Košarka

Rose rookie godine

Vid Horvat • petak, 24.04.2009.
Rose rookie godine
Foto: EPA

Kao što je bilo i očekivano, Derrick Rose proglašen je za rookiea godine u NBA ligi. Igrač Chicago Bullsa i dečko koji je odrastao u južnom dijelu Chicaga potpuno je zasluženo uzeo titulu najboljeg novaka godine...

Momak koji ima talent, što je i pokazao s 36 poena u prvoj rundi doigravanja protiv Boston Celticsa u gostima, kada je odveo svoju momčad do senzacionalne pobjede. Derrick Rose ima 20 godina i od njega u Bullsima očekuju velike stvari, a on se u prvoj profesionalnoj sezoni odužio na najbolji mogući način.

Prvu regularnu NBA sezonu završio je sa 6,3 asistencija i 16,8 poena (drugi od rookiea) te je 21 puta proglašavan za novaka tjedna od 24 moguća. Drugo mjesto osvojio je OJ Mayo iz Memphisa, treći je bio Russell Westbrook iz Oklahome, a četvrti igrač New Jersey Netsa Brook Lopez.

Rose je prvi igrač Bullsa koji je osvojio nagradu za rookiea godine poslije Michaela Jordana iz sezone 1984/1985. (Elton Brand je podijelio tu nagradu '99./'00.). "Budući da su vidjeli najvećeg na najvišem nivou, znaju kako to izgleda. To je ono što oni očekuju, to je ono što oni žele i to je ono što su zaslužili", izjavio je igrač Chicaga na prisjećanje publike na slavna vremena.

Zadnjih dana ga dosta uspoređuju s najboljim svih vremena, a već je u prvoj sezoni postigao nešto što Jordan nije, najviše poena u prvoj playoff utakmici (36) te je izjednačio rekord svih vremena s Jabbarom. U svakom slučaju, Bullsi su napravili dobar posao na draftu i sad treba slagati momčad oko mladih igrača koji mogu do uspjeha u budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!