Nogomet

Florin Cernat seli u Grčku

Bernard Jurišić • četvrtak, 31.07.2008.
Florin Cernat seli u Grčku
Foto: Bruno Karadža

Prošlosezonski razigravač Hajduka Florin Cernat svoju karijeru trebao bi nastaviti u Grčkoj. Rumunjski veznjak na korak je do potpisa za grčkog prvoligaša Larissu...

Jednog od najboljih igrača Hajduka u prošloj sezoni, rumunjskog razigravača Florina Cernata, samo još sitni detalji dijele od prijelaza u Grčku. Tamošnji prvoligaš Larissa sve je dogovorila s Dynamom iz Kijeva i očekuje se da kroz nekoliko dana Cernat potpiše ugovor s tim klubom, nakon obavljenog liječničkog pregleda.

Prema našim grčkim izvorima, Larissa je s ukrajinskim klubom dogovorila otkup ugovora bivšeg rumunjskog reprezentativca, koji bi trebao pojačati vezni red momčadi koja je prošlu sezonu završila na 6. mjestu grčkog prvenstva.

Dynamo nije računao na Cernata u sezoni koja je nedavno započela i on je trenirao s drugom momčadi. Hajduk je imao pravo prvokupa 29-godišnjeg razigravača do 15. lipnja, ali odšteta od 2 milijuna dolara za splitski klub bila je previsoka. Pojavile su se i informacije da bi se Rumunj mogao vratiti u Split naredne sezone kad mu istekne ugovor s kijevskim klubom, no Larissa je očito bila konkretnija.

Nakon što je Ante Rukavina prešao u Panathinaikos, Cernat bi mogao biti drugi Hajdukov igrač iz prošle sezone koji je nastavio karijeru u Grčkoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!