom, i bi? S tri boda iz Vinkovaca, šanse Croatije ponovno bi oživjele, tako da će Cibalia u nedjelju imati sve, samo ne bezvoljnog i demotiviranog protivnika.

"Situacija trenutno ne izgleda previše ružičasto, no dok god se igra, nada postoji. Uz malu dozu sreće, koja ovu momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva i nije "mazila", Sesvete mogu izbjeći posljednje mjesto na tablici", optimističan je netom nakon slijetanja na "vruću" klupu bio Đuričić. Koliko taj njegov optimizam ima temelja, pokazat će već utakmica u Vinkovcima.

T-Com 1. HNL, 28. kolo: Cibalia – Croatia Sesvete 16:30

Cibalia: Burcsa - Matić, Milardović, Medvid, Mešić - Mazalović, Pavličić, Husić, Lukačević - Baraban, Malčić

Croatia: Šimić - Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Tabi, Šušak - Juroš, Čižmek, Jurakić - Vojnović

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

29. kolo

Dinamo4:0Rijeka
Slaven Belupo1:0Šibenik
Osijek1:0Zadar
Cibalia3:0Sesvete
Zagreb1:0Inter-Zaprešić
Hajduk0:1Varaždin
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!