Ostali sportovi

UŽIVO: Hrvatska - Argentina (16.15)

Tomislav Pacak • četvrtak, 14.08.2008.
UŽIVO: Hrvatska - Argentina (16.15)
Foto: EPA

Odmah nakon rukometaša, na red dolaze košarkaši. Nakon što su lani skinuli svjetske, a prekjučer europske prvake, na megdan "Otpisanima" dolaze i olimpijski pobjednici Argentinci...

Hrvatska - Argentina 53:77

40' Konačno kraj utakmice, zaslužena i uvjerljiva pobjeda Argentine protiv iznimno indisponirane hrvatske selekcije. No, to ne može umanjiti sve dobro učinjeno s dvije startne pobjede, Hrvatska je i dalje u igri za četvrtfinale, ali i za dobru poziciju u tom četvrtfinalu.

Vezane vijesti

40' Nitko nije dvocifren u hrvatskoj reprezentaciji, to dovoljno govori. Banić s devet poena najefikasniji.

38' Radimo seriju 9-0 pa rezultat izgleda bar malo ljepše.

36' Trica Delfina za zaleđivanje Hrvatske na minus 30. Još samo četiri minute muke.

35' Argentincima ulazi sve, nama ništa, to je priča cijele utakmice. Ovako teškog poraza se i ne sjećamo, no srećom - nije nimalo poguban.

35' Izgleda da i taj plan ublažavanja poraza možemo zaboraviti, dosta je pogrešaka u našoj igri, raspala se i obrana. Ovakav poraz definitivno nije bio očekivan.

33' Konačni trica Tomasa za smanjivanje na -20. Treba razmišljati o tome da koš-razlika može biti itekako bitna, pa je pametno dati sve od sebe ne bi li se razlika svela na minimum. Ako dobijemo Litavce, što uopće nije nemoguće bez obzira na današnju igru, a Argentinci Ruse, stvorio bi se krug od tri momčadi s jednim porazom, pa bi izbjegavanje teškog poraza moglo značiti i bolji plasman u skupini te lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

31' Nažalost, naletili smo na Argentince baš kada su se razigrali, a sigurno je pomoglo i to što smo imali zaista katastrofalan šuterski dan. Zabija Nocioni nakon nove sjajne akcije olimpijskih pobjednika.

30' Niz izgubljenih lopti Planinića u završnici, Prigioni polaže u zadnjoj sekundi za najvećih +21 na kraju treće četvrtine.

30' Ne, jednostavno smo promašili previše zicera, trica, otvorenih šuteva da bi bili ozbiljan protivnik Argentini u ovoj utakmici. Delfino na kraju napada stavlja tricu za povratak na ogromnu razliku.

28' Dobar potez Kusa za 51:38. Šteta, sviraju Prkačinu faul na Ginobiliju, čini se da je to bilo više na ime. Promašuje Manu prvo, zabija drugo.

27' Evo male serijice za povratak na -14, bilo bi i -13 da je Kus pogodio slobodno bacanje. Ajmo sad obrana!!!

25' Mislim da možemo zaboraviti neki povratak, trica Prigioni za plus 20 Gaučosa. Danas su jednostavno puno bolji.

23' Odmah te promašaje kažnjava tricom Nocioni, zaustavlja mali hrvatski nalet. Ipak, vidi se da smo bolje krenuli u drugom dijelu, treba iskoristiti lagano opuštanje Argentinaca u obrani.

23' Nije loš početak drugog dijela, ali nažalost, već smo u bonusu. Ali nevjerojatno kako ništa ne ulazi u koš, Ukić ima 1-8.

22' Fenomenalno dodavanje Ginobilija za Scolu, Argentinci igraju kao prije četiri godine.

21' Evo krenulo je dobro, Barać lako poentira preko Delfina.

20' Spremamo se polako za početak drugog dijela. Prvi će dovoljno ilustrirati podatak da su nam najbolji strijelci Prkačin i Banić s - četiri poena. Morat će biti puno, puno bolje u drugom dijelu, šut na onoj razini protiv Australije.

20' Kraj prvog dijela, uvjerljivo vodstvo Argentine nakon izrazito lošeg šuterskog poluvremena Hrvatske. Drže nas u igri (koliko se to može reći) ofenzivni skok i obrana koja je ipak solidno limitirala sjajne Argentince. Čujemo se za desetak minuta.

20' Nocioni u zadnjoj sekundi napada za velikih +19 Argentine. Ružno, ružno, definitivno je ružno. 0-9 za tricu, to dovoljno govori.

19' Ne ulaze jednostavno potpuno otvoreni šutevi, a do sada su ulazili i oni preko ruke. Takav dan valjda.

18' Lijep prodor Kusa, ajmo do poluvremena napraviti mini-seriju za povratak u utakmicu. Nažalost, odmah primamo koš...

16' Ne ide baš u obrani, još manje u napadu, ali može se to brzo promijeniti uz par pogođenih šuteva.

15' Odlaze Argentinci, trica Delfina za 13 razlike. Slab napad, a još smo i pogodili Argentince na dan kada su dobro raspoloženi. Ne možemo zaustaviti Scolu, 30:15.

14' Ne posebno dobar početak Hrvatske, slabo ide šut, ali nas obrana drži u utakmici.

11' Scola i Prkačin izmjenjuju poene za ostanak na plus osam Argentine.

10' Nije uspio Planinić u zadnjem napadu zabiti tricu, Argentinci na odmor odlaze s 21:13. Ovoga puta šuterski nismo krenuli briljantno, još uvijek smo bez trice.

10' Prkačin lijepo polaže za smanjivanje argentinskog vodstva na 19:13.

6' Ništa, dok se ne uključi Slavko, evo rezultata najnovijeg - 16:11 za olimpijske pobjednike.

5' Evo samo trenutak da HTV završi s reklamama, jer, znate, pretplata nije dovoljna.

3' Evo prve informacije - Argentina vodi 9:5.

0' Za sada ni 's' od one spomenute snalažljivosti, a evo veliki minus onima koji rade web stranice OI kad nemaju barem uživo "boxscore" ove utakmice. No, rukomet bi uskoro trebao završiti, nažalost, ne uspješno, pa ćemo krenuti s košarkom.

0' Uoči starta utakmice, evo par statističkih podataka. Strijelce Argentine predvodio Ginobili s 20 poena po susretu, kod nas je najefikasniji Planinić sa 16, no impresionira širina hrvatskih strijelaca. Najbolji skakač nam je Lončar s osam skokova po tekmi, asistent pak Popović (4 po utakmici).

0' Kolega Dario uskočio je za završnicu rukometa, a meni preostaje prenositi vam događanja s košarke premda gledam rukomet. No, snalažljivo smo mi na Sportnetu, pa ćemo do završetka rukometa pronaći druge načine djelovanja...

Iako imena Ginobilija, Oberta, Scole i drugih djeluju zastrašujuće, argentinska igra do sada nije bila takva, pa smo uvjereni da Repešina momčad može ravnopravno i s Gaučosima. Jesmo li u pravu, saznajte uz prijenos uživo na Sportnet s početkom u 16.15...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!