Košarka

Durant briljirao u Rookie Challengeu

Branimir Korać • subota, 14.02.2009.
Durant briljirao u Rookie Challengeu
Foto: EPA

Rookie Challenge tradicionalna je predigra onom završnom All Stars događaju koje uključuje All Stars utakmicu i natjecanja u vještinama, zakucavanjima i tricama. Ove godine igrači druge godine, Sophomores svladali su novake sa 122:116...

Na krilima Kevina Duranta Sophomores su svladali Rookieje 122:116. Durant je odigrao gotovo savršenu utakmicu, ubacio je 46 poena i tako postavio novi rekord po broju poena na Rookie Challengeu. Prijašnji je držao Amare Stoudamire koji je 2004. godine ubacio 36 poena.

"Nije me ovo iznenadilo. Kevin je sjajan igrač, svaku večer igram s njim i gledam kako izvodi nevjerojatne stvari", komentirao je Jeff Green.

"Igrao sam sjajno i presretan sam što sam proglašen za MVP-a. Imati uz sebe Jeffa Greena i Russella Westbrooka u ovoj utakmici znači puno i za samu našu momčad Oklahome", komentirao je Durant koji je proglašen i za MVP-a.

Susret je odlučen sredinom drugog poluvremena kada je Durant povezao tri trice i smanjio zaostatak s minus deset na minus dva, a nakon toga igra Sophomoresa se podignula te su ubrzo preuzeli kontrolu nad rezultatom i otišli do pobjede.

Na Rookie Challengeu nije nastupio Greg Oden koji je u posljednji trenutak otkazao nastup zbog ozljede koljena.

U pobjedničkom sastavu osim Duranta koji je ubacio 46 poena uz sedam skokova istaknuo se Thaddeus Young s 13 poena. Kod Rookiesa Michael Beasley ubacio je 29 poena dok je Eric Gordon dodao 19 poena i šest skokova.

Rookie Challenge:
Rookies - Sophomores 116:122.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!