Ostali sportovi

Zlato Možnika u Montrealu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.03.2009.
Zlato Možnika u Montrealu

Otvaranje sezone na Svjetskom kupu u Montrealu propustili su zbog oporavka od ozljeda i Filip Ude i Robert Seligman i Tomislav Marković, ali je Hrvatska u Kanadi imala svog predstavnika. A budući se Marijo Možnik nije zadovoljio pukim nastupom ili kasnijim plasmanom u finale, "dužni" smo prenijeti sjajnu vijest o osvojenoj zlatnoj medalji.

Najmlađi, najviši i najteži hrvatski reprezentativac je prije desetak dana izjavio: "Forma raste kako se natjecanje bliži. Primarni mi je cilj finale, a onda poklopi li se sve i medalja".

A što se, kako kaže, sve poklopilo, sam je "kriv". U vježbu koja mu je prošle godine u SK donijela dvije bronce i pet finala Možnik je implementirao jednu novu kombinaciju - ulaz s pola okreta u raznožni Tkačev s pola okreta - start je podignuo na 17.000, a za njenu je izvedbu zaslužio 15.475.

Favorizirani Roman Kulesza je kiksao - Poljak je osvojio sedmo mjesto (12.850) - dok je "drugi nositelj" Francuz Hamilton Sabot osvojio broncu (15.225). Drugo mjesto iza našeg izvrsnog studenta kineziologije osvojio je Japanac Yosuke Hoshi (15.400).

Druga stanica Svjetskog kupa je u Cottbusu od 20. do 22. ovog mjeseca. U Njemačkoj će biti doslovce svi jer je posljednja provjera prije Europskog prvenstva u Milanu od 2. do 5. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!