Zimski sportovi

Velika noć Sakua Koivua

Ante Jukić • utorak, 21.10.2008.
Velika noć Sakua Koivua

Svojim 600. poenom u NHL karijeri, Saku Koivu je noćas pomogao Canadiensima da dođu do pete uzastopne pobjede. Montreal je rezultatom 3:1 u svojoj dvorani slavio protiv Floride, a uspješni su bili i Dallas, Colorado te Pittsburgh, koji je nakon izvođenja kaznenih udaraca došao do dva boda u Bostonu...

Počelo je protiv Maple Leafsa 11. listopada i još uvijek traje. Noćašnjim slavljem nad Floridom Montreal Canadiensi su ubilježili i petu uzastopnu pobjedu, a dva boda im je donio igrač od kojeg su se to najmanje nadali. Francis Bouillon je, naime, u 44 utakmice prošle sezone postigao samo dva pogotka, a za prvi ovogodišnji trebao mu je samo jedan nastup, budući da je uvodnih pet utakmica sezone propustio zbog ozljede. Bouillon je Tomasa Vokouna svladao u 11. minuti posljednje trećine, tri minute nakon što je Keith Ballard poništio vodstvo koje je Canadiensima početkom drugog perioda donio Saku Koivu, koji je tim pogotkom došao do 600. poena u NHL karijeri. U posljednjoj minuti utakmice, kad su Panthersi u potrazi za izjednačenjem ubacili na led još jednog napadača, Tomas Plekanec pogodio je praznu mrežu gostiju i postavio konačnih 3:1.

Nešto manje od 18 tisuća gledatelja u rasprodanoj dvorani Bruinsa došlo je vidjeti, nadali su se oni, treću pobjedu svoje momčadi ove sezone. Na kraju su se, ipak, morali zadovoljiti jednim bodom, budući da su Penguinsi slavili nakon pet serija kaznenih udaraca.

Unatoč dominaciji Bruinsa u prvoj trećini (16-10 u udarcima na gol), na prvi su odmor, zahvaljujući pogotku Miroslava Satana, s prednošću otišli Penguinsi. Stvari je na početak u 14. minuti druge trećine vratio Phil Kessel, a bio je to ujedno i posljednji pogodak u regularnom dijelu utakmice. Junak gostiju u raspucavanju bio je Evgeni Malkin, koji je svladao Tima Thomasa u petoj seriji, nakon što su u prethodno zabili Kessel za domaće, odnosno Petr Sykora za goste iz Pittsburgha. Bila je ovo, inače, već četvrta ovosezonska utakmica Penguinsa koja je otišla u produžetke, a Crosby, Malkin i "društvo" zasigurno ne bi imali ništa protiv da ih bude što više, budući da su dosad poraženi samo jednom kad bi rezultat nakon posljednje trećine bio izjednačen.

New York Rangersi su Dallas dočekali sa željom da se vrate na pobjednički kolosijek, nakon što su dvije noći ranije nesretno poraženi u Detroitu. Ipak, Starsi su u Madison Square Gardenu zasjali u punom sjaju, došavši, tako, do svoje tek druge pobjede u novoj sezoni.

Bolji početak utakmice domaćini nisu mogli poželjeti. Već u 58. sekundi za 1:0 Rangersa pogađa Markus Naslund, koji je ponovno potvrdio da posebno voli igrati protiv momčadi iz Teksasa. Prošle sezone je, naime, igrajući za Vancouver Canuckse zabio četiri gola u šest utakmica s Dallasom. No, ispostavilo se da je pogodak Šveđanina bio jedini domaće momčadi u ovoj utakmici. Brenden Morrow u 6. minuti druge, odnosno Mike Modano u 8. minuti posljednje trećine osiguravaju svojoj momčadi vrlo važnu pobjedu, koja bi mogla biti prekretnica u dosad vrlo neuvjerljivoj sezoni Starsa.

U posljednjoj noćašnjoj utakmici, Colorado je s 4:3 u Los Angelesu slavio protiv Kingsa. Za Avs'e je dva pogotka, uključujući i onaj presudni, za 4:2 krajem druge trećine, postigao Ryan Smyth.

NHL, rezultati, 20.10.2008: Boston - Pittsburgh 1:2 (SO), Montreal - Florida 3:1, NY Rangers - Dallas 1:2, Los Angeles - Colorado 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!