Košarka

Toronto pokazao da ozbiljno računa na Ukića

Bernard Jurišić • četvrtak, 19.02.2009.
Toronto pokazao da ozbiljno računa na Ukića
Foto: EPA

Toronto Raptorsi razmjenom igrača u "pet do dvanaest" prije završetka mogućnosti za "trade", pokazali su povjerenje u našeg reprezentativca Roka Ukića. Will Solomon mijenjan je u Sacramento...

Posljednji dan mogućnosti za promjene unutar NBA momčadi, donio je značajno olakšanje za jedinog našeg igrača u najjačoj svjetskoj ligi. Ukićev konkurent za mjesto prve pričuve nedodirljivom Joseu Calderonu, mijenjan je u Sacramento Kingse tek nekoliko sati prije "deadlinea" za razmjene.

Will Solomon neće više "puhati za vratom" Ukiću u Torontu, makar je i u dosadašnjem dijelu sezone Roko pokazao da je bolji i korisniji igrač za momčad Raptorsa u trenucima kad Calderon nije na parketu. Toronto je za Solomona dobio centra Patricka O'Bryanta.

Ukić ipak neće biti bez konkurencije za mjesto drugog razigravača Raptorsa, jer je u nedavnoj razmjeni koja je u Toronto dovela Shawna Mariona, iz Miamija stigao i razigravač Marcus Banks.

U posljednjim satima prije "zaključavanja" vrlo dobar posao napravio je Orlando Magic. Iz Houstona su doveli braniča Rafera Alstona, koji će pokriti rupu nastalu ozljedom prvog razigravača Jameera Nelsona. Houston je dobio Orlandovog krilnog centra Briana Cooka, te braniča Kylea Lowryja iz Memphisa, a Orlando će Memphisu prepustiti prvi izbor Drafta.

Aktivni su bili i u Oklahoma Cityju, dovevši Thaba Sefaloshu iz Chicago Bullsa također za izbor prve runde Drafta. Nakon što zbog pada na liječničkom pregledu nisu uspjeli dovesti Tysona Chandlera iz New Orleans Hornetsa, u Oklahomu je sletio centar Knicksa Malik Rose u zamjenu za Chrisa Wilcoxa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!