Nogomet

Skupina B: Anorthosis na vrhu!

Petar Plevnik • srijeda, 01.10.2008.
Skupina B: Anorthosis na vrhu!
Foto: EPA

Gotovo nevjerojatno izgleda pogled na ljestvicu skupine B nakon dva odigrana kola. Naime, pobjedom nad Panathinaikosom i remijem Intera i Werdera, na vrh skupine izbio je ciparski Anorthosis...

Ciprani nadigrali "velikog brata"

Da ovo neće biti Panathinaikosova večer već je u 11. minuti autogolom najavio branič gostiju Sarriegi. Nova nevolja za grčkog viceprvaka stigla je samo četiri minute kasnije kada Dobrasinović koristi ubačaj Savija i glavom udvostručuje prednost Anorthosisa.

Grci se u susret vraćaju u 28. minuti kada Salpingidis pogađa s bijele točke i vraća Panathinaikosu nadu u preokret. Nada gostiju tinjala je sve do 12. minuta prije kraja kada se još jednom u ulozi asistenta našao Savio, a pogodak glavom za konačnih 3:1 djelo je Hawara, koji je tako postao prvi Iračanin strijelac pogotka u Ligi prvaka.

Werder napadački do boda

Nakon poraza u gradskom derbiju od Milana, Interu ni novi tjedan nije donio puno bolje vijesti. Momčad Jose Mourinha u susret protiv Werdera ušla je vrlo ofenzivno, a igra s tri napadača milanskom se sastavu isplatila u 14. minuti kada Maicon dovodi Inter u vodstvo. Rani pogodak nije obeshrabrio goste iz Bremena, koji su do kraja prvog dijela bili bolja momčad.

S boljom igrom Werder je nastavio i u drugom dijelu, a nagrada za to stigla je u 62. minuti; Özil je centrirao s desne strane, a na drugoj vratnici Intera najsnalažljiviji je Pizarro, koji zabija za 1:1. Inter na kraju može biti i zadovoljan osvojenim bodom, budući da je u trećoj minuti sudačke nadoknade Cesar sjajnom intervencijom spasio odličan pokušaj Nalda iz slobodnog udarca.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Anorthosis3:1Panathinaikos
Inter1:1Werder Bremen
1Panathinaikos 68:7+110
2Inter 68:7+18
3Werder Bremen 67:9-27
4Anorthosis 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!