Nogomet

Josip Tadić došao i otišao

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 01.09.2008.
Josip Tadić došao i otišao
Foto: Kristijan Komarica

Okupila se danas u zagrebačkom hotelu Laguna i mlada hrvatska reprezentacija koja također pred sobom ima dvije iznimno važne utakmice, ključne u odluci hoće li se plasirati u dodatne kvalifikacije za EP...

Dražen Ladić neće ne raspolaganju imati sve reprezentativce, a zasad mu je najviše prorijeđen napadački red. Mario Mandžukić i Nikola Kalinić zasad su u seniorskoj reprezentaciji, a Josip Tadić nakon što je stigao na okupljanje se vratio u klub kako bi nastavio s rehabilitacijom zbog ozljede. Ante Rukavina nije ovog puta ni pozvan pošto se još uvijek oporavlja od ozljede.

Anas Sharbini zaključena priča

Spomenut je na okupljanju i Anas Sharbini i hoće li biti naknadno pozvan s obzirom na određene ozljede, no očito mjesta za kapetana Rijeke u mladoj reprezentaciji više nema.

Na okupljanje je stigao ozlijeđen i još jedan vrlo bitan reprezentativac. Zadranin Marin Tomasov istegnuo je mišić lijeve natkoljenice, ali dodatnim je pregledom utvrđeno kako će vrlo brzo biti u potpunosti spreman i Ladić će moći računati na njegove usluge protiv Albanije i Italije.

Zasad još uvijek nije poznato hoće li se Slaven Bilić odreći usluga Marija Mandžukića ili Nikole Kalinića, no neslužbeno se može saznati da će se Ladićevoj družini ipak najvjerojatnije uskoro pridružiti Hajdukov napadač. U mladoj reprezentaciji zasad je sigurno tek da moraju jurišati na maksimalan plijen u dvije utakmice u Varaždinu, inače bi to gotovo sigurno bio kraj nadanjima u plasman na Europsko prvenstvo koje se održava iduće godine.

"Četiri boda nam ne koriste previše, jer u tom slučaju imamo više izgleda da ćemo ispasti negoli se kvalificirati u dodatne kvalifikacije. Na priprema će nam sad jedan od glavnih zadataka biti i vratiti dobru atmosferu u momčadi koju smo imali krajem protekle godine kad smo bili dulje vrijeme na okupu", rekao je Ladić na okupljanju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!