Nogomet

"Vrijeme je za novog trenera"

Zoran Zdelar • nedjelja, 28.09.2008.
"Vrijeme je za novog trenera"
Foto: Sebastian Govorčin

Zadar je nakon dvoboja s Rijekom ostao bez trenera Dalibora Zebića koji je odlučio dati ostavku te se nada da će novi strateg donijeti klubu bolje rezultate ove sezone...

Punih 119 mjeseci trebalo je Rijeci da stigne do svoje druge pobjede na gostovanju u Zadru i Mladen Ivančić napokon može odahnuti zbog dobre igre. "Stvarno ne znam postoji li još neki klub u HNL-u koji ima sličan niz poraza poput Rijeke u Zadru. Moram čestitati svojim igračima, iako nam nije bilo lako, jer je i Zadar imao svoje prilike. Domaćin je dobro otvorio utakmicu i mogao je ovaj dvoboj lako otići i u drugom smjeru. Mi smo čekali kontru ili polukontru, jer smo znali da tako možemo do pobjede", rekao je Ivančić.

Odmah po završetku utakmice s Rijekom trener Dalibor Zebić priopćio je čelnicima svog kluba da daje ostavku zbog loših rezultata. "Mi smo se spremali za ovu utakmicu kao za prelomnicu nakon koje će nas krenuti dobri rezultati. Tako smo i krenuli od početka i nismo razmišljali o porazu. Igrači su u velikoj nervozi i grču, pa i prilike koje smo stvorili prije bismo s lakoćom realizirali, a ovog puta ništa. Mislim da je vrijeme da dođe nova osoba koja će pokušati sve posložiti jer još ništa nije izgubljeno", kazao je Zebić.

Da će novi trener Zadra imati materijala za stvaranje dobre ekipe s kojom će nakon toga pokušati se maknuti s posljednjeg mjesta na ljestvici slaže se i Ivančić. "Zadar je vodio protiv Dinama i Croatije Sesvete te koliko sam vidio u izvještajima, mogao je u tim utakmicama i više. To nije loša ekipa, nego se dogodi da se u igrače uvuče strah i izgube samopouzdanje. To je u svim sportovima normalno."

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i napadač Matija Matko. "Radi se o važnom pogotku, a Matko je dobar i motoričan igrač. Sad treba ovu momčad još slagati kako bi to sve skupa izgledalo još bolje", smatra Rijekin trener.

Zebić je prokomentirao i drugi dio utakmice kad je Zadar potonuo. "Nastala je jedna nervoza. Svaka naša izgubljena lopta značio je protunapad Rijeke i njihova prilika. Igrali smo previsoko, krenuli smo na sve ili ništa, a na kraju nismo ni uspjeli zabiti gol. Grč i nervoza jednostavno je rezultirala uvjerljivim porazom. Ne sjećam se kad smo posljednji put na svom terenu ovako izgubili", zaključio je Zebić.

Nakon efikasne igre u Kupu, Ahmad Sharbini ponovno je vrlo dobro odigrao, ali ne na svojoj najboljoj razini. "Ahmad nije prošao cijele i kvalitetne pripreme te u inozemstvu nije mnogo igrao. On se diže iz utakmice u utakmicu. Radi se o najboljem golgeteru Rijeke, samo treba raditi i za proljeće će biti pravi. Treba imati pristup igri kao danas i sve će biti u redu."

Zebić tvrdi da nije prije razmišljao o svom odlasku. "Nisam razmišljao prije utakmice o svojoj ostavci. Dobro smo se pripremali, mnogo smo razgovarali, ali ipak sam donio takvu odluku tijekom utakmice. Mislim da je najpoštenije da se krene od trenera i da će pozitivan šok dobro djelovati na momčad Zadra."

Naravno, u Rijeci nema ni govora o eventualnoj euforiji. "Ne dižem euforiju nakon ove utakmice, jer znam da me čeka previše posla. Neće nam biti lako do zime, čvrsto sam na zemlji i radit ću svoj posao najbolje što znam", zaključio je Ivančić.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Slaven Belupo2:0Dinamo
Osijek1:3Šibenik
Zadar0:3Rijeka
Varaždin3:0Cibalia
Zagreb1:1Sesvete
Hajduk3:3Inter-Zaprešić
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!