Zimski sportovi

Montreal ugošćuje najbolje

Krešimir Ferlak • nedjelja, 25.01.2009.
Montreal ugošćuje najbolje
Foto: EPA

Montreal je ove godine domaćin tradicionalne All Star utakmice NHL-a. Utakmica najboljih se igra po 57. put, a nije čudno što je baš Montreal odabran za ovogodišnjeg domaćina...

Hokej se vraća tamo gdje je sve počelo. Montreal slavi 100 godina igranja hokeja na ledu, tako da su svečanosti u povodu toga organizirane cijelu godinu, a vrhunac je All Star, utakmica najboljih hokejaša ove sezone. Navijači, naravno, cijelu godinu čekaju ovaj susret, kada će imati priliku vidjeti sve najbolje igrače na jednom mjestu, ali ove godine utakmica je već obilježena sa nekim kontroverzama i razočaranjima.

Naime, opće je poznato da navijači svake godine glasaju za početne šestorke u utakmici. Navijači su proteklih godina uglavnom napravili dobar posao, ali ove godine je to bilo malo drugačije. Mašinerije navijača pojedinih ekipa su dobro odradile svoj posao tako da su startna mjesta podijeljena između četiri ekipe. Po dvije u svakoj konferenciji. Na Istoku Montreal ima čak četiri startera, a Pittsburgh preostala dva. Na Zapadu su početnu šestorku među sobom podijelili igrači Chicaga i Anaheima.

Za Istok su u napadu izglasani Sidney Crosby, Evgeni Malkin i Aleksej Kovaljev. U obrani je tu dvojac Montreala, Andrej Markov i Mike Komisarek, a vratar je Carey Price, također iz grada domaćina All Stara.

Zapad je za svoje napadačke startere izabrao Patricka Kanea, Jonathana Toewsa iz Chicaga te Ryana Getzlafa iz Anaheima. U obrani su Brian Campbell i Scott Niedermayer, a na vratima Jean Sebastian Giguere.

Činjenica koja je mnoge razočarala je ta da četiri vodeće momčadi u ligi nemaju niti jednog igrača u startnim postavama. Boston, Washington, San Jose i Detroit su morali čekati da menadžeri i treneri objave ostatak momčadi da bi se njihovi igrači našli unutra. Tako su Alex Ovečkin, Pavel Dacjuk i Dan Boyle, koji igraju fenomenalnu sezone tek naknadno ubačeni u sastav.

Najveće razočaranje ipak se dogodilo prije par dana. Sidney Crosby će zbog ozljede propustiti utakmicu! On se ozlijedio prije dva tjedna protiv Washingtona, pa iako je odigrao zadnjih par utakmica, odmor mu je potreban i nije htio riskirati ozljedu. To je veliko razočaranje za navijače, jer je Crosby ove godine srušio rekord po broju glasova dobivši ih čak 1.713.021. Sid je ipak otputovao u Montreal i sudjelovat će u raznim popratnim sadržajima izvan leda.

Nicklas Lidstrom i Pavel Dacjuk su zbog ozljeda otkazali utakmicu, ali liga nije imala razumijevanja i obojica su zaradila suspenziju od jednog susreta. Liga je prošle godine uvela pravilo da ako su igrači odigrali zadnju utakmicu prije All Stara, moraju nastupiti i na susretu zvijezda. Lidstrom i Dacjuk su igrali za svoje Red Wingse zadnji susret, pa su tako kažnjeni.

Događanja su, inače, počela jučer kada je odigrana utakmica mladih igrača te natjecanje u izvođenju penala te raznih drugih atrakcija. Alex Ovečkin je dominirao i oduševljavao publiku, a Zdeno Chara je potvrdio da ima najjači udarac u ligi. Navijači i igrači uživaju i zabavljaju se, pa iako već spomenute kontroverze prate događaj, ne treba sumnjati da će noćašnja utakmica ponuditi sve najbolje. Za kapetane ekipa su izabrani Aleks Kovaljev za Istok, te Joe Thornton za Zapad.

57. All Star susret, Montreal

Istok:

Startne postave:

Napad: Sidney Crosby (Pittsburgh)*, Evgeni Malkin (Pittsburgh), Aleks Kovaljev (Montreal)

Obrana: Andrej Markov (Montreal), Mike Komisarek (Montreal)

Vratar: Carey Price (Montreal)

Zamjene:

Napad: Jeff Carter (Philadelphia), Dany Heatley (Ottawa), Ilja Kovalčuk (Atlanta), Vincent Lecavalier (Tampa Bay), Alex Ovečkin (Washington), Zach Parise (New Jersey), Marc Savard (Boston), Eric Staal (Carolina), Thomas Vanek (Buffalo), Martin St.Louis (Tampa Bay)

Obrana: Jay Bouwmeester (Florida), Zdeno Chara (Boston), Tomas Kaberle (Toronto), Mark Streit (NY Islanders)

Vratari: Henrik Lundqvist (NY Rangers), Tim Thomas (Boston)

* Sidney Crosby zbog ozljede neće igrati

Zapad:

Startne postave:

Napad: Patrick Kane (Chicago), Jonathan Toews (Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim)

Obrana: Brian Campbell (Chicago), Scott Niedermayer (Anaheim)

Vratar: Jean – Sebastian Giguere (Anaheim)

Zamjene:

Napad: Dustin Brown (Los Angeles), Shane Doan (Phoenix), Milan Hejduk (Colorado), Jarome Iginla (Calgary), Mike Modano (Dallas), Rick Nash (Columbus), Joe Thornton (San Jose), Keith Tkachuk (St. Louis), Patrick Marleau (San Jose)

Obrana: Dan Boyle (San Jose), Sheldon Souray (Edmonton), Shea Weber (Nashville), Stephane Robidas (Dallas)

Vratari: Niklas Backstrom (Minnesota), Roberto Luongo (Vancouver)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!