Tenis

Karlović izgubio od 434. na svijetu!

Ivor Krapac • srijeda, 20.08.2008.
Karlović izgubio od 434. na svijetu!
Foto: Branko Barić

U tenisu je uvijek sve moguće, ali ovo je ipak trebao biti golemi zicer za prognoziranje. No, Ivo Karlović je u osmini finala ATP turnira u New Havenu pokazao da nikada ni u što ne možeš biti siguran. Prvi hrvatski reket, 14. na svijetu, izgubio je od tenisača koji je točno 420 pozicija slabije rangiran od njega...

Moglo se očekivati da se u nekoj varijanti meč može zakomplicirati, ali baš poraz... Ipak, dogodilo se. Slovenski kvalifikant Luka Gregorc, 434. na Entry listi, pamtit će osminu finala New Havena po dosad najvećem skalpu u karijeri, 7:6(4), 4:6 i 6:2 protiv Ive Karlovića, za prolazak u svoje prvo četvrtfinale na ATP Touru.

Ako se poklopi takav dan, Karlović je u stanju baš svakog dobiti, ako se poklopi drugačije, može od svakoga i izgubiti, a ove večeri poklopio se potpuno neočekivani poraz. Da neće biti lako najavio je već prvi set, u kojem je Karlo najveću šansu za bolji ishod propustio s break-loptom u šestom gemu, da bi u tie-breaku pao uz tri uzastopna izgubljena poena nakon 3:3.

Drugi set donio je buđenje drugopostavljenog hrvatskog aduta. Ivo je došao do breaka u prvom gemu, potom i za 3:0, a iako je Gregorc nadoknadio jedan od dva breaka zaostatka, potpunog povratka nije bilo. Slovenac je svoju šansu morao tražiti u trećem setu i suprotno očekivanjima - pronašao ju je i ugrabio vrlo brzo.

Karlo se držao do 2:2, no dva uzastopna Slovenčeva breaka i četiri gema u nizu odvela su ga do velike pobjede i četvrtfinalnog ogleda sa sedmim nositeljem, Talijanom Andreasom Seppijem. Karloviću je, pak, preostalo što prije zaboraviti loš dan i usmjeriti pozornost na US Open, koji počinje u ponedjeljak.

Ovakvog ishoda možda ne bi bilo da se prvi hrvatski reket u punoj mjeri mogao osloniti na servis, no sa samo 56 % ubačenog prvog Gregorc je lakše disao i reternirao. Karlo je, doduše, završio s 12 asova, no najveći dio, njih sedam, stiglo je u dobivenom drugom setu, kad je i postotak prvog servisa bio na dobrih 65 %. U prvoj i trećoj dionici bilo je puno slabije, preslabo za pobjedu.

ATP New Haven, 20.8.2008., osmina finala: Verdasco (Španjolska, 1) - I. Minar (Češka) 6:3, 6:1, Zverev (Njemačka) - Ginepri (SAD, WC) 1:6, 6:3, 6:1, Fish (SAD, 8) - Gicquel (Francuska, 9) 6:4, 6:3, Gregorc (Slovenija, Q) - Karlović (Hrvatska, 2, WC) 7:6(4), 4:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!