Tenis

Bijesna Talijanka

Ivor Krapac • četvrtak, 11.09.2008.
Bijesna Talijanka
Foto: EPA

Flavia Pennetta otišla je s terena nakon susreta s Anastasijom Rodionovom u osmini finala WTA turnira na Baliju s pomiješanim osjećajima. Sretna zbog pobjede i prolaska u četvrtfinale, ljuta zbog ponašanja protivnice u završnici meča...

Flavia Pennetta, četvrtfinalistica US Opena sredinom prošlog tjedna, potrošila je dosta energije za proboj među posljednjih osam na Baliju. Ruskinja Anastasija Rodionova arhivirana je sa 6:3 i 7:5, uz dosta uzbuđenja u drugoj dionici.

Nakon izgubljenog prvog, 26-godišnja ruska igračica s prebivalištem u Melbourneu odjurila je do vodstva od 4:0 u drugom setu, pa u nastavku potpuno posustala, dobrim dijelom i zbog zdravstvenih problema uzrokovanih vrućinom i vlagom.

U tom razdoblju Rodionova je dvaput tražila intervenciju liječnika i medicinski time-out na izmjenama strana, bilo je i mjerenja krvnog tlaka, no nije pomoglo. U posljednjih nekoliko gemova je uglavnom statirala, što se nije svidjelo njenoj suparnici.

"Razljutila me", komentirala je trećepostavljena Talijanka nakon pobjede: "Ovakav meč nije dobra stvar za ljude koji gledaju, posljednja tri ili četiri gema bila su užasna. Meni se čini bolje odustati ako se osjećaš loše na terenu, ako imaš problem i ne možeš igrati - ne igraš, stvar je jasna."

Četvrta nositeljica Nadja Petrova osigurala je četvrtfinale čistom šetnjom, sa 6:1 i 6:1 protiv Talijanke Tathiane Garbin, no četvrtak ipak nije prošao bez iznenađenja.

Sedma nositeljica Sara Errani nasukala se sa 6:0 i 7:6(2) u korist 17-godišnje Austrijanke Tamire Paszek, koja se očito vraća u staru, bolju formu. U većem dijelu sezone nije briljirala, no buđenje je već najavila početkom kolovoza dolaskom do četvrtfinala Tier I turnira u Montrealu.

Paszek će se među posljednjih osam sresti s Pennettom, a četvrtfinalna protivnica jučer uspješne prve nositeljice Daniele Hantuchove bit će Yung-Jan Chan s Kineskog Tajpeha, koja je u osmini finala sa 6:1 i 7:5 iznenadila devetopostavljenu Kineskinju Shuai Peng.

WTA Bali, 11.9.2008., osmina finala: Y-J. Chan (Kineski Tajpeh) - Peng (Kina, 9) 6:1, 7:5, Pennetta (Italija, 3) - Rodionova (Rusija) 6:3, 7:5, Paszek (Austrija) - Errani (Italija, 7) 6:0, 7:6(2), Petrova (Rusija, 4) - Garbin (Italija) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!