Tenis

"Jednonoga" Serena detronizirana

Maja Giljanović • subota, 04.04.2009.
"Jednonoga" Serena detronizirana
Foto: EPA

Viktorija Azarenka je pobjedom u finalu protiv Serene Williams osvojila svoj prvi Premier naslov na Touru. 19-godišnjakinja je iskoristila ozljedu 10-erostruke pobjednice Grand Slam turnira te je peterostruku pobjednicu Miamija razvlastila titule...

Serena Williams je iz polufinalnog meča protiv sestre Venus izašla i s obranjenim prvim mjestom WTA rankinga, ali i s ozljedom butnog mišića. Čim je izašla iz svlačionice na teren, navijačima se 27-godišnjakinje smrknulo pred očima.

Toliko je, naime, njeno lijevo bedro bilo zavijeno da je svima odmah postalo jasno da je peterostruka pobjednica - još jedan joj u Key Biscayneu naslov nedostaje da prestigne Steffi Graf - na megdan Viktoriji Azarenki izašla samo iz kurtoazije kako prema protivnici tako i prema navijačima koji su skupo platili ulaznicu i priželjkivali sjajan meč dviju u ovom trenutku igračica u najboljoj formi na Touru.

Serena je dala svoj maksimum, ali više od četiri gema nije uspjela osvojiti. Prva je igračica svijeta i prva nositeljica Miamija u prvom setu svoj servis izgubila triput - ona sama je Azarenki jednom uzela servis - a ni u drugom je servis nije služio. Prvi je primjerice ubacivala u 45% slučajeva, a nakon drugog je osvajala samo 25% poena i posve je logično da je izgubila još dva svoja servisa.

Bjeloruskinja (10.) se servirajući za meč na 5:1 "stisla", ali je Serena propustila iskoristiti ijednu od dvije break-lopte. Trema 19-godišnjakinje ne iznenađuje budući je naslov u Miamiju koji je zaslužila realiziranom drugom meč-loptom najveći uspjeh njene karijere nakon titula osvojenih u Brisbaneu (Bartoli) i Memphisu (Wozniacki).

Vratilo joj je ovo finale za tugu iz Melbournea kad je u osmini finala osvojila prvi set, ali je u drugom malaksala teturajući po terenu u suzama kasnijoj pobjednici predala meč.

"Lavica" Serena je tako nakon 2002., 2003., 2004., 2007. i 2008. ostala bez šestog naslova, ali za utjehu joj ostaje u ponedjeljak njeno ime i dalje na prvom mjestu najboljih igračica svijeta.

Miami, finale:
Azarenka (Bjelorusija, 11) - S. Williams (SAD, 1) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!