Ostali sportovi

Išamarani i Nijemci

Hrvoje Vuković • četvrtak, 14.08.2008.
Išamarani i Nijemci
Foto: FaH

Na zapadu ništa novo. Hrvatski topovi i dalje divljaju. Danas je u trećem kolu vaterpolskog turnira izbombardirana Njemačka koja je imala priliku iz prve ruke osjetiti kakva je igra potrebna za medalju....

Hrvatska - Njemačka 13:5 (4:1, 3:2, 2:1, 4:1)

OI, vaterpolo, skupina B, 3.kolo:

Hrvatska: Vićan (8 obrana), Burić 3, Bušlje, Vrdoljak 1, Kunac, Joković 2, Smodlaka 2, Đogaš, Marković 2, Barač 1, Hinić, Bošković 2, Pavić, trener: Ratko Rudić

Vezane vijesti

Njemačka: Tchigir (6 obrana), Naroska, Real, Savić 1, Stamm, Politze 2, Nossek, Schertwitis 1, Kreuzmann, Oeler, Schlotterbeck 1, Mackeben, Zellmer, trener: Hagen Stamm

Peterci: Hrvatska 1/1, Njemačka -
Igrač više: Hrvatska 5/5, Njemačka 2/11

Treće kolo, šest bodova. Good game, rekli bi Ameri. Koji su sljedeći na redu za poraz. Ratko Rudić izbacio je iz hrvatskih glava "lako ćemo" i već tu praktički poslao Nijemce u borbu za treće mjesto u skupini. Normalno, naboj je bio proporcionalan kvaliteti suparnika - koji je u ovoj utakmici imao samo epizodnu ulogu. Novi zarez na Rudićevoj pušci.

Krenuli smo dobro, povukao je Joković i dokazao da i on ima u ruci golove "s drugog kraja bazena". Možda ne baš ludi plivači, Nijemci su nam ipak uspjeli prodati jednu kontru i Schertwitis nema velikih problema poslati loptu u prazan lijevi kut za 1:1. I to je bilo to od naših njemačkih prijatelja. Marković je s igračem više (danas odigran do savršenstva 5/5) donio novu prednost Hrvatskoj, a potom je pogodio za 3:1. Najbolji igrač Europe potom je iskoristio i peterac izboren nad Hinićem i sa plus tri ulazimo u drugu četvrtinu.

A tamo, naturalizirani Nijemac Savić s igračem više pogađa za 4:2, a Burić mu odgovara na drugoj strani za 5:3. Njihov najopasniji igrač Politze razbudio je Vićana dalekometnom bombom za minus dva, ali to je bilo najbliže što su naši protivnici došli iznenađenju. Joković je potom povukao jednu čistu kontru i bez problema je riješio u našu korist, a nakon njega Marković se odlično snašao na poziciji centra i uspio poslati loptu u bliži kut Tchigira za 7:3.

Treća dionica nije ponudila ništa novo. Burić se raspucao i stavio još jedan plus kraj svog imena zabivši za 8:3, a da utakmica ne prođe bez kapetana među strijelcima, pobrinuo se Vrdoljak pogodivši iz novog kontranapada za velikih 9:3. Schlotterbeck je smanjio na minus pet, svjestan kako su bodovi već odavno postali znanstvena fantastika.

Posljednjih osam minuta odigrano je na najvišem nivou. Bez opuštanja, maksimalno koncentrirano, a prvi je pljesak zaslužio Barač pogotkom za 10:4. Politze se razmahao i novom bombom od stative nisko iznenadio vrlo dobrog Vićana, ali na isti način uzvratio mu je Burić. Do kraja utakmice, Bošković i Smodlaka samo su povisili na konačnih 13:5. Još jedna utakmica "pod mus" slijedi za dva dana, točnije dvije noći, kada su na redu Amerikanci, koje nadamo se čeka njemačka sudbine. Brkonje su ponovno u modi.

OI, vaterpolo, 3. kolo, skupina B:
Hrvatska - Njemačka 13:5 (4:1, 3:2, 2:1, 4:1)

Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska13:5Njemačka
SAD2:4Srbija
Kina7:19Italija
1Hrvatska 556:31+258
2SAD 537:31+68
3Srbija 550:38+126
4Italija 557:50+74
5Njemačka 533:44-114
6Kina 525:64-390

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!