Ostali sportovi

Hrvati pušteni s lanca

Hrvoje Vuković • nedjelja, 10.08.2008.
Hrvati pušteni s lanca
Foto: EPA

Miran, siguran start naših vaterpolista danas. Šampionski. Talijani nisu pravo mjerilo, no prva utakmica na Olimpijskim igrama uvijek nosi zamke, a Hrvati su to odradili fenomenalno. Naši zapadni susjedi držali su se samo u prvoj četvrtini, nakon čega smo samo uživali u hrvatskim potezima vrijednima prvih bodova na turniru...

Stare mušterije. Kako ih je lijepo vidjeti. S minusom na kontu. Hrvati su još jednom sa smiješkom namignuli Talijanima, stisnuli im ruku uz "good game" i - odnijeli im bodove, peti put zaredom. Istina, nisu niti oni sila kao u devedesetima, znaju da im je olimpijska medalja daleko, no zato naša vodi preko njih i sličnih u utakmicama koje ne smijemo gubiti. A ovu smo odradili odlično.

Naši protivnici su pokazali zube samo u prvoj četvrtini. Calcaterra se izborio pred golom za jednu loptu i ugurao je u mrežu za 0:1, no na drugoj strani Hinić iz popravnog udarca vraća na nulu. Prvo vodstvo našima donosi Miho Bošković, ali Gallo zabija za 2:2. Do kraja četvrtine Talijani su imali svoje posljednje vodstvo u susretu zahvaljujući Di Costanzu, ali ni to nije bilo dugog vijeka, jer je Bušlje sve poništio svojim pogotkom.

Vezane vijesti

Drugih osam minuta donijele su daleko mirniju i opušteniju igru naših. Hrvatski su bekovi u tom periodu "pojeli" protivničke centre, obrana je funkcionirala perfektno, a točku na "i" stavio je napad u kojem je Marković iz daljine prekrasnim pogotkom pogodio za 4:3. Njegov primjer slijedio je i Bušlje možda još ljepšom "golčinom" u same rašlje, sve to u igri "šest na šest".

Igrač više sada je druga priča za razliku od EP-a u Malagi, konačno to sve ima glavu i rep, što je pogotkom za 6:3 potvrdio kapetan Vrdoljak početkom treće dionice, nakon što je Jokovićev udarac obranio Tempesti. Kakvu takvu nadu u preokret Talijanima vraća Felugo pogotkom za 6:4, ali novu paučinu, ovaj put u suprotnom kutu, skida Aljoša Kunac. Do kraja četvrtine, Miho Bošković s dva je nova pogotka za plus pet ubio sve nade Talijana.

U posljednjih osam minuta, čista odrada posla. Smodlaka je otvorio četvrtinu golom, fino se oslobodivši na dva metra uz asistenciju Boškovića, a potom Felugo iz peterca smanjuje na 10:5. S Burićem i Bušljom vani zbog tri isključenja, i Calcaterra je ponovno došao do daha i zabio za 10:6, nakon čega Marković vraća na plus pet. Posljednji čin na utakmici pripao je Felugu, koji iz novog peterca postavlja konačnih 11:7. Zagrijavanje je odrađeno vrhunski, vidi se da konačno igrači plešu savršeno po Ratkovim notama, ali sutra počinje borba. Muška. Za polufinale. Srbija čeka.

OI, vaterpolo, 1.kolo, skupina B:
Hrvatska - Italija 11:7 (3:3, 2:0, 4:1, 2:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!